Uzun Kullanım İçin Redmi Not 8 Pro vs Mi 9T mi?

LaViNa

Centipat
1 Haftadır telefon araştırması yapıyorum. Bütçem 2000-3000 TL arası incelediğim bu fiyata tercihlerim Redmi not 8 Pro ve mi 9T fakat iki ürün arasında kararsız kaldım. Öncelikle Mi 9T de karamsar olduğum konu pop-up kamera bozulma ihtimalini düşünüyorum ve ekrana koruma taktırdığım zaman parmak izi çalışırmı bu konuda şüphem var. Ayrı olarak mi 9T de WhatsApp'dan karşı taraf görüntülü aradığında cihaz cepte olduğunda otomatik olarak pop-up kamera açıldığı söylentileri var doğru mu? Kullanıcılardan bilgi bekliyorum. Hangi cihaz uzunkullanım sunacaksa almayı istiyorum kullanıcılar bilgi verirse ona göre iki cihazdan birini almayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU tarafında SD 730 ile GT90 modeli arasında devasa fark yok, GPU olarakta G76 MP4 kullanıyor Note 8 PRO, bu GPU Adreno 618 modelinden daha üstün.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Her iki cihazın güncelleme ömrü de aynı olacaktır. Note 8 PRO 2019 Ağustos, Mi 9T modeli ise 2019 Haziran ayında durulmuş bir model. 9T modelinin daha fazla güncelleme alacağı da yok, ikisi de aynı güncellemeleri alacak.

CPU ve GPU olarak fark beyan etmedim CPU markasını beyan ettim. Lütfen dikkatli okuyup yorumlayın. Ek olarak GT90 VE SD işlemci kısmın da kime güveneceğini söylemek saçmalık olur cevap belli. Ayrıca 7/24 oyun oynayacak kişi bu işlemcilerle bir şey yapamaz. Pil performansı bakımından Mİ9T daha iyi olduğunun kanıtı da burada. Ekonomik işliyor, 3 saat aralıksız PUBG oynarsan telefon kadar işlem basit.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ek olarak G90T ve SD işlemci kısmında kime güveneceğini söylemek saçmalık olur cevap belli.
G90T sorunlu bir işlemci değil öncelikle ve oyunlarda avantajı olan bir model. Batarya ne alaka şimdi, kim bataryadan bahsediyor, batarya olarak 9T daha iyi zaten.

Pil olarak iyi gitmesi Snapdragon olmasından değil işlemci üretim mimarisinden ve AMOLED panelden dolayı.

Biri 8 NM ve AMOLED panel biri 12 NM ve IPS doğal olarak Mi 9T daha uzun gidiyor.
Snapdragon olmasından işte 8nm? Kendin diyorsun. :)
G90T sorunlu bir işlemci değil öncelikle ve oyunlarda avantajı olan bir model. Batarya ne alaka şimdi, kim bataryadan bahsediyor, batarya olarak 9T daha iyi zaten.
Oyunu 5 dakika oynamak mı istersin 10 mu? Sen 5 oynayacak taraftasın sanırım. Pil oyun da avantaj değil diyorsan konuyu terk edebilirsin.

Bence iki cihazın hem çıkış tarihi olarak hem de özellikleri olarak birbirine yakın olduğundan pek farklı olmayacaktır.

Ama Mi 9T modelinin metal çerçevesi sayesinde sağlamlık ve pil konusunda bir tık önde olabilir.
Note 8 Pro ise İşlemci konusunda bir tık daha önde.

Ama iki model arasında kişinin kullanımına bağlı olarak değişir.

Oyunu 5 dakika oynamak mı istersin 10 mu? Sen 5 oynayacak taraftasın sanırım. Pil oyunda avantaj değil diyorsan konuyu terk edebilirsin.
Kimse gece gündüz oyun oynamayacak. Konuyu terk edebilirsin diye de bana emir verip durma.
9T 23 saat film oynatıyor, 10 saat oyun oynatıyor. Note 8 PRO modelinin oyun testi 5 saat, film oynatma süresi de 13 saat.

Kimse 10 saat ve ya 5 saat sürekli, aralıksız biçimde oyun oynamaz.

Mediatek'e mi güveniceğim?
Sen güvensen güvenmesen ne olur, koskoca Xiaomi güvenmiş sana ne oluyor onu anlamadım.

Fiyat farkı 500 TL'den az olsaydı 150-200 TL olsaydı benimde tercihim 9T olurdu, aradaki fiyat farkı için 9T alınmaya değmez.

Kimse gece gündüz oyun oynamayacak. Konuyu terk edebilirsin diye de bana emir verip durma.
9T 23 saat film oynatıyor, 10 saat oyun oynatıyor. Note 8 PRO modelinin oyun testi 5 saat, film oynatma süresi de 13 saat.

Kimse 10 saat ve ya 5 saat sürekli, aralıksız biçimde oyun oynamaz.

Sen güvensen güvenmesen ne olur, koskoca Xiaomi güvenmiş sana ne oluyor onu anlamadım.

Fiyat farkı 500 TL'den az olsaydı 150-200 TL olsaydı benimde tercihim 9T olurdu, aradaki fiyat farkı için 9T alınmaya değmez.

O zaman sen almayabilirsin. Sanki Cumhuriyet savcısı sana MT savun emri verdi. 😀 Arkadaşın konu da sorduğu farka değer mi? Bence değer, değmez diyen ordan burdan kısmaya çalışıp kendinden feragat edebilen olabilir. Zevk işi demiyorum kalite işi bu.

İki cihaz arasında da bir kalite farkı yok, ikisi de aynı markanın telefonu. Sadece kullandığı platformlar farklı. 500 TL'ye değecek bir fark yok, 150-200 TL olsa 9T alınır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı