Üniversite olmadan yazılımcı olmak

Hamza10

Decapat
Katılım
24 Eylül 2021
Mesajlar
130
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. 16 yaşındayım ve yazılımcılığa iyi bir bakışım var öğrenmek istiyorum ve yıllarımı yazılımcılığa adamak istiyorum. Eğitim durumum yerlerde ortaokulda okulu terk ettim. Ondan sonra açıktan okumaya başladım liseye geçtim (hepsini kopya ile) matematik hakkında bildiğim tek şey 2+2 = 3 yani. Anlayacağınız matematik seviyem bir ortaokul seviyesindeki öğrenci kadar bunu sıfırdan yüze matematik kitapları ile çözmeye çalışıyorum örneğin alıştırmalarla matematik kitabı, antrenmanlarla matematik kitabı vs. halihazırda A2 seviye ingilizcem var ve halende kursa gitmeye devam ediyorum 130K'lık bir laptopumda var ingilizcem de olacak matematiği de düzelteceğim ekipmanda var ben herhangi bir engel görmüyorum beni bu kararıma pişman edecek bir şey var mı bilmediğim?
 
Yazılımda okul okumanız çok şart değil, becerileriniz daha önemli olacaktır. Ancak kişisel gelişiminiz ve iş bulmada yaşayacağınız sorunların önüne geçmek için üniversite okumalısınız. Daha yaşınız okumaya elverişli, 2-3 yıl çalışabilir bölüm kazanabilirsiniz.
 
Yazılım öğrenirsem kimsenin altında çalışmayı düşünmüyorum zaten kendi işimi kendim kurarım
Tecrübe olmadan çuvallarsınız. İşte üniversite eğitimi bunlar için var, vizyonunuz maalesef ki fazlasıyla gelişmeye ihtiyaç duyuyor. Çok dar bakıyorsunuz, belki de hayalperest.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı