VA vs IPS panel

kYn

Centipat
Daha fazla  
Hangi panel alacağıma karar veremedim ama TN almayacağım sanırım görüntü kalitesi düşük çünkü. VA aslında iyi gibi ama ghosting olduğunu söylüyorlar onda da. IPS alsam iyi olur çünkü görüntü benim için önemli aslında ama tepkime süresinin fazla olmasını istemiyorum 1 veya 0.5 daha iyi olur siz ne düşünüyorsunuz VA mı almalıyım IPS mi?

Hangi panel alacağıma karar veremedim ama TN almayacağım sanırım görüntü kalitesi düşük çünkü. VA aslında iyi gibi ama ghosting olduğunu söylüyorlar onda da. IPS alsam iyi olur çünkü görüntü benim için önemli aslında ama tepkime süresinin fazla olmasını istemiyorum 1 veya 0.5 daha iyi olur siz ne düşünüyorsunuz VA mı almalıyım IPS mi?
IPS renkleri daha iyi.

VA veya IPS diye ayırmaya gerek yok. Kaliteli IPS performansı ve renk kalitesi veren VA'lar var Va kadar olmasa da Va'ya yakın kontrast ve siyahları verebilen IPS'de. Bütçe işi bunlar.

Paranız varsa kesinlikle IPS.

Işık sızması olmayan düzgün bir IPS panelli monitör alırsan memnun kalırsın. Hem ghosting derdin -muhtemelen- olmaz hem de kaliteli görüntü alırsın.

Tepki süresi falan çoğu kullanıcı için hikaye. Ben 5ms monitör kullanıyorum. Öncesinden 4ms GtG/1ms MPRT monitör de kullandım. Aradaki fark önemsiz. CS:GO zamanında da beni kurtarıyordu. E-spor oyunlarında daha iyisini isteyenler OLED veya TN panelli alabilir.

5k bütçem var onerebiliceginiz monitör var mı?

İnternette birçok video VA panelin renklerini daha güzel gösteriyor. Siyahlar güzel duruyor..
Renk doğruluğu için IPS daha mantıklı. Ama daha canlı ve dolgun renkler için Va panel daha iyi. Performanslı ghosting yapmayan ve düşük tepkime süresi veren çok güzel VA'ları başka hiçbir monitöre değişmem kolay kolay. Zaten renkleri daha güzel gösteriyor diye TV'lerde VA panel kullanılıyor. Tabi tasarımla uğraşıyorsan IPS zorunlu ama kontrastı çok daha düşük çoğu IPS panelin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı