TurkNet'in Çifte Standart Uyguladığını Düşünüyorum

gonzai

Kilopat
Katılım
2 Aralık 2013
Mesajlar
260
Makaleler
1
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Technopat ofisine yeri kazarak özel kablo çekip fiber altyapı desteği veren TurkNet Kurumsal, benim ofisimin bölgesinde altyapı olmadığı için hizmet veremeyeceğini söylüyor. Aynı şekilde popüler olan birçok yayıncı ve YouTuber'ın evlerine ücretsiz altyapı getirip odalarına koca bir server kurup simetrik hat desteği verirken hiçbir şekilde altyapı olup olmamasını sormaksızın kendisi bu altyapıyı çekip hizmet veriyor.

Üzülerek söylüyorum ki maalesef TurkNet'in müşterilerine çifte standart uyguladığını düşünüyorum. Kendi reklamını yapacak kitlesi olan herkese imkan yaratıp destek veren TurkNet, kitlesi olmayan bireysel kullanıcılar için hiçbir yatırım ya da iyileştirme yapmıyor.

Keza Tehnopat'ın ofisine kadar özel hat çekip fiber desteği vermesiyle Technopat forumlarında resmi bir destek konusu açması da aynı tarihte oluyor ne hikmetse.

Türkiye'de ki tüm internet servis sağlayıcılar yıllardır hep aynı yalanı söyleyerek, "nasıl olsa biz paramızı kazanıyoruz boşu boşuna yatırım yapıp daha iyi bir internet hizmeti vermemize gerek yok." diyerek dünyanın neredeyse en yavaş ama en pahalı internetini bizlere kullandırmaya mecbur bırakıyorlar. Kendi cebinizi düşündüğünüzün yarısı kadar müşterilerinizi düşünseniz inanın kimse şikayetçi olmaz. Sözde bu yıl sonuna kadar 81 ilde bulunan tüm mahallelerin %90 ında fiber internet altyapısı getirilecekti. Ne oldu?

Bu kadar yazıyı neden mi yazdım? Çünkü TurkNet'in;
Ofisime Maksimum 16Mbit hız verebileceğini söyleyip bana internet ve modem satıp, daha sonra kopmalar yaşandığı için hızımı 8Mbit'e düşürüp, daha sonra yine kopma sorunu yaşadığım için hızımı 6Mbit'e düşürüp, daha sonra 6Mbit'lik muazzam internetimi kullanmaya çalışırken WhatsApp'tan 1 görsel yolladığımda pingimi 2000'e çıkarıp beni bu interneti kullanmaya mecbur bıraktığı için.
Keza Wi-Fi'ya 2. bir cihaz bağlandığında anlık ping yükselişleri olmaya başlıyor sürekli olarak.

YouTube'ta bir video açtığımda 144p açılıyor otomatik olarak. Düşünebiliyor musunuz?

Karşınızda sorununuzu anlatabileceğiniz bir muhatap kesinlikle yok. Arıza kaydı oluşturuyorsunuz sadece. Onda da artık DNS değiştirtmiyorlar. O tutmuyor artık. Millet onun bir işe yaramadığını çözdü :) Artık modeminizde güncelleme yaptık, hat değerlerinize bir şeyler yaptık deyip millete sanki bir şey yapmışlar gibi hissettirip aynı şekilde devam ediyorlar.

Technopat ve diğer yayıncılara verdiğiniz desteğin 4'te 1'ini istiyoruz. Gözümüz fiberde falan değil. VDSL desteği verebilseniz yeter.

Yıl 2022!
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamen katılıyorum. Bir şirket eğer PR yapmak istiyorsa bunu ünlü yayıncı veya popüler çoğu siteye reklam/sponsor vererek değil, müşteri memnuniyeti ile sağlamalı. Bunun örnekleri "büyük baş" denilen sağlayıcılarda görebiliyoruz. O baktığınız rakamlar safların sayısı değil, insanların sayısı.
 
Tamamen katılıyorum. Bir şirket eğer PR yapmak istiyorsa bunu ünlü yayıncı veya popüler çoğu siteye reklam/sponsor vererek değil, müşteri memnuniyeti ile sağlamalı. Bunun örnekleri "büyük baş" denilen sağlayıcılarda görebiliyoruz. O baktığınız rakamlar safların sayısı değil, insanların sayısı.
Adamlar bizimle birebir muhatap bile olmazken Technopat a özel verdikleri telefon numarası ile irtibat kurup sorularına çok hızlı bir şekilde cevap veriyorlar :) Bireysel müşterilere anca interneti satana kadar günde 40 kere ararlar. Sattıktan sonra anca destek talebi oluşturmana izin verip seninle muhatap olmazlar.
Altyapı ile değil reklam ile müşteri kazanmayı tercih etmişler ki internet aleminin en tanınan isimlerine sponsor oluyorlar. Tercihleridir bir şey diyemeyiz.
Reklam yapmalarına kimse bir şey demiyor. Ancak işlerine gelene özel altyapı çekip işine gelmeyene destek veremiyoruz demesi yani çifte standart uygulaması etik bir davranış değil. Madem veremiyorsun, madem böyle bir hizmetleri yok o zaman hiçbir kullanıcıya özel bir ayrıcalık tanımamaları gerekiyor.
 
Büyük firmalara ve kişilere bu tür bir destek sağlayarak sponsor olması marka adını ön plana çıkartıyor. Bu tür yerlerden fazla sayıda yeni müşteri ve gelir elde ediliyor. Bir ISS firmasının bu yöntemi yapması oldukça doğal bir şey. Buna bir şey diyemeyiz.

Tabii sizin de haklı olduğunuz konular mevcut. Tüm müşterilere eşit şekilde hizmet verilmesi gerekirken; ünlü kişilere daha fazla hizmet verilmesine karşı olmanız doğal. Ben de buna karşıyım ama bunun düzeleceğini sanmıyorum. Bir firmaya ünlü birisi 10000 birim para kazandırırken normal bir kullanıcı 100 birim para kazandırıyor. Bu yüzden firmaların onlara karşı daha fazla ilgili olması gerekiyor. Tabii bu normal kullanıcıları göz ardı etmelerine bir sebep değil.

TurkNet'in paketleri, fiyatları ve kolaylıkları güzel bir yanıyken müşteri desteğini hiç beğenmiyorum. O yüzden hala TT kullanmaya devam ediyorum. Bir sorun yaşadığım zaman ertesi güne bir ekip gelip sorunu halledebilirken TurkNet'te bu tür bir destek alamıyorsunuz. En son canlı destek telefon hatları bile yoktu, hala öyle mi bilmiyorum.

Lafın kısası TurkNet'in kendini "müşteri hizmetleri" konusunda geliştirmesi gerekli. Paketleri güzel olabilir, ucuz olabilir, kolay olabilir ama müşteri hizmetleri vasat durumda. Umarım onu da düzeltirler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı