Üniversiteyi bırakıp kendini geliştirme fikri

Bahsettiğin zorluklar okul bittikten sonra karşılaşacaklarınla kıyaslanamaz bile. İstemediğin bir bölüme başkalarının hayallerini gerçekleştirmek için hazırlanıp girdiysen henüz çok geç değil. Hazır bilgilerin taze sayılırken bir daha hazırlan. İlgi duyabileceğin bir alanda eğitim al kendini geliştir. Aksine kendin karar verip girdiysen ilk sene hemen herkes bu yaşadıklarını yaşar. "Acaba yanlış bölüm mü seçtim?!" ya da "Benim burada gerçekten ne işim var?" tarzı soru tufanıyla çatışırsın kafanın içinde. Ama sonrasının zararı olmaz faydası olur bilgin olsun. :)
 
Okul okumak oldukça kolay. Çalışmak deyince insanlar sabah kalkıp bir mekana gidiyorsun, akşama kadar oturup akşam eve dönüyorsun sanıyor. Daha okulun getirdiği sinir stres ile başa çıkamıyorsun. İş yerinde bir şeyi yetiştiremediğinde ne kadar stres yaşayacağını sen hayal et.
 
Hem oku hem çalış hem de kendini geliştir. Ben bir iş sahibi olarak, okumamış birini işe almam. Yani alırım da temizlik yapar, çay getirir.

Eğitim herşey değildri ama çok şeydir.
Bu dediğiniz, hangi işle iştigal ettiğiniz ile alakalı bir durum. Aksine üniversite mezunu olmayıp, onlarca farklı sektörde iş yapan insanlar gördüm. Hiç biride çay çorba getirmiyordu açıkçası.
 
Bu dediğiniz, hangi işle iştigal ettiğiniz ile alakalı bir durum. Aksine üniversite mezunu olmayıp, onlarca farklı sektörde iş yapan insanlar gördüm. Hiç biride çay çorba getirmiyordu açıkçası.

Size katılıyorum. Arkadaş sanırım daha küçük keşke sadece üniversite okumak ile bitse.
 
Bu dediğiniz, hangi işle iştigal ettiğiniz ile alakalı bir durum. Aksine üniversite mezunu olmayıp, onlarca farklı sektörde iş yapan insanlar gördüm. Hiç biride çay çorba getirmiyordu açıkçası.
Oki. İyi bir gelir elde etmek için "dediğin" milyonda birlik kısma girmekte başarılar dilerim. Geri kalanlar için, eğitim şart. 🙂

Ticaret için, mütahit olmak için eğitime gerek yok. Olabilirsin. Ama konumuz, bilişim ise eğtimi, sertifikasyonu olmayan adama "ben" iş vermem. İlle de üniversite mezunu olmasına gerek yok tabi ama temel eğitimi olmak durumunda.
Size katılıyorum. Arkadaş sanırım daha küçük keşke sadece üniversite okumak ile bitse.
Ben mi küçüğüm? Dostum ben hekimim ve yaklaşık 25 yıldır bilişim sektöründen de para kazanıyorum. O nedenle önerilerimi dinlemeniz sizin yararınıza olur.

Okumayan adama para yok. Yalnız yanlış anlaşılmasın herkes asgari ücreti kazanır ben bu ülkede orta ve üst gelir seviyesinden bahsediyorum. Hedeflerini küçük ise onu bilemem.

Eğer 5 sene içinde evini, arabanı alabilecek, geleceğini garantileyeceğin bir iş sahibi olmak istiyorsan; 1-Okuyacaksın 2-Kendini geliştireceksin 3-Farklı olacaksın.

Okul derken ille de üniversite demedim. Bana gelen CV'ler içinde o kadar çok üniversite mezunu var ki. Sen o iyi ya da kötü üniversiterden bir şekilde mezun olmuş insanlarla, okumadan nasıl yarışacaksın? Tecrübe mi? İş bulmadan nasıl tecrübe kazanacaksın? Zeka mı? Bana gelen CV'lerdeki insanların %99'u aynı zekaya sahip.

Binlerce kişinin içinden sıyrılman lazım. Okumak, eğitim almak bu sıyrılma durumunun sadece bir komponentidir.
 
Son düzenleme:
Herkes diline tutturmuş bir "yazılım da yazılım." Sanıyorsunuz ki özel sektörde dev bir yazılım açığı var ve işverenler o kadar çaresiz ki oturup kendini geliştirmiş adam almak için bütün gün ağlayıp gözlerini siliyorlar. Hatta "bırak şimdi okul okumamış genç yetenek yazılımcı alalım" diye düşünüyorlar. Bir işveren veya kurumsal firma ihtiyaç olan bir personeli alırken belli kriterler içinde alır. Çok nadir durumlarda bu kriterleri göz ardı eder. (arada torpil olmadığını varsayarak) Demek istediğim yazılımcı ilanlarına başvurduğunuzda isterseniz yazılımla atomu parçalamış olun hakkınızda elle tutulur veriler bilgiler yoksa sizin yerinize hiçbir şey bilmeyen fakat yazılım mezunu olan bir adamı çağırırlar. Yazılım alanında kendinizi kağıtlara belgeleyemediğiniz sürece hobi olaraktan başlayıp kariyer basamaklarını yazılım mezunu olarak kendini belirlemiş birine göre tırmanmanızın oranı çok düşük. (Kendinizi çok geliştirmiş olmanız bunu elle tutulur şekilde kanıtlayamadığınızda çöpe gider.)
 
Okula sabredecek irade yokken kendini geliştirecek iradeyi nereden bulacaksın.
Sebeplerin pek mantıklı gelmedi.
Kaytarmak için kendine sebep arıyor gibisin...

Katılıyorum, üniversitenin en büyük katkısı "kendi kendine ders çalışma kararı alıp bunu uygulama beccerisi" kazandırmaktır. Yani üniversitede lisede olduğu gibi anan baban kalk ders çalış, test çöz, tekrar et demez. Bunları kendin düşünmen lazım. Eğer bunları kendin düşünemiyorsan "kendini geliştirmek" için nasıl çalışacaksın? Ne zaman biri seni dürtmeden çalışabilecek duruma gelirsin, ne zaman birinin anlatmasına ihtiyaç duymadan doküman araştırıp, konu araştırıp öğrenebilecek seviyeye gelirsin o zaman kendini geliştirme şansın olur. Bu yeteneklere sahip olduğunda da çoğu zaman okul bitme aşamasıan gelir çünkü bunlar dersleri geçmek için temel şarttır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı