Uzaylılar gerçek mi?

Filmlerden dolayı. Ayrıca bir gün general gibi bir şey olursam ve görürse pilotlar vurun dicem.

13 milyar ışık yılına kadar yerler keşfetmişiz ve bu alanın içinde bir ize rastlanmadı şu ana kadar. O kadar uzaktan geliyorlar, senin kıytırık insan mermilerin işlemez :)
 
Hocam iyi de bilimimizde henüz kanıylanmış bir haber yok ki bunun hakkında.
Böyle bir varsayım ortaya koyabilmek için dünyada paylaşılan milyarlarca kanıt, haber ve dökümanları tek tek inceleyip edindiğimiz bilgileri harmanlayarak bir sonuca varabilmek gerekir. Devamlı önümüze koyulan bilgilere göre varsayım ortaya koymak yerine bireysel araştırma ve çalışmalara yönelmek daha olanaklı ve mantıklı görünüyor.

En basitinden ''Moon Buildings'' şeklinde aratarak çıkan sonuç ve görseller bile aslında ipin ucunun sonsuz olduğunun göstergesi. Bunun gibi yüzlercesi vardır muhtemelen. Çıkıp da uzaylılar yok demek cahil cesareti biraz.

moon3.jpg
 
Şu ana kadar gördüklerimiz o şekilde, aslında değil. Çoğunluk öyle. Mesela geçtiğimiz aylarda "tiktak şekeri" şeklinde bir UFO gözüktü.
Yani ABD'nin yayınladığı fotoğraflara göre inceleniyor.
Şu anlık öğrenemeyeceğiz. Fermi paradoksunu araştırmanızı öneririm. Paradoksun olayı şu. Dışarıda evet, bir uygarlık veya topluluk olabilir. Çokça yüksek bir ihtimal aslına bakıldığında ancak bunu kanıtlayabilecek bir temas veya işaret yok. Buradaki çelişkiyi ifade ediyor. Evrenin çapı 93 milyar ışık yılı. Yani bu evrenin etrafını, 93 milyar yılda dolaşıyor. Saniyede ise dünyayı 7 kez turlayabilecek bir hızdan bahsediyoruz. Bu 93 milyar ışık yılının içinde herhangi bir noktada olabilir. 93 milyar ışık yılı ise çok üstün teknolojiler ile bile ulaşılması imkansız gibi gözüküyor. Işık hızını aşabilirsek eğer, sonik patlamalara kıyasla çok daha büyük bir enerji ortaya çıkacaktır. Ses hızının da 20 santigrat derecede 343 metre/sn hız aldığını düşünürsek, çok ama çok büyük bir enerji. Bırakın etrafınızdakileri, belki milyonlarca kilometre uzaktan bile hissedilebilir. Fermi paradoksunun çok ama çok uzun yıllara kadar geçerliliğini koruyacağını düşünüyorum.


Fermi-Hart paradoksu.
Hocam peki sizce kaç yılda böyle bir teknoloji üretilebilir? Eğer tüm evren dolaşıldığında hiçbir şey bulunamazsa Dünya ülkelerinin zararı ne olacaktır? Sizce Ay'a yerleşme isteği üzerinde çalışmak mı, Dünya üzerindeki refahı, küresel ısınmayı düzeltilecek teknolojiler üzerinde çalışmak mı, bu hızda ulaşım araçları üretilmesi mi? Yani biraz saçma gelmiş olabilir ama eğer o hıza ulaşabilecek teknoloji ve insan vücudunun dayanabileceği maddeyi bulma sırasında ortaya çıkacak gelişmeleri de katarsak, sizce hangi seçenek daha kârlı olacaktır?
 

Geri
Yukarı