Türknet kopma ve ping artışı

Graphite

Megapat
İyi günler 1 yıla yakındır Türknet müşterisiyim ve gayet de memnundum. Fakat son bir haftadır internette fark edilir derecede bir ping artışı ve 10dk da bir kopma yaşıyorum. Bunu Türknet'e ilettim, ttnet saha ekibi eve gelip test yaptı ve hızımın altyapıma göre yüksek olduğunu ve Türknet'in bana verdiği hızı düşürmeleri halinde sorunun düzeleceğini söylediler. Bunu Türknet'e destek kaydında ilettiğimde bunun yanlış olduğunu öyle birşey olmadığını söylediler ve sorunun iç tesisattan kaynaklandığını söylediler. Direkten gelen kablonun bağlantılarını kontrol ettim ve farklı modemle denedim fakat sorun çözülmedi. Bu sorunun nedeni ne olabilir?
snr2.PNG

test.PNG

Not: Snr margin değerim normalde 25db civarıydı.
Hızım Türknet'e geçtiğimden beri 11mbps civarıydı.
Ev içi bir telefon veya internet tesisatımız yok. Evin hemen önündeki direkten telefon kablosu eve geliyor ve onu internet kablosuna bağlayarak modeme takıyoruz.

İyi günler 1 yıla yakındır Türknet müşterisiyim ve gayet de memnundum. Fakat son bir haftadır internette fark edilir derecede bir ping artışı ve 10dk da bir kopma yaşıyorum. Bunu Türknet'e ilettim, ttnet saha ekibi eve gelip test yaptı ve hızımın altyapıma göre yüksek olduğunu ve Türknet'in bana verdiği hızı düşürmeleri halinde sorunun düzeleceğini söylediler. Bunu Türknet'e destek kaydında ilettiğimde bunun yanlış olduğunu öyle birşey olmadığını söylediler ve sorunun iç tesisattan kaynaklandığını söylediler. Direkten gelen kablonun bağlantılarını kontrol ettim ve farklı modemle denedim fakat sorun çözülmedi. Bu sorunun nedeni ne olabilir?
Eki Görüntüle 491869

Eki Görüntüle 491870

Not: Snr margin değerim normalde 25db civarıydı.
Hızım Türknet'e geçtiğimden beri 11mbps civarıydı.
Ev içi bir telefon veya internet tesisatımız yok. Evin hemen önündeki direkten telefon kablosu eve geliyor ve onu internet kablosuna bağlayarak modeme takıyoruz.
Hat değerleriniz berbat. snR değeri neredeyse sınırda. Eve gelen kabloyu CAT6 kablo ile değişin.

Bende de oldu 1 hafta boyunca splitteri çıkarınca düzeldi. Daha sonra tekrar kopmaya başladı. Bazı modemlerde maksimum hız ve alınan hız görünüyor sizinkinde de görünüyordur belki. Kopma yaşadığımda fark ettiğim şey normalde 65-75mbps maksimum olan download hızı 15-45 arası oluyordu ve kopuyordu. Ayrıca hat zayıflaması değerleri artıyor, alım gücü değerleri düşüyordu. Ekip geldi kabloda oksitlenme olduğunu söyledi ve belli bir kısmını kesip tekrar bağladı. Belki sizde de öyle bir şey vardır.
int.PNG

Hat değerleriniz berbat. snR değeri neredeyse sınırda. Eve gelen kabloyu CAT6 kablo ile değişin.
Bende de oldu 1 hafta boyunca splitteri çıkarınca düzeldi. Daha sonra tekrar kopmaya başladı. Bazı modemlerde maksimum hız ve alınan hız görünüyor sizinkinde de görünüyordur belki. Kopma yaşadığımda fark ettiğim şey normalde 65-75mbps maksimum olan download hızı 15-45 arası oluyordu ve kopuyordu. Ayrıca hat zayıflaması değerleri artıyor, alım gücü değerleri düşüyordu. Ekip geldi kabloda oksitlenme olduğunu söyledi ve belli bir kısmını kesip tekrar bağladı. Belki sizde de öyle bir şey vardır.Eki Görüntüle 491882

9cf43fd8aafcd533930b19d399ea2b7e.jpg

Eve direkten bu kablo geliyor ve onu ince internet kablosuna bağlayıp modeme takıyoruz. O zaman o ince kablo yerine CAT6 kablo bağlasam sorun sizce düzelir mi?

Son çare deneyeceğim. Bu şekilde de olmazsa Türknet'in destek ekibini arayacağım onlar halleder herhalde.
Anladığım kadarıyla apartman yada sitede oturmuyorsunuz. O yüzden size bu şekil siyah kabloyla geliyor. Türknete destek kaydı bırakıp evime reglet takılmasını istiyorum dersen yardımcı olurlar.

Anladığım kadarıyla apartman yada sitede oturmuyorsunuz. O yüzden size bu şekil siyah kabloyla geliyor. Türknete destek kaydı bırakıp evime reglet takılmasını istiyorum dersen yardımcı olurlar.
Evet müstakil bir evde oturuyorum. Evimin hemen önündeki telefon direğinden bu kablo ile geliyor internet. Akşam dediğiniz şekilde CAT6 kablo ile tekrar bir deneme yapacağım, olmazsa Türknet ile iletişime geçtiğimde reglet hakkında da bilgi alırım.

Evet müstakil bir evde oturuyorum. Evimin hemen önündeki telefon direğinden bu kablo ile geliyor internet. Akşam dediğiniz şekilde CAT6 kablo ile tekrar bir deneme yapacağım, olmazsa Türknet ile iletişime geçtiğimde reglet hakkında da bilgi alırım.
Reglet takmayadabilirler çünkü o evde sadece siz oturuyorsunuz. Reglet genelde apartmanlara koyulur. İmkan varsa direkden gelen kabloyu prizden almayı deneyin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı