Türknete geçiş sürecim

MustlighTR

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar, dün itibari ile Türk Telekom'dan TürkNet'e geçmiş bulunmaktayım burada sizlere yaşadıklarımı paylaşmak istedim geçmeyi düşünenler için.

Acayip fazla kötü yorum okudum o sebepten bunu paylaşma gereğinde bulundum. Hiçbir firmayı kötülemiyorum ya da övmüyorum bu arada.

(Altyapım kötü değil o sebepten vaadedilen hızı alabiliyorum kötü altyapısı olanlar ya da santrale uzak olanlar 6 Mbps falan aldım diyorlar onların sorunu santral ve altyapıdan kaynaklı bana gördüğünüz gibi verilen hız burada)

Ben tecrübelerimi paylaşıyorum isteyen geçip geçmeme konusunda kendi tercihidir.

İlk olarak 5.11.2019'da geçiş için aradım konuştum arkadaşımın davet kodunu verdim. Daha sonra bana belge yollayacaklarını, imzalayıp ücretsizce MNG kargodan gönderebileceğimi söylediler.

Bende 6.11.2019'da doldurdum gönderdim. 7.sinde kargoların ulaştığını öğrendim. Ancak sitelerinde belgenin ulaştığını yazmamıştılar bende destek kaydı bıraktım ve daha sonra Kargo Takip numaram istendi ve ulaştığı bildirildi.

Daha sonra haftasonu girdiğinden 9.11.2019'da arayıp sözlü onay alındı. Bu gün cumartesi olduğundan geçiş için eski ISS'me talepte bulunduklarını söylediler.

Pazartesi günü yani 11.11.2019'da İnternetim kesildi 20 dakikalığına sonra kullanıcı adı şifrem geldi ve modemi fabrika ayarlarına döndürüp kurulum yaptım.

İlk kurulum yaptığımda internet olduğu halde sadece TürkNet sitesine giriyordu bende modemi kapattım açtım. İnternet geldi ve siteler çok hızlı bir şekilde açıldılar.

35'lik paket kullanıyordum ilk geçişte 35Mbps veriyorlar bildiğiniz gibi. Destek kaydı açıp 100 Mbps'ye geçirilmek istediğimi söyledim. Modem arayüz bilgilerimi gönderdim. (Bu arada Türk Telekom 57'den fazla alamayacağımı söylüyordu modem arayüzümde 92 Mbps'ye kadara alındığı gözüküyordu. )

İnternetim kesildi 2 saat sonra telefondan TürkNet Online İşlemlerde modeme internet geldiğini gördüm modeme kapattım açtım internet yoktu bende tekrardan fabrika ayarlarına döndürüp kurulum yaptım.

Sağlıklı bir oran için verilen hızım bu hiçbir şekilde kopma olmaması için bu hızı verdiklerini, en sağlıklı bu hızda kullanabileceğimi söylediler. Sizce hızı arttırayım mı?

Ne zaman problem çıkar kaç hız verebilirler onu da yazarsanız sevinirim.

Hızı istersem arttırabilirler miş ancak problem çıkabilirmiş bana da yeterli geldi açıkçası bu hızı Türk Telekom'da yüksek bir ücretle alabilirsiniz bildiğiniz üzere ve bu hız gayet yeterli ev interneti için diye düşünüyorum.

Kablo olarak 2014'ten beri telefon kablosu kullanıyorum CAT6'ya geçmeli miyim sizce?

Türk Telekom'da ödediğim ücret: 129 TL-50 Mbps için.
TürkNet'te ödeyeceğim ücret: 86TL-65MBPS şu an arttırsam problem çıkar mı yazarsanız sevinirim. (Kaça kadar sağlıklı arttırabilirim. )

TürkNet'e kaydolup bir ay kazanmak isteyenler için link burası.

Packet loss:
paket loss.png

Speedtest:
8755074724.png

Modem verileri:
1.png
devre.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de 35ten 100e geçmeyi düşünüyorum da internet ne kadar süre kesilecek 1 gün sonra diyor sitede fakat bu sürede tamamen kesilir mi bilemediğim için sormak istedim.

Hayırlı olsun. Hızınız gayet iyi. Sorunsuz yavaş hız, sorunlu yüksek hızdan iyidir. Milisaniyelik kopmalar belki sayfa açarken hissedilmez ama video izlerken ya da oyun oynarken, veya birden fazla kullanıcı bağlandığında hissedilir.

Ayrıca kablosuz olarak hem modeminiz hem de telefonunuz 5GHz desteklemiyorsa, bağlantı başına zaten 65-75 Mbit/sn gibi bir hız alırsınız.

Her durumda bu hız Youtube'tan en yüksek kalite 4K videoyu sorunsuz indirebileceğiniz bir hız ve ülkemiz şartlarında da gayet iyi. Daha yüksek hızlar için ayrıca yüksek upload hızı da gerekiyor, o da ülkemizde yok. Tahmin ediyorum 5-6Mbit gibi bir upload hızınız vardır.

Hayırlı olsun. Hızınız gayet iyi. Sorunsuz yavaş hız, sorunlu yüksek hızdan iyidir. Milisaniyelik kopmalar belki sayfa açarken hissedilmez ama video izlerken ya da oyun oynarken, veya birden fazla kullanıcı bağlandığında hissedilir.

Ayrıca kablosuz olarak hem modeminiz hem de telefonunuz 5GHz desteklemiyorsa, bağlantı başına zaten 65-75 Mbit/sn gibi bir hız alırsınız.

Her durumda bu hız Youtube'tan en yüksek kalite 4K videoyu sorunsuz indirebileceğiniz bir hız ve ülkemiz şartlarında da gayet iyi. Daha yüksek hızlar için ayrıca yüksek upload hızı da gerekiyor, o da ülkemizde yok. Tahmin ediyorum 5-6Mbit gibi bir upload hızınız vardır.
Alt yapı yetersizliğinde telekoma göre boş port olmaması durumunda türknet başvuru yapsam internet bağlanır mı sizce?
Türk telekom bir şey yapmazsa bağlanmayabilir.
Ben de 35ten 100e geçmeyi düşünüyorum da internet ne kadar süre kesilecek 1 gün sonra diyor sitede fakat bu sürede tamamen kesilir mi bilemediğim için sormak istedim.
Bende 2 saat'te bağlandı.

Port sorunu diyor Türk Telekom, Önceden bağlatmıştık. Askere gittim,geldim böyle diyorlar şaka gibi.
TürkNet geçmek istiyorum ama yapılacak bir çözüm var mıdır acaba hazır konusu dönüyorken yazmak istedim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı