Turkcell Superbox 4.5G Hız ve Yayın Testi!

Üslübumda ne var. Siz, firma ile sizin aranızda geçen o konuşmaları yalvarma olarak nitelendiriyorsanız bu durum sizin aşağılık kompleksinin ve egolarınızın esiri olduğunuzu, zayıflığınızı gösterir. Ben ne demişim ki sizin de zorunuza gidip, üslübunuza dikkat edin diyorsunuz. Şarkısı, türküsü bile var, zoruna mı gitti gardaş zoruna, yani burada söylenen kötü bir şey mi var. Benim tarafımdan ne tür bir haksızlığa uğradınız da zorunuza gitti. ''Zorunuza gitmeyi '' neden kötü anlamda nitelendirip bana tepki gösteriyorsunuz?

Burada yaptığın tek şey egonu tatmin etmeye çalışmak. Bankaya bile bugün çıkıyorum desen 50 tane kampanya ile dil döküyorlar.

Metro internetin ile hava atmaya çalışıyorsun. Yazdıkların arasında kimsenin zoruna gidecek bir şey yok. Sen öyle sanıyorsan devem et :D

Evet arkadaşlar, Superbox bağlantımız yapıldı! Öncelikle Superbox nedir merak edenler için: Turkcell Superbox Sınırsız 4.5G Paketi

Şimdi adım adım soruları cevaplayalım.
  • Fiyatı ne kadar?
  • Sınırsız paket aylık 279 TL. 24 ay taahhüt.
  • Gecikme süresi değerlerini paylaşacak mısınız?
  • Evet, şu anda 19ms civarında ama anten alacağız. Anten alınca değişirse belirtirim.
  • Modemin çok büyük olduğunu duymuştum. Görsel paylaşırsınız umarım.
  • Modemin boyutu yaklaşık olarak oda sprey cihazları boyutunda. Video yapabiliriz.
  • 4.5G modemde hız stabil olur mu?
  • En çok merak edilen test bu idi sanırım. 6 saatlik 720p bir Twitch yayın testi yaptık ve sonuç olarak Unstable Events: 0

Eki Görüntüle 350583

Bu da akşam vakti hız testi sonucu:

Eki Görüntüle 350585

Saat 14:00, daha iyi çeken bir yerden hız testi:

Eki Görüntüle 350674

Ofis biraz aşağıda kaldığından iyi çekmiyor maalesef. Anten siparişi verdik. Modeme harici anten takılabiliyor.
@Recep Baltaş Emeğine sağlık. 👌

Belli ki seninde benden yana zoruna gitmiş birşey var. Yav he he, ben boş yapıyorum. Sen alıp, memnun kalmışsın diye herkeste aynı olacak değil. Milleti yanlış yönlendirmeyin.

Sen telekom kullanmıyor musun? Telekomdan memnun olmayan 1 milyon kişi gösteririm ben sana. Sen memnun kalmışsın ama başkaları değil. Boş yapıp insanları yanlış yönlendirme o zaman.

2 Yıldır çok farklı lokasyonlarda Superbox kullanan biri olarak şu konuya bir nokta koymaya geldim.

Benim Superbox kullanma nedenim ve Superbox'un ülkede satılıyor olmasının asıl nedeni ülkedeki altyapı problemi. Türkiye'de 5 şehirde (İstanbul, Yalova, Gümüşhane, Muğla, Antalya) evim var ve hiçbirisinde aylık 10.000TL'de versem mevcut kablolu internet tarifeleri ile sabit 8Mbit+ download ve 2Mbit+ upload alamıyorum. Yani eğer bu lokasyonlarda internet kullanacaksam 4.5G veya uydu internet hizmeti kullanmak zorundayım.

Yok işte Türk Telekom fibere aylık 5TL veriyorum 1000MBIT download geliyor falan beni ilgilendirmiyor, bana ne kardeşim? Ben 10 yıldır dilekçe veriyorum adamlar daha 15 yıllık bakır kabloları yenilemediler bala g***e oturduğun yere gelmiş olan fiber internet ve paketi beni ırgalamıyor.

Bunların dışında ben tamamen mecburiyetten almış olmama rağmen ilk 5-6 ay Türkiye'de böyle bir hizmet olduğuna şaşırmıştım zira kullandığım paket 150GB Kotalı paketti ve 150GB kota bittikten sonra da EK Sınırsız 10Mbit paket alıp ay sonuna kadar istediğim kadar kullanıyordum.

150GB kotadayken normal internetin 8Mbit sabit gelemediği yerlerde 50Mbit download - 20Mbit upload gibi hızlar alabilmek gerçekten çok güzeldi bir de üzerine aldığım sınırsız 10Mbit paket de sanırım daha ayarlayamadıkları için modemi 3G'ye çekince yine hız sınırlamasız geliyordu.

Tam vay anasını Türkiye'de böyle bir internet hizmeti nasıl olabilir derken Turkcell hemen devreye girdi ve ek sınırsız 10Mbps paketini kaldırdı, 20Mbps normal sınırsız paketin fiyatını komik derecede pahalı 300TL fiyatına çekti ve beni normal 10Mbps sınırsız pakete aylık 200TL vererek kullanmaya mecbur bıraktı.

200TL'yi döve döve verip 10Mbps kullanıyor muyum? Evet. Başka şansım var mı? Hayır.

10Mbps'ye 200TL vereceğine git 50-60TL'ye normal ADSL al zaten aşağı yukarı aynı hızda gelir diyecek çok zeki arkadaşlar maalesef o olay öyle olmuyor. 2020 yılında adamlar bir lokasyona en fazla 8Mbit veriyorsalar oradaki altyapı o kadar leş oluyor ki çoğu zaman 8Mbit paketten 2MBIT-4MBIT arası hız geliyor, gün içerisinde birçok kez kesiliyor, upload hızının 1Mbit'i geçtiğini görmedim çoğunluk 500kbit falan, ping desen kablo kullanarak 4.5G'den daha fazla pingle internet hizmeti sunmayı bir şekilde beceriyorlar. Bunu nereden biliyorsun diye soracak olursanız da sahip olduğum iki lokasyonda normal ADSL hizmeti de bulunmakta oradan biliyorum.

Son olarak yiğidi öldürelim hakkını yemeyelim normal telefon hattının çekmediği yerlerde bile 90 ping üzeri görmedim, internetin kesildiğine neredeyse hiç şahit olmadım ve ben bunu 5 farklı şehirde ADSL bile olmayan dandik lokasyonlarda denedim. Bence şehirde yaşayıp da Superbox'umda ping oluyor deyen insanlar modem 4.5G çekmediği zaman ayarlardan 3G'ye almasını bilmiyorlar veya 10Mbps internete 5 kişi bağlanıp neden ping oluyor yeaa diyorlar.

Almayi dusunen varsa milyon kez dusunsun. Pahali olmasini geciyorum.
  • Tam 7. fatura doneminin baslamasiyla gayet stabil olan baglantim 1-2 Mbitlere dusuyor artik. Kesintiler yasiyorum. Sozlesmede hiz dusmesi gibi bir madde yok. Sorsan cevresel faktorler deyip gecisitrecekler.
  • Sozde vergi dahil 234 TL olan paketimi 250 TL yaptilar. Neymis vergi %20'ye cikmis 🤡
  • Ek paketlerin sozlesmelerini her ay degistiriyorlar. Su anki sartlarda ek paketi aliyorsunuz ve 1 ay boyunca gecerli oluyor. Ancak yeni fatura donemine gectiginizde paket tanimli olmasina ragmen kullanamiyorsunuz. Bosa yapilmis bir degisiklik yani.
  • Reklam engelleyici kullanmasam her yerden Turkcell reklami cikiyor. Zaten Turkcell almisim neyin reklamini yapiyorsun? :D :D
  • Verdikleri hizin farkinda olacaklar ki 5Ghz modem yerine 2.4Ghz olani veriyorlar artik. Telefonda 120 Mbps gordugum yerde Superbox 35 veriyor.

Sozlesme ve taahhutnamedeki trajikomiklikleri saymiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı