Üniversite Sınavına Geç Kalan Öğrencinin ve Ailesinin Kapıyı Tekmelesi

Doğal seçilim.

Lise sınavına yarım saat önce gittim. Evde iken kimliğimi 2 kere kontrol ettim. Kimliği cebime koydum, cebimde de elim, kimliği tutuyorum. Düşmesin diye.
İlk üniversite sınavında altımızda arabayla 1 saat önceden gittik üniversite binasına. Orada kahvaltı da ettik. Önceden de kendim gittim gördüm.
2. Sınavımda ise yine Altımızda araba ile gittik. 1 saat önceden. Oturduk manzarayı izledik 1 saat.

Yav bu sınav matematik sınavı değil be. Telafisi yok. Otobüslerin dolu olacağını ben zaten biliyordum. Öyle de oldu. Gelen otobüsler resmen insan kusuyordu. Her gelen dolu.

Aklım almıyor. Bu bildiğin gevşeklik.

Doğal seçilim diyorum buna. Doğal seçilim. İnsan ister istemez üzülüyor ama erkenden git be. Makyaja, saça, pantolona ne gerek var ki? Şort tişört giy git.
 
Lise sınavına yarım saat önce gittim. Evde iken kimliğimi 2 kere kontrol ettim. Kimliği cebime koydum, cebimde de elim, kimliği tutuyorum. Düşmesin diye.
Aynı ben :) Senede 1 olan sınav için riske gerek yok diye düşünüyorum :) Düşmeyen kimlik düşer, aksilik.
 
Kapıyı açsalar bile sınavları iptal olacak. Ses yapıp orda sınavı yapanları rahatsız ediyorlar. Kapıyı açmamaları çok doğru bir karar orda birine istisna gösterse diğerleri için de istisna göstermek zorunda kalmak demek.
 
Şunu hiçbir zaman anlamayacağım. Madem hayatının sınavı, madem aşırı değer veriyorsun o zaman ona göre hareket et. İnsan sınav gününden önce okulun nerede olduğuna gider bakar. Otobüsle gidecekse hangi otobüs geçiyor, nerede inecek, kaç dakika yol tutuyor bunları öğreneceksin. Sınav yerine en az 1 saat erken gitmen lazım.

Ben sınavdan önce gidip baktım okul nerede diye. 3 saat önce uyandım. Oraya gittiğimde 1.5 saat daha vardı. Aynı benim gibi çoğu kişi gelmişti. Zaten bilincinde olan erken gelir.

Trafiği, kazayı göz önünde bulunduracaksın. Bunlara akşam 10:00'da da yapsan yine geç kalır. Sorumsuzlar ya. Bir de utanmadan ağlayıp, devlete laf atıyorlar. Kurallar kaç seneden beri belli. 10 saniye bile geç kalsan alınmayacaksın. Kaç seneden beri bu böyle. Sen hem hayatımın sınavı de hem son saniye git. Ne boş insanlar ya. Utanmadan orada kavga çıkartıp, diğer öğrencilerin dikkatini dağıtıyorlar.

Gram üzülmüyorum. Görün bakın seneye orada kamp kurarlar. Akılları başlarına gelir. Almayarak en doğrusunu yapıyorlar. İstedikleri kadar ağlasınlar. Sorumluluğunu bilen erken gider.

Bugün haber gördüm öğrenci yanlış okula gitmiş, polis alıp, doğru okula götürmüş. Yatsın kalksın polise dua etsin. O adam olmasaydı yine bir senesi boşuna giderdi.

Bu kadar sorumsuzluk nasıl olabiliyor gram anlamış değilim.
 
Sınav saat 10.15'te ve sınav yeri farklı bir ilçede. Saat 6'da kalkıp 7'de yola çıktım. 8.15 gibi oradaydım. 2 saat sınavı bekledim. Bir zahmet azıcık kıçınızı kaldırın da sınava erken gidin. Ya da siz gitmeyin sınava rakiplerimiz elensin. Gerçi bu küçücük beyinle rakibim olabilirler mi? Pek sanmam.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı