Turkcell mi Vodafone mu?

Saygısızca bir yorum olduğunu düşünüyorum.

Ben 3 operatörü de kullandım. İstanbul Esenyurt bölgesinde özellikle en iyi Vodafone çekiyor.
Uzun yola da çok fazla gittim Türk Telekom ve Turkcell şehir dışı tarla gibi bölgelerde servis yok derken Vodafone %90 çekiyordu.
Ayrıca yıllarca superbox kullandım karantina zamanı 1mbps'in de altını gördüğümü hatırlıyorum Turkcell'in 4.5G servisini kullanıyor bilginize.
İnternet konusunda gram bilgisi olmayan sırf mahallesinde Turkcell çekiyor diye Turkcell çok iyi diyen insanlara gülüyorum gerçekten. Turkcell'in 4.5G veya 3G hizmeti o kadar iyi olsaydı Superbox hizmetine limitlendirme yapmazdı.
Bkz: Turkcell Superbox Şikayetleri - Şikayetvar
Objektif olmam gerekirse evimde Vodafone iyiyken KYK yurdunda Turk Telekom iyi. 2 lokasyonda da bir zamanlar Turkcell kullandım ve Turkcell her seferinde rezil hizmet verdi. KYK'da Turkcell kullanan arkadaşlarım Turk Telekom'un yüksek hızlar verdiğini gördükçe şok oluyorlar. Turkcell evet çoğunlukla çeken bir operatör ama her lokasyon bir değil. Her yerde çekecek diye bir kural da yok. Turkcell diyenler biraz hazırcevap diye düşünüyorum. Konu sahibine de ayrıca tavsiyem bölgesinde Vodafone ve Turkcell kullanan kullanıcılardan hız testi rica etsin ve öyle seçimini yapsın. Dümdüz Turkcell süper çekiyor demek biraz hazırcevap oluyor bana kalırsa. Hani bir yerim kanıyor ne yapmalıyım diyen adama yara bandı yapıştır demekle aynı.

Turkcell daha pahalı olmasının karşılığında genelde daha iyi bağlantı kalitesi veriyor. Bölgeye göre bunlar değişebilir, Turkcell ve Vodafone kullanan yakınlarınız vardır illaki. Onların bağlantısıyla speedtest.net'ten hız testi yapıp bakarsınız.
Turkcell'in 4.5G veya 3G hizmeti o kadar iyi olsaydı Superbox hizmetine limitlendirme yapmazdı.
Aslında Türkiye'deki hiçbir operatör ben "gerçekten iyi" olduğunu sanmıyorum. Örneğin hala 2023 yılında normal telefon paketlerinde Internet kotamız var. En son Vodafone'un kotasız bir paketi vardı, onda da hızı 5Mbps'e kısıtlamışlar :D

Uzun yıllar Turkcell kullandım (10 seneden fazla) ama fiyatlardan dolayı artık dayanamayıp Vodafone denemeye karar verdim. Bu kararı verdiğimde Afyon'da bir kasaba kenarında şantiyede çalışıyordum. O bölgede en iyi Vodafone çekiyordu hiçbir problem yaşamadım hatta oh be dedim. Ardından İstanbul'a yerleştim. İstanbul'da Vodafone'a 9 ay zor dayandım. Arkadaş bir şebeke ancak bu kadar stabil olmaz. İnterneti geçtim telefon görüşmesi bile dalgalı. Aynı yerde 5dk içinde görüşme kalitem düşüyor yükseliyordu. Özetle dayanamayıp Turkcell'e geri döndüm.

Bir ekstrem örnek daha şöyle verebilirim. 2019 yılında WRC Marmaris'e gelmişti. WRC etapları dağ yollarında sarp yerlerde oluyor. Bu sebeple etaplara nasıl ulaşabileceğinizi ve izleyebileceğinizi anlatan kitapçıklar yayınlanır. O kitapçıkta her izleme noktası ve etap için Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom hatları için çekim kaliteleri de yazılıyordu. Bütün etaplara tek tek bakmıştım. 1 noktada bile Turkcell'den fazla çeken şebeke yoktu raporda. Ralliye seyirci olarak da katıldım kendi deneyimim de kitapçık ile örütüşüyordu.

Ben kendi deneyimlerim bu şekilde.

@morfinsamet benim deneyimim bu şekilde oldu o sebeple şu operatörü kullanıyorum deseniz yeterli. Herkes kendi deneyimine göre başarılı bulduğunu söylemiş. Neye göre insanları küçümseyip gülüyorsun? Belki senin deneyimlediğin alan yetersiz, bütün Türkiye'de test yapmış her şeyi net biliyor gibi ahkam kesmişsiniz.

Arkadaşlar merhaba. Vodafone ve Turkcell'den birine hattımı taşıyacağım. Aktif olarak maalesef ki TT kullanıyorum ve sinir hastası oldum.
Turkcell'de bugüne özel 15GB 1000dk 250SMS 142TL iken, Vodafone'da 20GB 1000dk 250SMS 146TL.
İstanbul Avrupa yakasındayım Bayrampaşa'da oturuyorum. Ekonomik olarak Vodafone daha uygun fakat Turkcell'in çekim gücü Vodafone'dan daha iyi. Sizce hangisini tercih etmeliyim?
Net Turkcell. Vodafone'de internet çok yavaş.

Arkadaşlar merhaba. Vodafone ve Turkcell'den birine hattımı taşıyacağım. Aktif olarak maalesef ki TT kullanıyorum ve sinir hastası oldum.
Turkcell'de bugüne özel 15GB 1000dk 250SMS 142TL iken, Vodafone'da 20GB 1000dk 250SMS 146TL.
İstanbul Avrupa yakasındayım Bayrampaşa'da oturuyorum. Ekonomik olarak Vodafone daha uygun fakat Turkcell'in çekim gücü Vodafone'dan daha iyi. Sizce hangisini tercih etmeliyim?
Turkcell'den Vodafone'a geçtim, hayatım karardı. Hiçbir yerde de mi çekmezsin be bilader!
Vodafone fiyatı ile kıyaslanamaz. Vodafone'a 146 lira vereceğine internetsiz kal hiç para verme daha avantajlı.🤣

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı