TürkNet'e geçiş sürecim

TheDobrevic

Kilopat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: AMD R5-5600
GPU: SAPPHIRE RX7900 GRE NITRO+ 16GB
Anakart: MSI B550M Pro-Vdh Wifi
RAM: 2x8 DDR4 T-Force 3200mhz
HDD: SEAGATE 1TB 7200RPM
SSD: Hyperx Fury 480GB & KIOXIA EXCERIA PRO 1TB
Monitör: MSI G27C4 & MSI G241
Kasa: Cooler Master MB511
PSU: FSP HYPER 80+ 700W
Meslek
Kalıp Tasarım Mühendisi, Metalurji ve Malzeme Mühendisi
Merhabalar, bugün sizlere Türk Telekom'dan TürkNet'e geçiş sürecimi anlatacağım.

09.04.2020'de Türk Telekom ile olan anlaşmam biteceği için mart aylarında anlaşamayı yenilemeye acıbadem'deki merkezlerine gittim. 24Mbps 76TL'ye kullanıyordum, yine 24 veya 35'lik bir paket istedim 24'lük pakete 104 lira gibi bir fiyat çıkardılar. Fiyat fazla geldiğinden başka sağlayıcıları aramaya başladım, Technopat üzerinden konulara ne kadar baksamda her firmanın öveni de var söveni de :D en son TürkNet'de karar kıldım ve 08.04.2020'de Online başvuru ile işlemleri başlattım.

09.04.2020: Evraklar MNG kargo ile tekirdağ'a yollandı.
13.04.2020: Evraklar elimize ulaştı, sesli onay için sizi arayacağız dendi ve akşam 17:00 civarında sesli onayım alındı.

kontrol etme.PNG

14.04.2020: Aktivasyon sürecine başladılar.

Aktivasyon süreci 14.4.2020.PNG

16.04.2020: Aktivasyon süreci tamamlandı ve internet kullanıma açıldı.
Açıkcası bu kadar hızlı olmasını beklemiyordum. Forumda dolaşan 1 aydır bağlanmadı konularını görünce iyice işkillenmiştim ancak düşündüğüm gibi olmadı süreç hızlıydı. Modem kurulumunu yaptıktan bir 1 saat sonra interneti kullanabildim. Şu anda internet çok ağır neden bilmiyorum bazen de internet gidiyor DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET yazıyor bu kimden kaynaklı bilmiyorum sorunu çözersem buraya yazarım.
Hat değerlerim:

Hat değerleri.PNG

Hız testim:

1587028153909.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, bir sorum olacaktı. 11.04.2020'de başlattığım abonelik işlemleri hala devam ediyor belgeler ellerine geçmiş.24 Saat içinde arayacağız dediler, gelip kurmak için.Tahmini bu süreç ne kadar sürüyor? Çünkü 1 günde gelmediklerini okudum bir çok yerde.Aslı var mıdır bu durumun yoksa hızlı bir şekilde hallediliyor mu? Şehir İzmir bu arada.

10 lira daha fazla vererek 95Mbps hız almanızı öneririm.
10 lira vererek 95MBps'lik pakete geçiş yapılamıyor Türk.net'te. 10 lira vererek, 50MBps/75Mbps/100Mbps'lik paketlere geçiş yapılabiliyor. Kademe kademe yani. Direkt olarak ben şu hızı almak istiyorum diyemiyorsun.

10 lira daha fazla vererek 95Mbps hız almanızı öneririm.

Başvuru yaptığımda 35 ve 50 Mbps gözüküyordu, şu anda 75likte alabiliyor gözüküyorum, büyük ihtimal geçiş yapacağım.

"DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET" hatası ilk geçtiğimde bende de oluyordu 3-4 gün sonra düzeldi.

Arıza kaydı açtırdım, şöyle bir cevap geldi:
1587038137107.png

Merhabalar, bir sorum olacaktı. 11.04.2020'de başlattığım abonelik işlemleri hala devam ediyor belgeler ellerine geçmiş.24 Saat içinde arayacağız dediler, gelip kurmak için.Tahmini bu süreç ne kadar sürüyor? Çünkü 1 günde gelmediklerini okudum bir çok yerde.Aslı var mıdır bu durumun yoksa hızlı bir şekilde hallediliyor mu? Şehir İzmir bu arada.

Merhaba, 24 saat içinde arayacağız dediklerinde arıyorlar ertesi gün aktivasyon işlemlerine başlıyorlar, bende sıfır kurulum yapılmadı sadece geçiş işlemi yapıldı, o yüzden sorunuzu cevaplayamayacağım üzgünüm.

---

Sorunum kayıt açtıktan sonra düzelmiş bulunmakta ilerideki süreçleri yine sizlerle buradan paylaşacağım. Şunuda şuraya bırakayım belki geçeniniz olur, ikimizde bir ay fatura ödemeden kullanırız.

Davet kodu: SPS17JY41HBO

1587041470173.png

75'lik pakete geçiş yaptım

1587041488707.png

yeni hat değerlerim bunlar.

75'lik paket diye bir sey yok ki, 100'e kadar ne kadar alabilirsen paketi onun adi. Sen 98358 Kbps'e ulasabilirsin, altyapin buna izin veriyor. Yani modeme xdslctl ile düzgün maxrate ayarlari atarsalar 97-98 Mbit bile görürsün. 75 az gelirse destek kaydi olustur.

Bunu bilmiyordum, paket değişikliğinde sadece 35 16 ve 75 gözüküyor. 75 üstünede çıkmasam iyi olur bana kalırsa SNR değerim geçişten sonra bayağı bir düştü arada kopmalar yaşanıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı