Üniversiteler ikinci dönem açılır mı?

Şahsen adam akıllı dersler dinlediğim zaman anlayabiliyorum kişiden kişiye değişir. Ama uzaktan eğitimde ders ortamı oluşturamıyorum.
Orası öyle ama bu olay keyfi bir şey değil ama sadece üniversitesilerin kapalı olup diğer her şeyin normalmiş gibi devam etmesi bu önlemi ortadan kaldırıyor.
 
İnternette o konu ile ilgili bir şeyler araştırınca daha iyi anlarsın aslında kişiye göre değişir.

Okuduğum bölümle alakalı hiç denecek kadar kaynak var. Sadece ders notları ile idare etmeye çalışıyorum. En azından üniversite arkadaşlarım ile çalışabilirim. Teams gibi bir ortamda sağlıklı olmuyor.
 
Üniversitesiler MEB tarafından bir bağlantısı yok. YÖK tarafı belirliyor.
Genel olarak okulların açılması hakkında konuştum hocam, üniversiteler açılırsa diğer okullar da açılır yüksek ihtimal. Umarım açılmaz ama bir yandan da sınava girecekler var, çok karışık ve zor durum.
 
Açarlarsa çok zora girer insanlar. Ne kadar online eğitimi sevmesem de açılmaması taraftarıyım. Sırf zaten okul açılmıyor diye bilgisayar toplamaya falan başladım. Açılırsa baya zorlar beni maddi açıdan.
 
Çok ciddi bir iller arası hareket, yurt ve çeşitli eğlence ortamlarında bulaşma riskini getirir üniversitelerin açılması. İnsanların kolay kolay önlemlere uyacağını zannetmiyorum. Zaten yarı dönemde apar topar üniversiteleri açarlarsa, insanlar yurtta kalmamak için ev kiralama yarışına girecek, fırsatçı emlakçılar ve ev sahipleri öğrenciler üzerinden para kazanma peşine düşecek, birçok insan mağdur olacaktır. Umarım bu dönem de online devam ettirirler bu sebeple.

Tıp fakültelerinin neredeyse tamamı üst dönemler için açılıyor, çünkü klinik eğitimi online almak imkansız. Diğer klinik bölümler (veteriner hekimlik, diş hekimliği, hemşirelik gibi) ne durumda bilgim yok. Ama diğer fakültelerin eğitimi çoğunlukla online devam etmeli bence yarım dönem daha.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı