Ücretli Türkçe yama saçmalığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
7,75 TL verilen bir oyunun yama ücreti AYLIK 20 TL olmasa yeterli. Fazla para bayılmak sizi daha zengin göstermez bunu unutmayın.
Alma kardeşim alma zorlayan yok.Tek o kişi yapıyorsa yamayı vermek zorundasın.Git kurs al 20 liraya veya üstüne kurs al ömür boyu yama garantisi :D.
 
Çeviri yapmak yetkileri olmamasına rağmen yapmalarına göz yumabiliyoruz ama satılmasına göz yumamıyoruz. İşimize gelince olsun, edilsin yasak olmasına rağmen ancak işimize gelmeyince yasak. Ne güzel mantık.
Yok, mantık cidden güzel de; sizin anlayabildiğinizi sanmıyorum. Bir oyuna mod yapılabiliyor olması da yetki ihlalidir ama yapımcılar dert etmez, çünkü kendi oyunları üzerinden başkaları para kazanmıyordur. Başkasının oyunu üzerinden sadece çeviri yapıp da para kazanıyorlarsa, en azından bunu yasal olarak yapsınlar diyorum. Kendi halinde bir çeviri grubunun ücretsiz çeviri yapması kimseyi rahatsız etmez, hatta oyuncular açısından daha iyi olur. Bir grubun, kendinin dahi olmayan oyundan ticari kazanç sağlaması ise, şark kurnazlığı olur.

İkisi arasındaki farkı anlayamıyorsanız, çok konuşmaya gerek yok zaten. Farklı şartlara farklı uygulamaların olması ''işimize geldiğinde'' ile açıklanmıyor, fyi.
 
Kardeşim almak zorunda değilsin diyoruz. Kolaysa kendin yap. Yapan insanlar çok uğraşıyor demek ki. Kitap kiralamak gibi düşün. 400 TL oyuna veren 20 lira esirgiyorsa doktora görünsün.
Senle anlaşamayacağız o yüzden daha fazla cevap verme gereksinimi bulmuyorum. Bu düşünce yapısı altında siz daha nelere ne paralar bayılırsınız kim bilir.
 
Adamlar bilmem kaç bin tane diyaloğu sırf birisi bize hayır duası etsin diye mi yapıyor? Elbette ücreti de olacak. Çoğu zaten üniversiteli, ellerine para geçmesi lazım.
 
Neyse daha fazla tartışmayacağım zaten yeterince anlattım, parayı veren düşünsün, çok fazla destek olmak istiyorsanız fazla da bağışta atın yamayı yapan emekçi kardeşlerimize de bari daha hevesli yapsınlar.
 
Çok az konuşulan diller için destek geliyorsa Türkçe içinde gelmeli. O firmalar her şeyden sorumlularsa bir zahmet Türkiye'yi de görsünler.

Bedava mı? Oyun üreticileri yaptıkları her kelimeden sorumlular. O "bedava" dediğin çeviri işi milyon dolarlara çıkabiliyor firmanın başının yanmaması için.
 
7,75 TL verilen bir oyunun yama ücreti AYLIK 20 TL olmasa yeterli. Fazla para bayılmak sizi daha zengin göstermez bunu unutmayın.
Oyunun fiyatıyla yamanın alakası nedir? Şimdi 300 TL oyuna 20 TL yapılsa normal mi diyeceksiniz?
 
Burada yanlış olan şey insanların yüzsüzlüğü. Aylarca çeviri ekibine teşekkürler yağdırırken, Türkçe yamayı iple beklerken birileri gelip zorla engel oluyor fiyatı öğrenince. Yamayı almak istemeyen almasın, ama bırakın almak isteyen alsın, buna mani olmayın. 2-3 kuruş talep ettiler diye şikayet etmek etik bir davranış değil.

Adamlar RDR 2 yamasına 1 sene emek verdi ve çöp oldu mesela. Sonra başka bir ekip gelip translate çevirisi ile oyunu çevirdi. O yama ile de anlayın bakalım oyunu anlayabiliyorsanız.

Ama demek ki ortada yasal olmayan bir şey var ki firma bunu istediği şekilde iptal ettirebiliyor ve yamayı yapanlarda hiçbir hak iddia edemiyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı