Uçaklar Hakkında Merak Ettiğiniz Sorular #3

• Konuyu başlatan Jira
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 133
  • Görüntüleme 8.402
Hocam hem kendisi hem babası nitelikli insanlar diye hatırlıyorum. Ama bu insan formatı benim de hiç içimi açmamıştır.
Sanki tarikat abisi müdür olmuş gibi duruyor.
Adamın babası iyi bir mühendis diye çocuğu da iyi bir mühendis mi olacak? Ortada hala fol yok yumurta yok. Şeffaf olsunlar kritik parçaların üretimini paylaşsınlar verileri paylaşsınlar savaş kapıda bize uçak vermiyorlar. Uçak vermeyen adam motoru da vermez TF-X aynı altay gibi prototip olarak kalır sonra. Pilotlarımız çok iyi olsa F-16 Block 50 ile adam Rafael ve F-35'lere karşı bir şey yapamaz Aviyonik yetmez bu Hollywood filmi değil hurda F-14 ile 2 SU-57 vurasın vuramazsın sen adamı görmeden görüş ötesi füzeyle indirilirsin. Hava-SOJ, hava radar uçaklarımız sayesinde ayaktayız. BAE Systems ortaklığı ile bize Tranche 5 Typhoon yapıyorlar tasarımı yeni nesil gibi düşünebiliriz çok iyi bir şey olacak inşallah ama motor işine Kale ve Roll Royce girmese işimiz zor.

Son düzenleme:
Adamın babası iyi bir mühendis diye çocuğu da iyi bir mühendis mi olacak? Ortada hala fol yok yumurta yok. Şeffaf olsunlar kritik parçaların üretimini paylaşsınlar verileri paylaşsınlar savaş kapıda bize uçak vermiyorlar. Uçak vermeyen adam motoru da vermez TF-X aynı Altay gibi prototip olarak kalır sonra. Pilotlarımız çok iyi olsa F-16 block 50 ile adam rafael ve F-35'lere karşı bir şey yapamaz aviyonik yetmez bu hollywood filmi değil hurda F-14 ile 2 SU-57 vurasın vuramazsın sen adamı görmeden görüş ötesi füzeyle indirilirsin. Hava-soj, hava radar uçaklarımız sayesinde ayaktayız. Bae systems ortaklığı ile bize tranche 5 typhoon yapıyorlar tasarımı yeni nesil gibi düşünebiliriz çok iyi bir şey olacak inşallah ama motor işine kale ve roll royce girmese işimiz zor.

Babası mühendis olmaması lazım.
Kale ve roll royce kısmına katılıyorum.
Ancak geri kalanı bence biraz sebep sonuç ilişkisi doğrultusunda oldu.
Düzgün adımlar sonrası olmayacak şeyler değiller.

BAE Systems'de MMU'yu yapıyor gibi görünüyor bizim TUSAŞ mühendisleri de öğreniyor.
Bunu demek ağır kaçar çünkü projenin detaylarını bilemeyiz. Bizim bir becerimiz olmasa F-35 uçağının yıllardır ana üstlenicilerinden biri olup parça üretemezdik. BAE Systems'dan destek alınıyor ama komple uçağı onlar yapıyor demek abartı olur.

Motor olarak amaç özgün bir motor geliştirmek. Bunun üzerinde çalışan birçok şirket var, yabancılarla da anlaşma yapılıyor.

Biraz uçaklardan alakasız kalacak fakat gövde-motor bakımcılarının çalışma ortamları nasıl? Biliyorum bunun farklı dalları var fakat genel olarak yağ, kir içinde bir yer mi? Yoksa yeterli temizliğe sahip alanlar mı? (Boyacıların alanları vs. illaki kirlenecektir, sorum genel.)

Uçaklar ve havacılık hakkında nereden bilgi öğrenebilirim? İnternet sitesi, youtube kanalı veya kitap öneriniz var mı?
Bu kanalı öğretmenim önermişti, güzel videoları var.

Son düzenleme:
Biraz uçaklardan alakasız kalacak fakat gövde-motor bakımcılarının çalışma ortamları nasıl? Biliyorum bunun farklı dalları var fakat genel olarak yağ, kir içinde bir yer mi? Yoksa yeterli temizliğe sahip alanlar mı? (Boyacıların alanları vs. illaki kirlenecektir, sorum genel.)
Evet. Yağ, kir, pas, toz, hidrolik, yakıt içinde çalışır uçak teknisyenleri. Özellikle mekanikçiler daha çok etkilenir. Elektrikçilerin çalışma ortamları daha temiz oluyor.

Bunun dışında uçağın içi kışın daha soğuk, yazın da dışarıdan daha sıcak olur. Kışın üşüyerek iş yaparsın, yazın boncuk boncuk terleyerek. Zor yanları çok ama severek yapacaksan memnun olursun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı