Valorant vs Overwatch

Overwatch 2 daha basit olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden benim gibi oyuncuların daha çok tercih edeceği bir oyun olacaktır. Tabii her oyunda olduğu gibi bu oyunun da çok iyi oynayan oyuncuları olacaktır. Ama Valorant'a göre, çok iyi oynamayan birinin de keyif alacağı bir oyun sistemi var.

Özellikle CS:GO'dan gelen tecrübeme dayanarak Valorant'ın daha rekabetçi bir oyun olduğunu düşünüyorum. Yetenekler için uzun süre vakit ayırmanız, videolar izlemeniz gibi şeylere de çok itiyor. Bu yüzden eğlence için oynayan ya da bireysel oyuncuyu çok kucaklayamıyor. Ben iki oyundan Overwatch 2 daha üstün gördüm açıkcası.

Valorant yerine de CS:GO ya da CoD tercih edenlerdenim. Valorant'ın ham FPS halinin çok keyifli olduğunu düşünmüyorum. Hatta spray sistemi hariç, rakip oyunlarına göre garip bir hantallık hissediyorum. Özellikle karakterlerin hareketlerinde.

Overwatch 2 ise çok kötü bir çıkış yaptı. Umarım 1 ay sonra falan sorunları çözüp, Steam üzerinden de ayrıca yayınlanır. Battlepass'i de bayağı kötü. Kimse o tarz içerikli pass'a para vermez. Blizzard'ın şu yaptığı hatalara bakarak, yönetimi bu işlerde daha tecrübeli bir firmaya aktarmayı ya da direkt böyle bir firmayı almalarının daha faydalı olacağını düşünüyorum.
 
Büyük gün geldi ve Overwatch 2 çıkışını yaptı. Malum iki oyun da karakter tabanlı ve ABD pazarı yoğunluklu olduğu için karşılaştırmak farz oldu.

Bana kalırsa Overwatch 2 ilk oyunun boyanmış hali ama bu haliyle bile Valorant'a bin basar. Ve evet Valorant ile Overwatch 2 tam olarak aynı oyun türünde değil ama karşılaştırılmayacak kadar da farklı tarzda değiller :). Hem mekanikleri, vuruş hissiyatı, arkasındaki şirketin kalitesi ve topluluğu ilk fark attığı kısımlar. Siz ne düşünüyorsunuz?

Overwatch bence Valorant'la degilde TF2, Paladins gibi oyunlarla karsilastirilmali.
 
Bunu neye göre söylüyorsun?

Yazdıklarını görmüyor musun? Adamın sözde 355 saati var oyunda ama daha oyunun temel oynanışını bile bilmiyor. Velet diyor, eğer bunlara rağmen onu savunuyorsan bir şey denemez gerçekten.
 
Kitle açısından Overwatch 1 diyeceğim. Çünkü OW2 ücretsiz olarak sunulduğunda TR kitlesi sunucuda üşücecektir. Valorant'taki kitle nasıldıysa aynı şekilde Overwatch 2'de de olacaktır. Ancak oynanış ve mekanik bakımından yine Overwatch diyorum. Arada gözle görülür farklar var.

Yapılan açıklamalara göre çok büyük bir ihtimal Overwatch 1'in fişini çekecekler gibi duruyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı