TürkNet hız yükseltmesi yapmıyor!

Ben de TurkNet kullanıyorum fakat hız yükseltme tarzı şeyleri internet sitesinden de yapabiliyosunuz ben daha yeni 30mb kullanıyordum 50 ye yükselttim kimseyi de aramam gerekmedi siteden bunu denediniz mi ? bir de müşteri hizmetleri çok zayıf dediğiniz gibi fakat kayıt oluşturduğunuzda kısa sürede dönüş sağlıyorlar.
Denemediğim şey kalmadı.
2020-05-22_004552.jpg

Benim bildiğim ilk aldığınız tarifeyi 1 ay kullanmanız gerekiyor. Bende Millenicom kullanıyorum ADSL'den VDSL'e geçmek istiyorum dedim bana öyle dediler.

Ne kadar zaman oldu geçeli arkadaşın dediği gibi yeni geçiş yaptıysanız belki de 1 ay kullanmanız gerekiyordur değişikliği sonra aktif ediyolardir, ben ay ortasında değiştirmiştim anında değişti siteden yeni geçiş yaptığınız için olabilir.

Zaten destekliyor olsa direk 35mb'ten başlıyor diye biliyorum. Sizinki nasıl 16 başladı acaba? Bence 50mb'e kadar destekliyor yazan yerde yanlışlık var modeminiz ADSL değilse.

Evet işte hocam benim söylediğimi doğruladınız şu an. 35mb'e kadar pakettesiniz. O fiyatı veren herkes 35mb'e 'kadar' faydalanıyor. Ama siz 16 mb alıyorsunuz. Ya ADSL kullanıyorsunuz ya da hattınız bu kadar destekliyor.

Güzel kardeşim aynı sorundan bende çok çektim, Sosyal'de ve bir çok forum sitesinde çözüm yolu için konu açmama, 10 ay boyunca TurkNet'e destek kaydı yollamış olmama rağmen 35 Mbps yerine 16 Mbps internet kullandım, altyapım desteklediği halde tıpkı senin gibi (Aboneliğim 35 mbps VDSL hizmetti kağıt üzerinde). Destek kaydına cevap gelse bile seni bekletmekten başka bir şey yapmıyorlar ben 10 ay bekledim dile kolay, hep bir geçiştirme yapacaklar hiç sorun çözümü yapmayacaklar. VDSL geçişi için Sabit telefon hattı numarası tanımlanması gerek vs. bir sürü farklı şey söyleyip uğraştırıyorlar, bu arada hat numarasını da 10 ay tanımlamadılar..

Şimdi buraya 10 ay boyunca VDSL hizmete geçirmeleri için neler yaptığımı yazardım fakat aşırı uzun bir yazı olur ve ayrıca bu uğraşların sonunda yine de VDSL'e geçirmediler :D.

1 hafta önce 15 Mayıs günü TurkNet'e abonelik iptal faxı yolladım ardından TurkTelekom'da 35 Mbps VDSL bir paket için abonelik başlattım. TT ekipleri 1 gün sonra kapıma gelip gerekli evraklara imza attırdı aynı gün içerisinde modem kurulumu için kullanıcı adı ve şifrem SMS olarak cep telefonuma geldi modemden kurulum yaptım ve 10 ay sonra VDSL kullanmaya başladım.

Altyapın VAE ise bunu üzülerek söylüyorum TurkTelekom'dan başka iyi hizmet alabileceğin bir İSS yok. Keşke TurkTelekom'a bağlı kalmasak ama gerçekten durum bu :( .

Benim yaşadıklarımı sende yaşama git aboneliğini iptal ettir ya TT altyapısı kullanan bir alt firma İSS'ye geç yada TurkTelekom kullan, her iki seçenekte kumar ama en azından TT'de bir sorun yaşadığında direkt muhattap olabiliyorsun arada bir aracı firma olmadığı için sorunun çözülmesi daha hızlı olabiliyor. Ama alt firma olan İSS kullanırsan o firma da TT ile iletişime geçip senin sorununu çözmeye çalışıyor ve zaman çok uzuyor. Sonuç olarak bende aynı sorunları yaşadım ve bu sorunla geçirdiğim 10 ay içerisinde edindiğim bilgiler bu şekildedir.

Sadece yaşadıklarımı aktardım çözüm yolu benim için İSS değiştirmek oldu umarım bende olduğu gibi aynı durumaları yaşamazsın sorunun hızlı bir şekilde çözülür.

Sosyal'de açtığım konuların linklerini atabilirim eğer ki TurkNet fanı arkadaşlar inanmak istemezlerse.

Öncelikle müşteri hizmetleri bildiğim kadarıyla sizin bu şekilde istediğiniz gibi hizmet vermiyor yaptığınız gibi destek kaydı üzerinden hizmet verirler. Bir diğeri de ben de 16-35-50-75 ve şimdi de 90 Mbps hıza yükselttim destek kaydı açtıktan 2-3 gün sonra arıyorlar. Acaba siz destek kaydını açalı kaç gün oldu?
Paketler 35 mbps değil mi siz nasıl 90 a yükselttiniz?

Paketler 35 mbps değil mi siz nasıl 90 a yükselttiniz?
Merhaba, ben sanırım TürkNet kullanıp şanslı olanlardanım :D Ben modem arayüzünde SNR değerimi hesapladım teklif vs. gelmese de destek kaydı açarak modem arayüzündeki hızlarımı attım sonra beni aradılar 100lük pakette 90 alabiliyordum direkt ayarladılar yani destek kaydı açınca oldu hepsi.

75 Mbps verebiliriz dediler geçtim ilk 10 gün 15-20 Mbps aldım ve kopmapalar yaşadım sonra internet gitti ve hiçbir yerden arıza kaydı oluşturamıyorum sonra bir baktım 30 Mayıs çalışma diye geçmişler. Bende 2 ay bekleyeceğime iptal edeyim Türk Telekom'a geçeyim dedim ama Telekom kadar şerefsiz bir firmanın eline bir kere düştüyseniz işini bitti demektir. Port yok diyorlar, ankastre kutusunda kablolar çakılı ama kiracılar gittiği için kabloların ucu boş olmasına rağmen boş yok diyip gidiyorlar sonra port yok diyorlar. Dolap yapılacak diyorlar her gidişte 2 hafta deyip erteliyorlar. Anlayacağın TürkNet ve Türk Telekom bu milletin başına gelmiş en büyük felakettir. İyi TürkNet ve yapa sadece şu yayıncı şişkonun evinde var sadece başka hiçbir yerde yok. Kandık, kandırıldık... birde ararken Suriyeli gibi şiveli konuşan bir keko beni ikna etti ona yanıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı