Ülkemizde çalışma saatleri çok fazla

Ve küçük bilgi olsun.
Yaz aylarında az buçuk ingilizceniz varsa turizm işine girin ben geçen sene plajda barmenlik yaptım 10. günde telefon almistim kışlık falanda cok rahat almıştım.
Aslında asıl bunu diyecektim. İngilizce kullanabileceğiniz yerlerde çalışın.

Lisede okurken Kapalı Çarşı'da garsonluk yapıyordum. O zamanlar babamdan çok maaş alıyordum. Patronum Ermeni idi. Bahşişi cebe attığı için hakkımı aramış ve başarılı olmuştum, işten kovulmak pahasına.

2005 yılında Formula 1 Türkiye'ye geldi. Dört gün çalıştım ve bana Türkiye'de bir aylık asgari ücrete denk para verdiler. Aradan 17 sene geçmiş ve ülkede ileriye giden tek bir şey yok. Z kuşağı da AKP'yi sandığa gömmezse bu ülkeden bir cacık olmaz, boş milliyetçilik karın doyurmaz.

Sorun gençlerde değil de yaşlılarda ben hala Akp'nin kazanacağını düşünüyorum. Bu seçimler de çok ortalık karışır. Çok fazla siyasi parti var ve oy bölecekler. Akp'nin kitlesi zaten çok sabit. CHP desen oy kaybetmek için saçma sapan hareketler yapıyor bazen.

Seçim tarihide açıklanmış sanırım üniversitelilerin okulda olması gerek zamana denk geliyordu. Bakalım sonuç ne olacak.

Oy verenlerin büyük bir kısmının Y kuşağı olduğunu düşünürsek bence asıl umudumuz Z kuşağı olmalı.
Umut'la alakası yok. Eğitim. Sadece eğitim önemli. Eğitim türkiye de ne gezer?

Bahsettiğim sadece okul eğitimi değil, Hayati eğitim. Gerekli bütün eğitim. İnsanı insan yapabilecek eğitimler.

Sorun gençlerde değil de yaşlılarda ben hala Akp'nin kazanacağını düşünüyorum. Bu seçimler de çok ortalık karışır. Çok fazla siyasi parti var ve oy bölecekler. Akp'nin kitlesi zaten çok sabit. CHP desen oy kaybetmek için saçma sapan hareketler yapıyor bazen.

Seçim tarihide açıklanmış sanırım üniversitelilerin okulda olması gerek zamana denk geliyordu. Bakalım sonuç ne olacak.

CHP kırmızı boyalı AKP. Nefret ediyorum CHP'den.

Umut'la alakası yok. Eğitim. Sadece eğitim önemli. Eğitim Türkiye de ne gezer?

Eğitim sistemimiz malum. Bu ülke uzun bir süre boyunca düzelmeyecek.

CHP kırmızı boyalı AKP. Nefret ediyorum CHP'den.
İşte. Gençlerin çoğu da CHP'yi taraf tutuyor. Tabii bunu Fırsata çeviren CHP Trolleri de var. Neyse. Umarım gençler ki bende gencim. Doğru yolu seçip doğru olanı yapar. Ama bir şeyi değiştirmez tam olarak.

Örneğin geçen hafta 6 tane markette form doldurdum hiçbiri aramadı. Eleman aranıyor diyen her yere onlarca başvuru geliyor. Adamlar tok satıcı, günde 12 saat çalışmayı beğenmezsen başkasını bulabiliyorlar. İş yok çünkü insanların çalışabileceği.

Örneğin geçen hafta 6 tane markette form doldurdum hiçbiri aramadı. Eleman aranıyor diyen her yere onlarca başvuru geliyor. Adamlar tok satıcı, günde 12 saat çalışmayı beğenmezsen başkasını bulabiliyorlar. İş yok çünkü insanların çalışabileceği.
Fabrika yok, en önemli etkenlerden biri. Fabrikalarda çok iş olur genelde. Ama işte ülke tüketime dayalı olduğu için hiç bir şey yok. Ne çalışabiliyorsun ne bir şey alabiliyorsun. Hayır yani en azından keşke dolarla maaş alsaydık. Bu kadar ezilip büzülmezdik.

İşte. Gençlerin çoğu da CHP'yi taraf tutuyor. Tabii bunu fırsata çeviren CHP trolleri de var. Neyse. Umarım gençler ki bende gencim. Doğru yolu seçip doğru olanı yapar. Ama bir şeyi değiştirmez tam olarak.

CHP çok popülist bir parti.
Akp sağ olsun karşısında tuvalet terliği bile olsa tuvalet terliğine oy verecek insanlar var artık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı