Üniversite ve genel tavsiye

Yani şu an kendime güvendiğim tek şey yabancı dilim. Önümüzdeki sene için İngilizce üzerinden bir bölüm tavsiye eder misiniz? Ne tarz işlerle uğraşırım, insanlarla çok uğraşmak istemiyorum ama bir şeyler aktarmayı öğretmeyi de seviyorum. Öğretme aktarma yönüm güçlü. Öğretmenlik ve turizm dışında sadece ingilizce ile ne okuyabilirim?

B2 seviyesindeyim, ilgim var ve seviyorum. Ama dil üzerine ne yapabilirim bilmiyorum. Şu dönemde ingilizce bir bölüm okuyup yurt dışına çıkabilir miyim? Hangi bölüm tavsiye edersiniz?

B2'den C1 seviyesine geçmem ne kadar sürer, 1 sene yeterli mi YDS için?
 
Yani şu an kendime güvendiğim tek şey yabancı dilim. Önümüzdeki sene için İngilizce üzerinden bir bölüm tavsiye eder misiniz? Ne tarz işlerle uğraşırım, insanlarla çok uğraşmak istemiyorum ama bir şeyler aktarmayı öğretmeyi de seviyorum. Öğretme aktarma yönüm güçlü. Öğretmenlik ve turizm dışında sadece İngilizce ile ne okuyabilirim?

B2 seviyesindeyim, ilgim var ve seviyorum. Ama dil üzerine ne yapabilirim bilmiyorum. Şu dönemde İngilizce bir bölüm okuyup yurt dışına çıkabilir miyim? Hangi bölüm tavsiye edersiniz?

B2'den C1 seviyesine geçmem ne kadar sürer, 1 sene yeterli mi YDS için?

YKS çalışmayı düşünmüyor musun bro?
 
Nerden başlasam, neye vakit ayırsam bilmiyorum. Okul okumak dışında aklıma hiçbir şey gelmiyor. Hiçbir zanaatım yok elimde, bu yaştan sonra sanayiye girip çırak da olamam. Müzik için bir meslek istemiyorum. Bir çok bölüme baktım fakat ilgimi çekmedi. Ama artık yaş ilerliyor ve şu an çalıştığım yer bir gelecek sunmuyor. Maddi/manevi/psikolojik hiçbir şeyde. Ne yapacağım bilmiyorum. Son zamanlarda aşırı karamsar oldum. Borcum bitse, askerlik bitse yine çıkmazdayım. Kazandığım paranın bir değeri yok, 2 liralık araba ülkemizde 6-8 lira. 1 liralık ev 5 lira. Her şey çok pahalı. Bir bölüm okuyup yurt dışı çıksam iyi olur gibi geliyor ama okul konusunda tıkanıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ömrümü 1 ev 1 araba için 40 sene taksit ödeyerek geçirmek istemiyorum.
Bunlar aslında çoğumuzun yaşadığı problemler ve ben bu problemlerden sıyrılma yolu olarak kendime farklı alanlarda bir şeyler katmaya çalışıyorum, hatta neler yaptığımı ve planlarımı biraz anlatabilirim; Şu an Turizm ve Otelcilik bölümündeyim, bu bölümünden dgs ile uluslararası ilişkilere geçebileceğimi öğrendim ve hedefim bu bölümü bitirip ardından uluslararası ilişkiler mezunu olmak. Aynı zamanda Muay Thai, Kick Boks ve Boks ile ilgileniyorum yakın zamanda fitness'ı da ekleyeceğim. Ve bunlarla beraber İngilizcemi geliştirmeye çalışıyorum aynı zamanda biraz da Fransızca öğrendim şu aralar çok vakit ayıramıyorum ama 2 yıl içerisinde beni tatmin edecek bir seviyeye gelmeyi hedefliyorum. Kendime oldukça fazla fırsat yarattım ve bunlar kafamda bir öncelik sıralamasına sahip, o sıralamaya göre gideceğim en kötü durumda muhtemelen çevirmenlik falan yaparım, hadi diyelim ki bunların hiçbiri olmadı hiçbirinde tutunamadım o zaman büyük ihtimalle gider pasta şefi olmak için belge almaya çalışırım. Bu tür şeyleri kafamda netleştirdiğim için ben artık bunları düşünmüyorum, sana da farklı çıkış yolları bulmanı ve bunları kafanda netleştirmeni öneririm.

Açıkçası benim orada yazdıklarımdan çok daha fazlasını yapabilirsin, kendini daha fazla alanda aynı anda geliştirmen mümkün ama öncesinde neler yapmak isteyip neler yapmak istemediğini kesinleştirmen daha iyi bir sonuç ortaya çıkaracaktır. Yurt dışına gitmek istiyorsan kesinlikle git bence, Türkiye insanlar için çok kaliteli bir hayat sunamıyor ne yazık ki ama yurt dışına gitmek de öyle kolay olmayacağı için burada iyi kötü bir şekilde kendini geliştirip para kazanmaya bak. Elinde yeterince paran ve belirli konularda yeterliliğin olduğu sürece Türkiye kıymetini bilmese bile mutlaka kıymetini bilecek bir ülke çıkar, o yüzden bu kadar karamsar olma karamsarlık insanı sadece geriye çeken iğrenç bir şeydir, ondan acilen kurtulman lazım. İleride arabanı da alırsın, güzel bir hayatın da olur, geleceğe umutlu bir şekilde bak bunlar seni motive etsin ki bir şeyler başarmak için amacın olsun, o amaç seni karamsarlığa düşmekten kurtarsın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı