Ücretli Türkçe yama saçmalığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sen de 68465245414 satırı çevirip "bir de Türkçe yamaya para mı vereceğiz?" zihniyetine bedavaya teslim et bakalım nasıl hissediyorsun kardeşim. :) Ne güzel gram emek harcamadığınız şeyler hakkında atıp tutmak, Türkçe yama kültürü başta ücretsiz bir şekilde oturdu diye alışmışsınız beleşe..
 
Yama yapan grupların büyük bir bölümü ne yazık ki emeklerinin karşılığını doğru düzgün alamıyorlar. Ortaya koyulan ürünün ve o ürüne dökülen terin karşılığında ücret talep etmekte -özellikle köklü olmayan küçük gruplar- gayet de haklılar. Hayatınız boyunca önünüze gelen her ürüne ücretsiz erişmeye alışmış olmalısınız ki ücret talep etmelerini de bir o kadar garip karşılıyorsunuz.
 
Animus çeviri ya da ucrew gibi Türkçe yama sitelerinde oyun yamalarının ücretli satılması bir bana mı çok saçma geliyor? Zaten oyunların fiyatı 700-800 olmuş bir de Türkçe yaması için para mı vereceğiz? Geçen NieR: Automata oynayayım dedim nereye baktıysam hepsi ücretliydi. Bu sebeple de silmek zorunda kaldım İngilizcem yetmiyor ki oyuna...
200-300 lirayı oyuna veren insan yama için 15-20 lirayı da verir. Çok koymaz.
 
Türkçe yama olmadan oyun oynanabiliyor. Ya İngilizcenizi geliştirin ya çeviri kullanın ya da satın alın o da bir emek sonuçta.
 
Emeğinin karşılığını istemesi gayet doğal yama üreticilerinin.

Ücretsiz yama bulunmuyordur, doğru ama ücretsiz İngilizce eğitimi epey var. Genel olarak seni geliştirir hem, öneririm.

Oyun direktiflerini geçiyorum, anlamları basit ve rastgele dahi bulunabilecek şeyler oluyor. Hikaye içinse oyunlarda artık altyazı destekleri var. Ayrıca bu altyazıların sizden gelen komutla atlaması da çok sık gördüğümüz bir durum (boşluk tuşuna basarak sonraki diyaloga geçmek gibi). Gerçekten cümle cümle bakmak istiyorsanız da çevirirsiniz, zor değil.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı