Üniversitede ilk sene eve çıkmak mantıklı mı?

Thersha

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, üniversitede ilk senem ve aşırı kötü bir KYK'da kalıyorum. Tuvalet ve banyolar koridorda yani ortak kullanım alanı, odada priz yok, masa yok, dolap çok küçük ve komodin vs. yok ve 6 kişilik. Burada yaşanılabilecek bir ortam olduğunu düşünmüyorum ve bundan ötürü de eve çıkmak istiyorum. Sizce mantıklı mı?

Farklı bir yurda nakil isteyebilirsin. Bence ilk sene yurtta kalmak daha iyi sonuçta farklı bir şehirde okuyorsun şehri öğrenmeden eve çıkmak ne kadar doğru olur bilemiyorum.

Bu arada aşırı kötü KYK dediğin için direkt ev dedim. Lisede 4 yıl boyunca devlet yurdunda ve üniversitede bir yıl orta halli bir özel yurtta kalmış biri olarak 1 yıl yurtta kalmak ve çevre tanımak güzel bir şey.

İlk yıl yurtta kalmanı öneririm. Yurttayken şehri ve çevreyi tanıyıp eve geçmek çok daha iyi. Şu an evdeyim ve hayat gerçekten çok güzel.
Ben de yurtta kalmak istiyorum ancak bulunduğum yurdun sağladığı şartlarda yaşayamam.
Farklı bir yurda nakil isteyebilirsin. Bence ilk sene yurtta kalmak daha iyi sonuçta farklı bir şehirde okuyorsun şehri öğrenmeden eve çıkmak ne kadar doğru olur bilemiyorum.
Bu mantıklı. Nakil işlemlerinin nasıl ilerlediği hakkında bir bilginiz var mı.
Bu arada aşırı kötü KYK dediğin için direkt ev dedim. Lisede 4 yıl boyunca devlet yurdunda ve üniversitede bir yıl orta halli bir özel yurtta kalmış biri olarak 1 yıl yurtta kalmak ve çevre tanımak güzel bir şey.
Haklisiniz, çevreyi öğrenmek önemlidir elbet.

İlk sene eve çıkmak kötü bir deneyim olur gerçek dostuklar zaten büyük ihtimalle 2.Senende başlayacak üniversite öyle bir ortam ki yanında oturanı görmezsin uzaktakiyle takılırsın aradan 1 sene geçer bakarsın kafa dengi o yanında oturanmış. Takıldıklarınla bir bir kafa uyuşmazlığı yüzünden koparsın bu yüzden kafa dengi birini bulup minimum 2 kişiyle 1 eve çıkın derim bunun için de zaman lazım. Bence ilk sene yurtta takıl biraz da para kasarsın biriktirdiğin para 2.Sene eve çıkarken seni rahatlatır. 1 yıl cefa, 3 yıl sefa.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı