Turkcell SuperBOX 10 Mbps Oyunlarda Lag Yapar mı?

FinnPUBG

Decapat
Daha fazla  
Yeni taşındığımız binada herhangi bir firmanın altyapısı yok ve 2 sene sonrasına kazı izni verilmiş ancak bilgisayar topladığım için internete ihtiyacım var. Nasıl yaparım ederim düşünürken SuperBOX’a denk geldim ve 150 TL’ye 10 Mbps sınırsız internet hizmeti veriyor. Diğer paketi ise 280 TL 4.5G hızında sınırsız ancak ben bir internete aylık 280TL vermek istemediğim için 150TL paketi uygun buldum. Sürekli FPS oyunları oynayan birisiyim arada sırada LoL oynarım o yüzden internet ve ping değerleri lag olmaması önemli. Sizce sorun olur mu? Ping 80-100 değerlerini geçmese yeter. Vodafone falan hiç çekmiyor ama Turkcell hattı kullanıyorum ve ev içerisinde gayet hızlı.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 aydır kullanıyorum ben bu paketi. Pingim Avrupa serverlarında 70-100 arasında. CS GO da bazen akşamları biraz lag yapıyor ama fena sayılmaz (bazen can sıkıyor) TT'de yapıyordu ama.
Diğer oyunlarda sorun yok. Hızım sürekli sabit 10/10 hiç düştüğünü görmedim.

Bölgende baz istasyonu yoğun değilse tavsiye ederim, ben genel olarak memnunum.

2 aydır kullanıyorum ben bu paketi. Pingim Avrupa serverlarında 70-100 arasında. CS GO da bazen akşamları biraz lag yapıyor ama fena sayılmaz (bazen can sıkıyor) TT'de yapıyordu ama.
Diğer oyunlarda sorun yok. Hızım sürekli sabit 10/10 hiç düştüğünü görmedim.

Bölgende baz istasyonu yoğun değilse tavsiye ederim, ben genel olarak memnunum.
Baz istasyonu?

Baz istasyonu demek ping demek. Bağlantıyı kablosuz şebeke üzerinden sağlıyorsunuz. Ha baz istasyonu evinizin yukarındaysa bişe diyemem tabi. Hiçbir zaman kablodan alınan internetteki pingin yerini tutmaz.
Hatta ben denedim bunu.
4.5G Full çeken bir yerde pingim CS GO'da 150 iken ADSL 8 mbps bağlantılı internetim 80 ping veriyor.

Pingin internet hızıyla çok alakası yok. Ping demek gecikme demek. Hiç bir zaman kablonun yerini tutmasa da 80-100'ü çok geçmez diye düşünüyorum.

Telefonundan internet paylaşımı açıp deneyebilirsin. Büyük ihtimalle aşağı yukarı aynı ping değerlerini alırsın.

Olabilir de olmayabilir de. Internet trafiginden daha cok etkilenir Superbox. Kablolu sistem kadar stabil olmasi mumkun degil.

Ping ne kadar hizli paketin gidip geldigini gosterir. 10 mbps, birim zamanda ne kadar paket alabildigini gosterir. Yani sen boruyu kalınlaştırdıkça birim zamanda akan suyu arttırmış olursun ama bu suyun içeride hızlı aktığını göstermez. Bandwith ile ping suresi arasinda dogru oranti yok bu sebeple.

LoL'de Türkiye sunucusu olmasına rağmen 39-45 arası sabit sayılabilecek bir ping değeri veriyor. Bu değerden hesap yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı