Uykuya geç dalma sorunu

Egetemll

Centipat
Her zaman uyumaya çalışıyorum ama uyuyamıyorum, bir şeyler düşünmeye başlıyorum ve sonra hiç uyuyamıyorum. Nasıl daha erken uykuya dalarım?

Gözlerini kapattığını düşün veya sadece karanlık bir oda işte o zaman başka şeyler düşünmezsin aklına neden burası karanlık gibi sorular getir sonra zaten yavaş yavaş uykuya dalacaksın bu taktiği bana 3-4 sene önce kuzenim vermişti her gece 5 dk yı geçmeden uyuyorum

Düşündüğün şeyler seni korkutan şeylermi yoksa kaygılı anlamındamı?
Kaygı falan
Gözlerini kapattığını düşün veya sadece karanlık bir oda işte o zaman başka şeyler düşünmezsin aklına neden burası karanlık gibi sorular getir sonra zaten yavaş yavaş uykuya dalacaksın bu taktiği bana 3-4 sene önce kuzenim vermişti her gece 5 dk yı geçmeden uyuyorum
Öyle yapıyorum ama yaramıyor uykuya dalmam 10 dk sürüyo resmen

Yorularak, elinden geldiği kadar sıkıcı bir işle uğraşarak.

Ben normal bir şekilde yatağa yatarsam, diyelim ki gece 11'de, 1-2 saat boyunca düşüncelerden kaynaklı yatamıyorum. Hep bir plan, hep bir hayal gücü. Mesela dün gece 12'de yatmama rağmen, gece 2:30 civarı uyuyabilmiştim.

Sabahları ise tam tersi şekilde uyanamıyorum. Değişik alarm melodileri deniyorum ama tutmuyor. Uyanma zamanımdan 45 dakika öncesine kuruyorum. Ancak bu şekilde alarmın çaldığını fark ediyorum. ( Bu arada telefon yastığımın yanında son ses )

Aynı durumu yaşarım senelerdir. Genelde 2-3 saat uyku ile işe giderim. Yorucu bir gün geçirmek fayda sağlıyor ama aynı periyodu daha erken saatlere çekiyor sadece. O 2-3 saatlik uyuyamama olayı yaşanıyor mutlaka. Ya da alkol alıyorum, ne zaman uyuduğumu bile anlamıyorum. Çözüm değil, sorunu görmezden gelmiş oluyorum. Destek alınması gereken bir konu aslında.

Uykun gelmeden yatağa girersen veya uymadan 4, 5 saat önce çay veya kahve gibi kafein içerikli içecekler içmeyi kesmezsen "uyuyamazsın"!

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı