TürkNet rezilliği

Senin sorunun enterasan, ankastre kutusundan daireye bakır kablo çek. Telekomun siyah dış hat kabloları yada CAT6 kablo işini görür. Elektrikçi çağır reglete çaksın, iç tesisatta başkasına bağlanıyordur diyeceğim ama müşteri numarası girmeden modem aktif olmaz. Senin sorununu tam anlayamadım açık bir özet geçersen yardımcı olmak isterim.
Vallahi hocam DH'ye aynı şekilde konu oluşturdum Gamzeli zaten yorum yazmış. Adamlara twitterden ulaştım yardımcı oldular eyvallah. Bir anda türk telekom bize numaranızı iletir misiniz dedi. Şaşırdım bir anda ilettim bekliyoruz. Bir de arkadaşlar port değişince VAE'ye geçiş yapabilir miyim?

Senin sorunun enterasan, ankastre kutusundan daireye bakır kablo çek. Telekom'un siyah dış hat kabloları ya da CAT6 kablo işini görür. Elektrikçi çağır reglete çaksın, iç tesisatta başkasına bağlanıyordur diyeceğim ama müşteri numarası girmeden modem aktif olmaz. Senin sorununu tam anlayamadım açık bir özet geçersen yardımcı olmak isterim.

Kısacası şu hocam Suriye'li birisi benim adresim üzerinden TürkNet pardon Rezilnet'ten abonelik almış daha sonra aboneliğini dondurmuş hani ISS'ler de oluyor ya abonelik dondurma fatura yazılmasın diye öyle işte şimdi bu adam nerede ortada yok ev sahibine sordum öyle biri evimde oturmadı dedi ama üst komşum suriyeliydi o adam evet dedi doğruladı yani daha sonra Rezilnet'i aradım 10 kere görüştüm anca insan evladı buldum bayanın biri bana bu adamın adını falan verdi dondurmuş dedi siz ulaşın dedim yapamayız dedi bana diyor ki sen bul adamı konuş hattını kapattırsın ya da nakil alsın dedi nereden bulayım belki de Suriye'ye gitti. Konu bu hocam. Ankastre kutusuna da baktım daire numaram yazıyor kablolar bağlanmış reglete bu adamın adı yazıyor. Uzun oldu aslında ama konu bu. Bu arada hemen son olayı yazayım sana. TT'den ekip geldi 1 saat önce ankastre kutusunun üstüne rakam yazdı eskisinin üstüne adamı yakaladım ne iş diye sordum bu adresten birisi talep iletmiş dedi bendim o dedim bayağı konuştuk ekstra port mu dedi bir şey dedi ekstra bir şey eklemişler işte bu günden itibaren internet kullanabilirsin dedi ama hala alt yapı sorgulamasın da hız bilgisi alamıyorum.

Kısacası şu hocam Suriye'li birisi benim adresim üzerinden TürkNet pardon Rezilnet'ten abonelik almış daha sonra aboneliğini dondurmuş hani ISS'ler de oluyor ya abonelik dondurma fatura yazılmasın diye öyle işte şimdi bu adam nerede ortada yok ev sahibine sordum öyle biri evimde oturmadı dedi ama üst komşum suriyeliydi o adam evet dedi doğruladı yani daha sonra Rezilnet'i aradım 10 kere görüştüm anca insan evladı buldum bayanın biri bana bu adamın adını falan verdi dondurmuş dedi siz ulaşın dedim yapamayız dedi bana diyor ki sen bul adamı konuş hattını kapattırsın ya da nakil alsın dedi nereden bulayım belki de Suriye'ye gitti. Konu bu hocam. Ankastre kutusuna da baktım daire numaram yazıyor kablolar bağlanmış reglete bu adamın adı yazıyor. Uzun oldu aslında ama konu bu. Bu arada hemen son olayı yazayım sana. TT'den ekip geldi 1 saat önce ankastre kutusunun üstüne rakam yazdı eskisinin üstüne adamı yakaladım ne iş diye sordum bu adresten birisi talep iletmiş dedi bendim o dedim bayağı konuştuk ekstra port mu dedi bir şey dedi ekstra bir şey eklemişler işte bu günden itibaren internet kullanabilirsin dedi ama hala alt yapı sorgulamasın da hız bilgisi alamıyorum.
Hız bilgisi alamazsın çünkü Türknet portları alt yapıyı kapatmıştır. Yani ne hız aldığını göremezsin. Bu daha önce de açıldı. Aynı sorun bende de ver hocam. DH formunda TürknetDestek ile görüştüm. VAE altyapısında olduğumu söyledi. TÜRKTELEKOMCUĞUM sağolsun beni bozuk bir porta takmış. Şaşırdık mı? Hayır. Her şeyde TürkNeti suçlamayın abi.

Hız bilgisi alamazsın çünkü TürkNet portları alt yapıyı kapatmıştır. Yani ne hız aldığını göremezsin. Bu daha önce de açıldı. Aynı sorun bende de ver hocam. DH formunda türknetdestek ile görüştüm. VAE altyapısında olduğumu söyledi. Türktelekomcuğum sağ olsun beni bozuk bir porta takmış. Şaşırdık mı? Hayır. Her şeyde TürkNet'i suçlamayın abi.

Benim alt yapı hızı mı TürkNet kapatamaz ki dün TT müdürlüğünden biriyle görüştüm anında işlem yaptı hız bilgisi gelmeye başladı şimdi tekrar çıkmıyor. Ama genel olarak TürkNet çok sorunlu firma Allah sana sabır versin ne deyim 🙂

Bir hata ettik Türk Telekom'dan TürkNet'e geçtik. 18 Mart 2020 tarihinde üyeliğim başladı, 35 MBPS hızla başlattılar aboneliği, alt yapım 85 MBPS hıza kadar uygunmuş, istersem üst pakete geçip 100 MBPS hıza kadar (Alt yapım 85'e kadar destekliyorsa max. 85 alırmışım, mantıklı.) internetimi kullanabilirmişim. Yapalım dedim, paket yükseltmek için telefon hattı tanımlamamın yapılması gerekiyormuş. Tam 1,5 aydır telefon hattı tanımlaması yapmalarını bekliyorum. 5 kere filan iptal talebinde bulundum, 5'inde de telefonla arayıp "n'olur iptal etmeyin, valla ben şahsen ilgilenicem 4 iş günü içerisinde işleminiz tamamlanacak" dediler. Yemedim de, iptal için faks çekilmesini istiyorlarmış, faks çekecek yer bulamadığım için sürekli "iyi tamam hadi halledin bakalım." deyip geri çektim talebi, 4 gün sonra tekrar talep oluşturdum. Arkadaş faks makinesi da ne bulunmaz bir şeymiş, kırtasiye bakkal tuhafiye hiç bir yerde yok. Bir tanıdığın iş yerinde varmış onunla göndereceğim bakalım. Utanmasalar telgrafla isteyecekler talebi, bu nedir yahu?

Bir hata ettik Türk Telekom'dan TürkNet'e geçtik. 18 Mart 2020 tarihinde üyeliğim başladı, 35 MBPS hızla başlattılar aboneliği, alt yapım 85 MBPS hıza kadar uygunmuş, istersem üst pakete geçip 100 MBPS hıza kadar (Alt yapım 85'e kadar destekliyorsa max. 85 alırmışım, mantıklı.) internetimi kullanabilirmişim. Yapalım dedim, paket yükseltmek için telefon hattı tanımlamamın yapılması gerekiyormuş. Tam 1,5 aydır telefon hattı tanımlaması yapmalarını bekliyorum. 5 kere filan iptal talebinde bulundum, 5'inde de telefonla arayıp "n'olur iptal etmeyin, valla ben şahsen ilgilenicem 4 iş günü içerisinde işleminiz tamamlanacak" dediler. Yemedim de, iptal için faks çekilmesini istiyorlarmış, faks çekecek yer bulamadığım için sürekli "iyi tamam hadi halledin bakalım." deyip geri çektim talebi, 4 gün sonra tekrar talep oluşturdum. Arkadaş faks makinesi da ne bulunmaz bir şeymiş, kırtasiye bakkal tuhafiye hiç bir yerde yok. Bir tanıdığın iş yerinde varmış onunla göndereceğim bakalım. Utanmasalar telgrafla isteyecekler talebi, bu nedir yahu?

Umarım kurtulursunuz bu kan emicilerden.

Online fax çekin oluyor, orada imza atma falan her şey var. Bu siteden 5 tane ücretsiz faks gönderebilirsiniz. www.hellofax.com
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Online fax çekin oluyor, orada imza atma falan her şey var. Bu siteden 5 tane ücretsiz faks gönderebilirsiniz. www.hellofax.com
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam iptal etmeyin işlemler daha uzun sürer. Başka servis sağlayıcısı geçirsin. Duyduğuma göre Millenicom 100Mbps internete başvurun. Kapıya kadar gelip imzanızı alıyorlar. Gidip MNG kargo ile kargolamıyorsunuz.

İlk fırsatta deneyeceğim bunu.

Hocam iptal etmeyin işlemler daha uzun sürer. Başka servis sağlayıcısı geçirsin. Duyduğuma göre Millenicom 100Mbps internete başvurun. Kapıya kadar gelip imzanızı alıyorlar. Gidip MNG kargo ile kargolamıyorsunuz.

Onu da sordum hocam, Türk Telekom'u aradım, ben bir hata yaptım kurtarın beni dedim fakat abonelik işlemi her ay yenilenen bir şey değilmiş, abonelik alıyormuşuz fakat taahhüt yokmuş, yani istediğimiz zaman aboneliğimizi sonlandırabiliyormuşuz. Yani başka bir servis sağlayıcıdan abonelik alabilmem için mevcut aboneliğimi iptal ettirmem gerekiyormuş. Faks makinesine mecbur kaldık yani.

Hattım iptal edildi kurtuldum. Millenicom başvurdum bekliyorum, TürkNet gibi muhatapsız ve sallamasyon bir firma nasıl ruhsat alıp iş yapıyor anlamış değilim. Ülkede yasama ve yürütme dahil her şey parayla çalışıyor. Çok şey denirde ama Silivri şimdi soğuktur. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı