Twitch Yayını İzlerken Donma Sorunu

M13

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, Twitch'te canlı yayınları 1080P izlemeye çalıştığımda sürekli donuyor fakat bu sadece Twitch platformunda oluyor. Youtube'da falan hiçbirinde 1080p izlememe rağmen donma sorunu yok. Sebebi ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ping durumunuz nedir? Twitch direk canlı yayın olduğu için pinginiz yüksekse çok farkediyor bu tarz durumlarda. Twitch yayını izlerken yüksek download speed yanında ping değerleriniz düşük olmalı. Fakat Youtube videoları için download speed önemlidir, ping donma yaşattırmaz Twitch'de olduğu gibi.

Ping durumunuz nedir? Twitch direk canlı yayın olduğu için pinginiz yüksekse çok farkediyor bu tarz durumlarda. Twitch yayını izlerken yüksek download speed yanında ping değerleriniz düşük olmalı. Fakat Youtube videoları için download speed önemlidir, ping donma yaşattırmaz Twitch'de olduğu gibi.

Dosya Ekleri

• Speedtest.png
    Speedtest.png
    8,1 KB · Görüntüleme: 5.669
25 ping fena değil, yine de size en yakın serverdan 9-10 ping almanız lazım. 9.40mbit Twitch yayınlarını 1080p izlemek için gayet yeterli zira 1080p yayınlar 800-1000kb arası internet kullanıyor genelde. Fakat interneti sadece siz kullanıyorsanız yeterli. Sizden başka kullanan varsa 100-200kb bile kullansa 1080p Twitch videosu donar. Youtube'da donmamasının nedeni canlı yayın olmaması, siz izlerken internetiniz yeterli olduğu için videonun ileri kısımlarını da yüklemiş oluyor o yüzden donmuyor. Yukarıda mesajda belirttiğim gibi Twitch direk canlı yayın ve 1080p izlemek için en az 8mbit internetiniz olmalı ve bu interneti sizden başka o anda kullanan olmamalı. Kullanan olsa bile çok basit işler yapmalı.

25 ping fena değil, yine de size en yakın serverdan 9-10 ping almanız lazım. 9.40mbit Twitch yayınlarını 1080p izlemek için gayet yeterli zira 1080p yayınlar 800-1000kb arası internet kullanıyor genelde. Fakat interneti sadece siz kullanıyorsanız yeterli. Sizden başka kullanan varsa 100-200kb bile kullansa 1080p Twitch videosu donar. Youtube'da donmamasının nedeni canlı yayın olmaması, siz izlerken internetiniz yeterli olduğu için videonun ileri kısımlarını da yüklemiş oluyor o yüzden donmuyor. Yukarıda mesajda belirttiğim gibi Twitch direk canlı yayın ve 1080p izlemek için en az 8mbit internetiniz olmalı ve bu interneti sizden başka o anda kullanan olmamalı. Kullanan olsa bile çok basit işler yapmalı.

Anladım hocam tek kullanmıyorum ondandır ozaman teşekkür ettim. Tek anlamadığım ''Youtube'da donmamasının nedeni canlı yayın olmaması'' dediğin şöyle yayınlar var canlı değilmi bunlar?

@Sertaç Ƨarı Makedonya'da yaşıyorum kardeşim.

Dosya Ekleri

• Youtube Canlı.png
    Youtube Canlı.png
    187,7 KB · Görüntüleme: 5.283
Telefondan 1080p60(Kaynak) olarak izleyebiliyorum, 16Mbps internetim var ancak bilgisayarda çoğu zaman aynı çözünürlükte sürekli donmalar oluyor. Benim pingte arkadaşın ki gibi sadece download hızı bende 13.5Mbps upload hızı 0.8 falan çıkıyor ki bu durumda bende kasması mümkün bile olamaz. İşlemcim zaten baya eski, bir aralar çok tozlu olduğu için işlemcinin gücü azalmıştı ve 720p'de video izlemeye çalıştığımda sistem kilitleniyordu iyice temizlediğimde eskisi gibi 2K'da bile video izlemeye başlamıştım YouTube üzerinde. Twitch'te ise hala bu yayının donup geriden gelme durumu var, bende şuan ismini veremediğim bir program var onunla izliyorum yayını. Twitch üzerinden izleyen yayıncıya göre 10 saniye kadar geriden izliyorum ama sorun olmuyor.

Programın adını verememe nedenim bu program aynı zamanda yayını izlerken bilgisayarınıza kaydetmeye olanak veriyor ve bunun yasal olacağını düşünmüyorum her ne kadar yayıncılar yayınlarını YouTube'da yayınlamanıza izin verse de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı