Üniversite okunmalı mı?

Eğer teşhis yoksa ve sırf dikkat eksikliğiniz var diye onların olduğunu düşünüyorsanız gerçekten çok büyük yanılgı içindesiniz. OKB'nin azıcık ilerleyen seviyesinde fişi çıkartıp çıkartmadığını 2-3 kez kontrol edip, sonra fotoğrafını çekip fotoğraftan bile emin olamayanlar var. Kaldı ki bu azıcık ilerleyen seviyede. Ben gerçekten var olduğunu varsayıp ve hangi seviyede olduğunu bilmediğim için çok detaylı yorum yapmak istemedim ama durum öyle değilse hem kendinizi baya kandırmışsınız hem de bilmeden de olsa hastalığı çok küçümsemişsiniz, umarım gerçekten başınıza gelmez.

Üniversite okuyordum, 1.sınıftayım ama saldım. Sizce tekrardan üniversite okumalı mıyım? Hiçbir meslek alanında bilgim yok. Anadolu Lisesi mezunuyum. Direkt iş hayatına mı atılmalıyım?
Merhaba. Bence üniversite okumak güzel bir şey ama okuduğu bölüm veya üniversiteyi beğenmeyenler için pek güzel bir şey olmadığını biliyorum. YKS'ye Dil alanından hazırlanıyordunuz ve sanırım tekrar Sayısal alanına döneceksiniz. Yeni hedefiniz Bilgisayar Mühendisliğiyse alternatifleri olarak Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, ve Endüstri Mühendisliği bölümlerini de tercih edebilirsiniz.
Hala Dil alanına ilginiz varsa 2 yıllık Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik bölümünü kazanıp mezun olduktan sonra Dikey Geçiş Sınavı ile YKS'den daha kolay bir şekilde İngiliz Dili ve Edebiyatı veya İngilizce Mütercim ve Tercümanlık bölümlerini kazanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Var PC mühendisliği hayalim. Ama şu YKS'yi geçemiyorum.

YouTube'dan yazılım öğren. Bunun için illa mühendis olmana gerek yok zaten doğru şirketteysen her türlü barınırsın. Hayalin varsa ilerle. Yazılım öğrenmek dil öğrenmek gibi bir şey. Üniversiteyi açıktan da öğrenebilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı