TurkNet rezilliği

Ablam avukat tüketici mağduriyetinden TurkNet'ten modem parasını alabiliriz dedi. Elimdeki modemi de iade edip Türkcell Superonline'a geçme şansım var. Onlarla konuştuğumuzda onlarda 35 Mbps VDSL verebileceklerini söylediler. Fiyat biraz pahalıydı 110 civarı ve taahhüt vardı buna ne dersiniz?

Taşıma yoluyla geçtim.
Hocam taşıma yoluyla geçtiyseniz eğer siz neden VDSL ümidine kapıldınız ki? Taşıma yoluyla geçince mevcut portunuzla devam ediyorsunuz. Yani size yeni bir port vermeden VDSL hizmeti veremezler ki. TurkNet'in mevcut ADSL portunuzu VDSL porta çevirme gibi bir yetkisi de yok. Bir de Türkcell SüperOnline'da size yine Türk Telekom üzerinden hizmet verecek. Yani aynı sorunları yaşama ihtimaliniz var.

Son düzenleme:
Ama TurkNet'e geçerken VDSL diye başvuru yapmış. TurkNet de tamam olur demiş. TurkNet'e ADSL olarak geçip sonra beni VDSL'e yükseltin dememiş ki.

Ama TurkNet'e geçerken VDSL diye başvuru yapmış. TurkNet de tamam olur demiş. TurkNet'e ADSL olarak geçip sonra beni VDSL'e yükseltin dememiş ki.
Hocam aynı şeyi diyoruz. VDSL için başvuru yaptıysa "taşıma yoluyla" geçirmemeliler. Çünkü ADSL portta arkadaş. Yani yeni port atamaları gerekiyor. Yada bir ihtimal mevcut portu VDSL destekliyor olmalı ki böyle olsaydı arkadaş Türk Telekom üzerinden de VDSL hizmeti alabilirdi. Yani burada birbiriyle çelişen bir takım açıklamalar var.

İyi de ben taşıma yolu ile vereceklerini bilmiyordum ki konuşmalarda bana boş port olduğunu ve VDSL internet kullanacağımı söylediler zaten mevcut paket de o yönde ben her konuşmada özellikle belirttim bunu onlar da VDSL internet kullanacagımı soyledıler hatta kendı modemlerını onerdıler VDSL ınternette yenı bır modeme ihtiyacım olduğunu falan söylediler ben VDSL port olmadıgını modem kurulumu yaparken öğrendim.
Hocam taşıma yoluyla geçtiyseniz eğer siz neden VDSL ümidine kapıldınız ki? Taşıma yoluyla geçince mevcut portunuzla devam ediyorsunuz. Yani size yeni bir port vermeden VDSL hizmeti veremezler ki. TurkNet'in mevcut ADSL portunuzu VDSL porta çevirme gibi bir yetkisi de yok. Bir de Türkcell SüperOnline'da size yine Türk Telekom üzerinden hizmet verecek. Yani aynı sorunları yaşama ihtimaliniz var.

İyi de ben taşıma yolu ile vereceklerini bilmiyordum ki konuşmalarda bana boş port olduğunu ve VDSL internet kullanacağımı söylediler. Zaten mevcut paket de o yönde. Ben her konuşmada özellikle belirttim bunu onlar da VDSL internet kullanacağımı söylediler. Hatta kendi modemlerini önerdiler. VDSL internette yeni bir modeme ihtiyacım olduğunu falan söylediler. Ben VDSL port olmadığını modem kurulumu yaparken öğrendim.

Hocam o zaman suçlu tamamen TurkNet. Bu sorumsuzluk oluyor açıkçası. Tavsiyem başka bir ISS'eye geçiniz.

Son düzenleme:
Hocam o zaman suçlu tamamen TurkNet. Bu sorumsuzluk oluyor açıkçası. Tavsiyem başka bir ISS'eye geçiniz.

Büyük ihtimal böyle yapacağım ama olan uğraşlarıma oluyor işte sınav senesindeyim haftada altı gün sabahtan akşama kadar dershanedeyim bir ton zaman ayırdım şimdi bir bu kadar daha uğraşacağım.

Büyük ihtimal böyle yapacağım ama olan uğraşlarıma oluyor. İşte sınav senesindeyim haftada altı gün sabahtan akşama kadar dershanedeyim bir ton zaman ayırdım. Şimdi bir bu kadar daha uğraşacağım.
Hocam bu internet meseleleri biraz bu şekilde ilerliyor. Altyapı sorgulamasında NetSpeed üzerinden yapar mısınız? Size ne kadar hız vaat ediyor?

Son düzenleme:
TurkNet de Turk Telekom'un müşterisi ama. Vdsl portunu Turk Telekom'dan alıyor. Turk Telekom vdsl port var diye gösterirken TurkNet @Hy4den'i vdsl abonesi olarak kaydettikten sonra "aaa vdsl portumuz yokmuş" diyorsa bu durumda suçlu ve sorumsuz Turk Telekom olur.

Vdsl portu yoksa başka ISS'ye geçilse bile yine Vdsl bağlanamaz. Çünkü portlar Turk Telekom'un malı.

TurkNet'de Türk Telekom'un müşterisi ama. VDSL portunu Türk Telekom'dan alıyor. Türk Telekom VDSL port var diye gösterirken TurkNet @Hy4den'i VDSL abonesi olarak kaydettikten sonra "AAA VDSL portumuz yokmuş" diyorsa bu durumda suçlu ve sorumsuz Türk Telekom olur.

VDSL portu yoksa başka ISS'ye geçilse bile yine VDSL bağlanamaz. Çünkü portlar Türk Telekom'un Mali.

Hocam problem bence TurkNet'in boş port olup olmadığını teyit etmemesinden kaynaklı. Eğer daha önce teyit etseydi o zaman "site güncellenmemiş" demezlerdi. Burada TurkNet'in teyit etmesi gerekirdi.

Hocam bu internet meseleleri biraz bu şekilde ilerliyor. Altyapı sorgulamasında NetSpeed üzerinden yapar mısınız? Size ne kadar hız vaat ediyor?

Anlamadığım şu hemen yan binam saha dolabına uzaklığı 70 metre ve aldığı hız 85.
Hocam problem bence TurkNet'in boş port olup olmadığını teyit etmemesinden kaynaklı. Eğer daha önce teyit etseydi o zaman "site güncellenmemiş" demezlerdi. Burada TurkNet'in teyit etmesi gerekirdi.
aynen böyle söylediler bu kadar kolay mı ya .d

Dosya Ekleri

• assssssssssssssssss.PNG
    assssssssssssssssss.PNG
    32,2 KB · Görüntüleme: 59
  • cemal.PNG
    cemal.PNG
    20,9 KB · Görüntüleme: 48
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı