Turkcell'in yaptığı saçmalık

Daha fazla  
Merhabalar, bir ay önce Turkcell'den faturalı hat aldık diğer operatörlerden uygun diye tercih ettik. Normalde pek sevmiyorum Turkcell'i kazık olduğu için ama bu sefer uygun diye alalım dedik. Aldığımız hat Türkiye hattı ablam KKTC'ye giderken Türkiye yollarında kullanacak diye aldık. Ablam KKTC'ye gidince hattı telefonundan çıkarmamış ama kullanmamış da araba vs. yapmamış. Normalde 30 civarında fiyatı olan tarifenin bugün faturasını 116 TL ödedik. İlk duyduğumda yanlış numaraya baktılar sandım detaylarına bakınca hat KKTC'den sinyal aldığı için para kesiyormuş. Saçmalığa bakar mısınız görevli kişi diyor ki kullansanız da kullanmasanız da parayı keser. Sinyal aldıkça para kesiyormuş diğer operatörlerde böyle bir şey var mı bilmiyorum ama gerçekten saçma geldi. Diğer operatörlerde böyle bir şey var mı? Dedikleri şey doğru mu gerçekten sinyal aldığı için para kesmesi hiç mantıklı gelmiyor. Neyse bugün tekrardan Turkcell'in kazık olduğunu öğrenmiş oldum.

Yurt dışı için olan ayarları kapatabiliyorsunuz diye biliyorum. Vodafone kullanıyorum, Balıkesir'e giderken Yunanistan'ın yakınlarından geçiyorduk, otomatik mesaj geldi, hat otomatik yurt dışı baz istasyonlarına bağlanabiliyormuş. Bende bunu hemen Vodafone'nin uygulamasından kapattım. Siz de araştırın kapatılabiliyor olması gerek.

Saçmalık. Sırf başka bir ülkeye gittiniz diye hemen faturayı kilitler bunlar. Kullanmasanız da.

Yurt dışı kullanımı gibi bir ayar varsa kapatmanızı öneririm.

Ayrıca yurt dışında Wi-Fi bulursanız VoWiFi candır. Almanya'da uzun süre Türkiye ile VoWiFi kullanarak görüştüm. Uçuş modundan çıkınca da hattım yurt dışı kullanımına kapalı olduğundan "Hattınız yurt dışı kullanımına kapalıdır" diye mesaj geldi ve hiçbir ücret kesilmedi.

Turkcell'de bu özelliği "HDSES" yazıp 2200'a mesaj atıp açabilirsiniz. Vodafone kullananların hiçbir ayar yapmasına gerek yok, telefonlarının desteklemesi yeterli genellikle.

Arkadaşım Edirne / Enez'de oturuyor. Tıpkı sizin gibi Turkcell kullanıyor. Bilen bilir Enez - Yunanistan sınırı arası 180km. civarlarında. Bizimki bilmeden denizin Yunanistan sınırı olan kısmına geçip Whatsapp'tan görüntülü konuşma falan açmış. 300 lira gibi bir fatura ödemişti yurtdışı tarifesinde dolayı. :D Turkcell, Vodafone, Turk Telekom ve diğer küçükbaş GSM operatörleri. Hepsi aynı yolun yolcusu. Memnun olan yok, çözüm yok. Geçmiş olsun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı