Uyku Problemlerim

Makaleler
20
Yer
Nordschleife
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese selamlar. Uzun zamandır bir tür uyku problemi yaşıyorum. Kendi evimde ve kendi yatağım haricindeki yerlerde uyuyamıyorum. Uyumakta çok zorlanıyorum ve uyumak istesem de uyuyamıyorum. Gözlerimi kapadığımda vücudumda yorgunluk olsa dahi gözlerim kendini açılmaya zorluyor. Yatakta saatlerce dönüyorum. Yattığım ortamlar zifiri karanlık ve sessiz fakat gene uyuyamıyorum. Ne önerirsiniz? Telefonda saatlerce kafa dağıtmayı denesem de işlemiyor. Yıkanmak vs. işler de pek fayda etmiyor. Basık yerde veya deniz kenarında bulunan bir yerde uyumaya çalışmak bu tarz zorluklar getirir mi?

Öncelikle telefona bakarsanız uykunuz kaçar onun için ilk olarak uyuyacağım diye tekrarlayın, sevmediğiniz bir işi yapın ya da ağır şeyler düşünün, uyuyamıyorsam diye korkmayın fazla bir şey olmaz sırf bu yüzden uyuyamıyordum, uyumak zorunda değilim diye düşünün ve son olarak saate bakmayın.

Öncelikle telefona bakarsanız uykunuz kaçar onun için ilk olarak uyuyacağım diye tekrarlayın, sevmediğiniz bir işi yapın ya da ağır şeyler düşünün, uyuyamıyorsam diye korkmayın fazla bir şey olmaz sırf bu yüzden uyuyamıyordum, uyumak zorunda değilim diye düşünün ve son olarak saate bakmayın.
Sırf bu uyku sorunum yüzünden arkadaşlarımda kalamıyorum. Tatillerimi evde yalnız yapıyorum. Başkasının evinde veya uzun vakit geçirmediğim evlerde yatamıyorum.

Sırf bu uyku sorunum yüzünden arkadaşlarımda kalamıyorum. Tatillerimi evde yalnız yapıyorum. Başkasının evinde veya uzun vakit geçirmediğim evlerde yatamıyorum.
Eğer uyku sizi fazla etkilemezse uyumanızı önermem, ben de olsam başkasının evinde uyumakta zorlanırdım normal gibi, arkadaşlarınızla gece vakit geçirmeyi deneyin bence daha eğlenceli olur.

Takıntı, güvende hissedememe uyumanı engelleyen faktörler olduğunu düşünüyorum. Bunu sorun haline getirdiğin için zaten uyuyamıyorsundur. Belkide farklı bir yerde kaldığın zaman oraya alışmayı dene 1 hafta ya da birgünden fazla kal. Yatağa attın kendini uykun gelmiyorsa, kalk birşeyler ye ne bileyim yumurta kır. Zihnini rahatlat. Ondan sonra yat.

Ben geceleri çalışacağım diye, 6 ay düzenli uyku uyumadım. Ve şuan uyku reseptörlerim bozuk. Yorgun olsam dahi hard antreman yapsam bile uykum gelmiyor. Eskiden ne güzel 23:00'da bir ağırlık çökerdi üzerime, kendimi yatağa attığım gibi uyurdum.

Şayet bu durum seni çok etkiliyorsa, aman normal uyku düzenini bozma kafayı yersin iyi geceler :]

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı