TYT matematik için soru izlemek yeterli olur mu?

KeremKutayK

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Belli sebeplerden dolayı AYT çalışamadım, TYT'yi de bitiremedim. Başka dersleri bitireyim derken matematik sonda kaldı. Soru çözerek konuyu anlayamıyorum ama nedense soru bulup onu kendim yapıp sonra çözümü izleyince konuyu anlıyorum. 2 senelik bölüm yazıp DGS'ye girip 4'e geçmeye çalışacağım. Halihazırda bir üniversite de okuduğum için de OBP kırık yani hata şansım yok. Son 1 ay kala denemelere geçeceğim ve dersler arasında sadece matematiğim kötü. Sizce bu tarz matematik çalışması ile sınava hazırlanmam mantıklı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Belli sebeplerden dolayı AYT çalışamadım, TYT'yi de bitiremedim. Başka dersleri bitireyim derken matematik sonda kaldı. Soru çözerek konuyu anlayamıyorum ama nedense soru bulup onu kendim yapıp sonra çözümü izleyince konuyu anlıyorum. 2 senelik bölüm yazıp DGS'ye girip 4'e geçmeye çalışacağım. Halihazırda bir üniversite de okuduğum için de OBP kırık yani hata şansım yok. Son 1 ay kala denemelere geçeceğim ve dersler arasında sadece matematiğim kötü. Sizce bu tarz matematik çalışması ile sınava hazırlanmam mantıklı mı?

Eyüp bnin TYT kampında bol soru çözümü var. 1-2 dakika konu anlatım gerisi soru üzerine. Benim tavsiyem 3D TYT vdd alman ve Eyüp b izlemenden yana.

Hayır bilgim var konu içeriğini biliyorum ama hiçbir zaman o içeriği soruya dökemiyorum. Aynı bende Eyüp b 3D soru çözümlerini izliyorum.
Hocam o tür problemlerde , K-O-Z yolunu ilerleyerek işlemeniz gerekiyor. Yüksek ihtimalle kazanımınız var ama soru çözümünü biliyorum diye diye , yapamıyorsunuz. Çozümü açtığınızda da "yapabileceğiniz kadar" kolay olduğunu görüp hüzünleniyorsunuz. Tek tek ilerlemeyi düşünerek ilerleyin. Soru yüksek ihtimalle birden fazla kazanımla oluşturulmuştur Kazanım Tarama Testleri var MEBİ'de. Onları da düşünebilirsin ona çok yakın geliceğini de MEB söylemişti.

Hayır bilgim var konu içeriğini biliyorum ama hiçbir zaman o içeriği soruya dökemiyorum. Aynı bende Eyüp b 3D soru çözümlerini izliyorum.

Hocam şöyle, ben de aynı sorunu yaşıyordum ki şu şekilde toparladım:

1- Önce soruyu normal çözüyorum (bayağı sorunun cevabını kanıtıyla bulana kadar belki 1 saat uğraşmak).

2- Eğer doğruysa bir kere daha gözden geçirip diğer soruya geçtim ama yanlışsa cevaba bakıp cevabın neden bu olduğunu kanıtlayana kadar çözmek (gene bayağı zaman akıtarak).

3- Eğer hala daha sıkıntı varsa bu sefer video çözümüne bakıp gene bayağı zaman uğraşarak soruyu anlamak.

Ayrıca hocam böyle böyle günde 5 soru çözseniz bile sıkıntı olmaz benim nazarımda. Bir bakmışsınız anlaya anlaya günde 100 soru çözüyorsunuz.

Eyüp bnin TYT kampında bol soru çözümü var. 1-2 dakika konu anlatım gerisi soru üzerine. Benim tavsiyem 3D TYT vdd alman ve Eyüp b izlemenden yana.

İyi dedin de 2 ay kalmışken ona başlanmaz diye düşünüyorum. Ayrıca bütün dersler demişim daha bitiremediğim dersler de var. TYT matematikten kastım geometri dışında kalan konular işte. Hedefim 10-15 net beni kurtarır. AYT derdinde değilim tek sorun ettiğim şey şu matematiği halletmek. Şöyle bakarsam benim sıfır olduğum 2 tane ders var yani 60 günde bu 2 dersi matematiği halletmem gerekiyor.

İyi dedin de 2 ay kalmışken ona başlanmaz diye düşünüyorum. Ayrıca bütün dersler demişim daha bitiremediğim dersler de var. TYT matematikten kastım geometri dışında kalan konular işte. Hedefim 10-15 net beni kurtarır. AYT derdinde değilim tek sorun ettiğim şey şu matematiği halletmek. Şöyle bakarsam benim sıfır olduğum 2 tane ders var yani 60 günde bu 2 dersi matematiği halletmem gerekiyor.

Şunu da belirteyim benim çok gariptir benim dershane hocalarım da şaşırmıştı zamanında bu konuya. Temelim varmış gibi gözüküp sorularda kalem oynatamıyorum. YKS 2024'te 8 net yaptım oda zaman yetmediği için normalde 10-15'e çıkardım. Şu anda hangi seviyede olduğumu bilmiyorum. Bu yüzden bana hızlı bir çözüm lazım diyorum. Seviyemi bilmeme sebebim ise deneme hiç çözmedim bu sene. Son 1 ay kala almayı planlıyordum ama şu halime bakarsak şimdiden alacağım gibi.

Hocam 10-15 nete 2 ayda haydi haydi gelirsiniz. Yalnızca bir özet kampını bitirip direkt deneme artı analiz diye gitmeniz kalmış. Ya da "en basit kaynağı" turlayarak bitirmeniz.

Hocam 10-15 nete 2 ayda haydi haydi gelirsiniz. Yalnızca bir özet kampını bitirip direkt deneme artı analiz diye gitmeniz kalmış. Ya da "en basit kaynağı" turlayarak bitirmeniz.

Özet kampı yaptım zaten 2-3 ay önce. Oda çok eksik kaldı. 1 aydır geri kalan derslerimi halletmeye çalışıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı