KazımS
Kilopat
Daha fazla
@KazımS Anlayacağın gövde ve iniş takımları daha dayanıklı olduğu için karada konuşlu olarak kullanmak da mantıksız değil ancak bu geliştirmelerin ağırlık gibi bir dezavantajı var. Yakıt giderleri ve aynı motorlar ile güç/ağırlık oranı konusunda dezavantajlı olursun. Rafale'ın donanma ve standart versiyonu arasında 500-600 kg kadar bir fark olduğunu hatırlıyorum.
Not: C ve M modelleri arasında 750 kg fark varmış, baktım.
Tekrardan çok teşekkür ederim.Yakıt gideri pek önemli değil ancak güç/ağırlık konusunda eğer uçaklar F-35 gibi birbirine çok yakın motorları kullanıyorsa sorun yaşanır. F-35A ve C'deki motorların maksimum ve military itki güçleri aynı ancak bir sorun var, C modeli daha ağır ve büyük. Bu da A'nın öne çıkmasını sağlar.
Ama gerçekte A modelinin yapacağı görev için gidip de C modeli kullanmayacağın için 2'sini karşılaştırmanın hiçbir mantığı yok. F-16 vs F-18 gibi...
Dezavantaj olarak bunları belirtmeyi unutmuşum, hatırlattığın iyi oldu.
@KazımS Bu resimde kuvvetlerin ihtiyacına göre özel olarak donatılmış özellikleri daha iyi görebilirsin F-35 için.
Eki Görüntüle 661597
Evet haklısınız, bu soruyu Yunanistan'ın Rafale aldığı haberlerini görünce sormak istedim, haberde uçakları, Charles de gaulle gemisi getiriyordu benimde aklıma ''O zaman Rafale M versiyonu geliyor sanırım, Yunanistanda da bu uçağı kullanacak gemi yok, kara konuşlu olarak kullanırlarsa nasıl bir etkisi olur acaba ?'' sorusu gelmişti. Değerli cevaplarınız sayesinde kafamda ki soru işaretleri gitti çok teşekkür ederim.Ama gerçekte A modelinin yapacağı görev için gidip de C modeli kullanmayacağın için 2'sini karşılaştırmanın hiçbir mantığı yok. F-16 vs F-18 gibi...
@Jira @Yararsız Üye @painkiller