Valve neden böyle?

@Gabe Newell hocam "Düşündürücü" göndermiş, hem nickinizle de uyumlu sizin de fikrinizi alalım, merak etmedim değil :D

Arkadaşlar Valve'ın çok iyi para kazandığını ben de biliyorum, ancak ortada bir sürü iptal edilmiş proje olunca insan bir soruyor neden devamı gelmedi diye.

Hayır bu adamlar maddi olarak her türlü riski alabilirler çünkü AFK para farmı gibi işleri var. Oyun güzel olsun yeterli.
Daha ortada S2 ile alakalı resmi bir açıklama yokken bile oyun 1 milyondan fazla aktif oynanıyordu. Gabe Follower olmasaydı daha çooook beklerdik CS2'yi.

Half-Life 2: Episode Three çıkacaktı, Source 2 motorunun yapımına başlanması sebebiyle iptal edildi. Şu an Source 2 motoru tamamlandı ve ilk meyvelerini vermeye başladı. Dolayısıyla ilerleyen dönemde her ne kadar umudum olmasa da bir şeyler bekliyorum.
Çıkarsa oyunun Steam mağaza sayfasına ekmek banarım, paramız yetmez büyük ihtimal. Gerçi Valve'ın oyunları yerel fiyatlandırma konusunda bir nebze daha insaflı.

Çıkarsa oyunun Steam mağaza sayfasına ekmek banarım, paramız yetmez büyük ihtimal. Gerçi Valve'ın oyunları yerel fiyatlandırma konusunda bir nebze daha insaflı.
Yok hocam sorun olmaz. 10 dolarlık oyunu Türkiye'ye 105₺'den satıyorlar, Valve genelde yerel fiyatlandırmayı uygun yapıyor. Güzel indirimler de veriyor oyunlarına. Çıksın yeter ki :D

Spider-Man filmleri gibi ya da hep giden bir seri gibi değil de her oyunlarını kaliteli ve dengeli yapmaya çalışıyorlar. Daima sistem gereksinimlerini önemseyerek, hikayesi ve evreni geniş şaheserler üretiyorlar.

Source 2 ile çok birçok serinin devamını bekliyorum açıkçası portal 3, Left 4 Dead 3 vs.
Source 2 yeni bir oyun motoru değil. 4,5 senesi var rahat. Hala yapmadılarsa yapmazlar daha. Umarım bu mesajımın tersi çıkar.

Source 2 yeni bir oyun motoru değil. 4,5 senesi var rahat. Hala yapmadılarsa yapmazlar daha. Umarım bu mesajımın tersi çıkar.
8 Senelikmiş :D

Valve sık sık korkunun Valve projeleri üzerinde etkisi olmadığı belirtiyor. Ama bence doğruyu söylemiyorlar.
Aslında adamların istediği şey, sektöre yepyeni bir soluk getirmek. İlk Half-Life FPS tarihini değiştirdi, ikincisi ise oyunlara yepyeni mekanikler getirdi (en büyük örneği Source motoru ile gelen fizikler)
Şimdi de aynısını Half-Life Alyx ile denediler ama VR teknolojisi hala nihai formunda olmadığı için istedikleri başarıyı elde edemiyorlar.
En azından TF2'ye güncelleme geliyor :p

Tembel bir firma. Özellikle Steam sayesinde her yıl milyarlarca dolar kazanıp çok yüksek bir kârlılık oranına sahip oluyorlar, çalışan sayıları da bu büyüklükteki bir firmaya göre inanılmaz az. Koskoca Valve dediğimiz şirketin çalışan sayısı şu anda bir sürü oyun firmasından daha az.

Yapmasi icin bir sebep yok. Steam ve CS:GO ile paraya para demiyorlar.

Bu tamamen saçma bir düşünce Rockstar'ada GTA 5'ten kazanıyor diye çıkartmıyor diyorlar ben alakası olduğunu düşünmüyorum GTA 5'ten kazansada çıkartır kazanmasada arkalarında dev gibi taketwo interactive var CS'nin arkasındada Valve var Steam var parayla alakalı mevzular değil. Bu oyunlar öyle iki üç günde belirlenerek yapıma başlayacak işler değil en az yıllar önceden planlanması gerekirdi.

Bu oyunlar öyle iki üç günde belirlenerek yapıma başlayacak işler değil en az yıllar önceden planlanması gerekirdi.
Yapmaya niyetleri olsa 19 yıldır Half Life 3'ü planlayabilirlerdi herhalde. :D

Valve kârlılık oranına bakıyor tamamen. Her yıl o kadar cirosu olan bir şirkete göre aşırı düşük çalışan sayıları var, çoğu da oyun geliştirme departmanında değil zaten. Düşük giderle her yıl milyarları kasaya koymak varken adamlar Half Life 3 gibi yıllardır beklenen bir oyuna yüz milyonlarca dolar para harcayıp totalde sadece birkaç katı kâr etmekle uğraşmak istemiyorlar. O büyüklükteki bir oyunu yapmak için yüzlerce yeni geliştirici işe almak zorundalar, onların maliyetleri de eklenecek şirkete, neden uğraşsınlar?

Ayrıca Rockstar GTA Online'dan o kadar parayı kazanmıyor olsaydı durum değişirdi. Bakalım o zaman GTA markasına 12 yıllık ara koyabilecekler miydi görürdük. :D Gelirler düşüp hisseler çakılmaya başladığında yatırımcılardan tokat yiye yiye yapmak zorunda kalırlardı şu ana kadar. :D

Son düzenleme:
Adamlar keyfe göre oyun yapmıyor adamların kalite çıtası var eğer beğenmezler ise direkt oyunu iptal edebiliyorlar Rockstar Games gibi. Half-Life 2 Episode 3'ü iptal ettiler sırf bu sebepten. Eğer serinin devamını bozmayacak bir oyun yapıyorlarsa bunu sızdırmadan yaptıklarına eminin Half-Life Alyx'i, CS2'yi kimse beklemiyordu fakat adamlar oyunun çıkmasına karar verdikleri için çıkardılar. Şu an Valve oyun veya oyun motorunu geliştiriyor olabilir çıkmasına karar verdikleri zaman çıkaracaklar. Adamların para çok umurunda olsaydı Half-Life Alyx'i de çıkarmazlardı. Adamlar çıkmasi istediği oyunu çıkarır, sırf para için uyduruk oyun yapacaklarını sanmıyorum, geçmişte yaptıysa da o da tek tük vardır.

Adamlar sırf Steam Deck için teknoloji demosu yaptı, bu demo çoğu oyundan daha iyidir. Paraya uğruna oyun yapsaydı demo yapmaya da uğraşmazdı.

Bakın Rockstargames de aynı kafada bir şirket (Remastered rezilliklerini saymaz isek) adamlar oyunları çıkması gerektiği zaman çıkarıyor. RDR2 mükemmel bir oyun ve 2018 de çıktı, yıllar sonra.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı