TürkNet internet sorunu

İnternet üzerinden iş yapıyorum bende bir nevi yayıncı gibi iş arkadaşlarıma ekranımı paylaşıyorum. Çok sıkıntı çektirdi Turknet. Şu günlerde diğer ISS'ler hız arttırırken Turknet eziyet çektirdi bana. Neyse ki biraz pahalı oldu ama imdadıma Superonline yetişti.

TürkNet'e abone olduktan sonra canlı destek bulamazsınız. Online'a girip destek talebi oluşturacaksında isterlerse bakıp dönüş yapacaklar. Ben açıkçası hizmetlerini beğenmedim. Başvuru yapmıştım geliyoruz gelicez derken gelmediler. İptal etmelerini istedim tamam iptal ettik dediler ama etmemişler. Geçen gün TT bağlantı için geldiğinde onlardan öğrendim iptal etmediklerini.Demem o ki müşteri memnuniyeti açısından iyi değiller. Ay sonunda sizden alacakları paraya bakıyorlar.

İnternet üzerinden iş yapıyorum bende bir nevi yayıncı gibi iş arkadaşlarıma ekranımı paylaşıyorum. Çok sıkıntı çektirdi Turknet. Şu günlerde diğer ISS'ler hız arttırırken Turknet eziyet çektirdi bana. Neyse ki biraz pahalı oldu ama imdadıma Superonline yetişti.
Ben üniversite okurken superonline kullandım fiber. İlk defa bağlatırken adamları 11:30 gibi aradım 12:15 geçe modem kurulu dahil evimde internet vardı o kadar hızlılar. 50 mbps dowload 8 mbps upload vardı evimde 45 dakika içinde.
TürkNet'e abone olduktan sonra canlı destek bulamazsınız. Online'a girip destek talebi oluşturacaksında isterlerse bakıp dönüş yapacaklar. Ben açıkçası hizmetlerini beğenmedim. Başvuru yapmıştım geliyoruz gelicez derken gelmediler. İptal etmelerini istedim tamam iptal ettik dediler ama etmemişler. Geçen gün TT bağlantı için geldiğinde onlardan öğrendim iptal etmediklerini.Demem o ki müşteri memnuniyeti açısından iyi değiller. Ay sonunda sizden alacakları paraya bakıyorlar.
Kesinlikle katılıyorum. İnsanları bedava internet falan diye kandırıyorlar. Eeee bizde napalım türk milletiyiz her şeyden ateş pahası kandık geçtik. Ama atalarımız rahat uyusunlar ki doğru söylemiş. Ucuz etin yağnisi YENMEZ... Gerçi ucuzde değil 75 tl ama verdikleri internete göre gayet ucuz..

Birçok kişi suçu altyapıya atıyor ama VDSL olan yerlerde altyapı sıkıntısı yok bence. Sıkıntı firmaların IP havuzunda. Sunucuları yetersiz kalıyor. Çok internet teknik kısmından anlamıyorum ama tracert değerlerine baktığım zaman hangi ip adreslerinden geçtiğimi ve nerede ping var görebiliyorum. Tüm bunları destek ekibine ayrıntılı anlatmama rağmen bana modemine wi-fi ile bağlanma diyor. İşte böyle böyle anlamayan kesimden parayı yoluyorlar.

Bende aynı problemi yaşamaktayım. Son bir aydır sürekli hız sabitlememe, ping gibi problemlerim mevcut. Geri dönüşler hep aynı cevaplar. Bir de resimdeki değerleri yorumlayabilecek var mı?

Dosya Ekleri

• _20200417_020636.jpg
    _20200417_020636.jpg
    81,7 KB · Görüntüleme: 52
Bende aynı problemi yaşamaktayım. Son bir aydır sürekli hız sabitlememe, ping gibi problemlerim mevcut. Geri dönüşler hep aynı cevaplar. Bir de resimdeki değerleri yorumlayabilecek var mı?
Sende rahat rahat 100 Mbit down ve 8 Mbit up alacak altyapi var, ulasilabilir hiz 116 Mbit seviyesinde. Destek kaydinda bunu belirtip hizini 76799 kbps'dan 102400'e sabitlemeleri icin anlatabilirsin. Tabii dönüs söyle olacaktir: Maalesef altyapiniz bundan yüksek bir deger su an desteklemiyor. Fasa fiso. Bende de 95k'lara ulasabilir görünürken 1 hafta icinde 86'lara düstü, artik istesem de 100 Mbit alamiyorum. 82 Mbit down ve 8 Mbit up'a da raziyim. 6-8 ay icinde altyapida iyilestirme olur insallah.

Sende rahat rahat 100 Mbit down ve 8 Mbit up alacak altyapi var, ulasilabilir hiz 116 Mbit seviyesinde. Destek kaydinda bunu belirtip hizini 76799 kbps'dan 102400'e sabitlemeleri icin anlatabilirsin. Tabii dönüs söyle olacaktir: Maalesef altyapiniz bundan yüksek bir deger su an desteklemiyor. Fasa fiso. Bende de 95k'lara ulasabilir görünürken 1 hafta icinde 86'lara düstü, artik istesem de 100 Mbit alamiyorum. 82 Mbit down ve 8 Mbit up'a da raziyim. 6-8 ay icinde altyapida iyilestirme olur insallah.

Anlıyorum da hızı geçtim şu ping ve packet loss sıkıntıları olmasa daha iyi olacak. Eğer hat değerleri zayıfsa tesisat değişimi yapacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı