Vatan Bilgisayar değişim süresi ne kadar?

şafak erdoğan

Hectopat
Katılım
15 Mart 2017
Mesajlar
17
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Şimdi ben bu Vatan Bilgisayar denilen firmadan ilk kez bir aptallık edip internet üzerinden monitör aldım. 10.04.2020'de monitör elime 14.04.2020 11:52'de ulaştı. Ben hemen ölü piksel testi yaptım bir adet ölü piksel mevcut çıktı covid19 sebebi ile firma ile görüşme yapmam bayağı uzun sürdü bir de adreste aksilik çıktı kargo şirketi ile bu firmayı tekrar tekrar aramak ve beklemek zorunda kaldım, en son 15:10 gibi benim genel sorunlarım çözüldü. Bende kargo şirketinden kurye çağırdım.

Kurye 16:00 17:00 aralarında bir zamanda geldi oyunda olduğum için o saati net hatırlamıyorum neyse ben ürünü hazırlamıştım zaten kargo şirketine verdim ertesi gün sabah saatlerinde (15.04.2020) kargo firmanın eline ulaştı bilgisi geldi. Ben bu sırada mesaj, mail, telefon ile sürekli bilgi aktarımı yapmaya çalışıyorum işlemler hızlı olsun diye bilgi veriyorum, fakat en son bu canlı sohbet bölümünde konuştuğum kişi evet kargonuz geldi ne yapmak istiyordunuz sorusunu sordu?

Bende değişim dedim sonra bekle Allah bekle bekle Allah bekle ya sabır hala bekliyorum fişi prize taktıklarında bile gözle görülebilir bir yerde ölü piksel neyini bu kadar inceliyorlar diye sinirlenmeye başladım sonra genel konularda bu sürecin ne kadar süre bileceğini araştırmaya falan çalışıyorum, yani hem bana ayıplı mal satıyorlar hem de 145. cayma hakkım var, ayıplı malı iade hakkım var, haklarım varda var ama nerede şu an onu göremiyorum. Mesajlar kısmındaki mesajlar duruyor onun fotoğrafını atacağım diğerlerini çekme gereksinimi duymadım çünkü elime ulaştığı gibi kurye çağırıp yollamışım ne gibi bir şey iddia edebilirler ki diye düşünüyorum.

Ürünüm hala incelemede bu inceleme yasal olarak ne zaman bitmeli ben şu an mağdurum benim ihtiyacımın karşılanması gerekiyor ve ben Allah'ın belası bu firmadan yaptığım için, alan aldı satan sattı muhabbeti gibi beklemeye mecbur bırakılıyorum. Bu sürecin yasal süresi ne kadardır, iade için yolladığım ürünün onayı kaç günde gelmesi gerekir? Bana bir bilgi verin lütfen yeni ürün alacağım sırf onaylanmasını bekliyorum.
 

Dosya Ekleri

  • vatan.jpg
    vatan.jpg
    311,2 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleyen: Moderatör:
Siz ürününüzü elinize ulaştığı günden itibaren 14 gün içerisinde geri iade için kargoya verdiyseniz herhangi bir zaman aşımı olmayacaktır. Çünkü siz işlemleri hakkınız bulunan günler içerisinde gerçekleştirmişsiniz. İsterse ürün serviste 1 ay kalsın, siz zamanında iade işlemini başlattığınız için iade süresinin dolmasıyla alakalı bir reddedilme yaşamanız imkansız.

Bu kadar çok kasmanıza gerek yok ürün serviste 20 iş günü süresince kalabilir. İade sürecinde de sizle aynı fikirdeyim ancak orada da 10 iş günü süre var. İsterseler son güne kadar keyfi bir şekilde bekletebilirler.

Ayrıca internetten monitör almak aptallık değildir, ölü piksel işi şans işidir.
 
Daha çok bekliyeceksin. Benim arkaşın ürünü 37 gündür garantide hala alamadı. Yok neymiş mağzaların açılmasını bekliyecekmişsin. İsteseler işlemleri yaparlar. Paranı aldıkları için artık onlar için değersizsin boşuna yazma. Vatan geri şikayet var geri dönüş oranı %6.Teknosa %98? Gerçekten Vatan'dan ürün alınmaz. Aynı gün içinde ekran kartı fiyatları 300 400 TL değiştirip satıyorlar.
 
Vatan Bilgisayar İade Koşulları: Cayma bildirimi tarafımıza ulaştığı tarihten itibaren 20 gün içerisinde, ürüne herhangi bir hasar verilmemesi ve eksiksiz teslim edilmesi şartıyla, tercihinize göre ürünü iade alarak bedelini tarafınıza ödemeyi veya ürün bedeli kadar alış veriş kuponu vermeyi taahhüt ederiz.

Ürünü sipariş ediyorsanız ve hak, hukuktan bahsediyorsanız öncelikle bu koşulları okumanız gerekirdi. Vatan Bilgisayar sizin gönderdiğiniz ürünün iadesini koşullar uygun olursa 1 günde de yapabilir 20 günde de. Sizin gibi bir sürü insan iade, değişim ya da onarım bekliyor orada. Çalışanları arayıp, darlayıp ya da azarlamanız size bir şey kazandırmaz aksine siz dahil birçok insanın işiniz uzamasına neden olursunuz. Orada çalışan kişi sizin anneniz, babanız ya da kardeşiniz falan da olabilirdi. Adamlar size iade etmiyoruz kardeşim bak işine falan dememiş. Sabırlı olmanızı tavsiye ederim.
 
Vatan bilgisayardan aldığım ürünü iade etmek istedim. 1 aydır bekliyorum. Evet yanlış duymadınız tam 1 aydır iade sürecinin tamamlanmasını bekliyorum. Rezalet ötesi rezalet bir çalışma yapıyorlar şuan. Telefonlara ulaşamazsınız, 40-50 kişi bekliyor sırada, ulaşsanız da hep aynı muhabbet "ilgili birime aciliyet talebiniz iletildi". Top sakallı arkadaşlar yalan uzmanı olmuş artık, sizi oyalayıp oyalayıp duruyorlar.

Şuan ne ürünü geri alabiliyorum ne de paramı geri alabiliyorum. 2.250 TL para verdim, paramla reizl oldum. Değil pahalı bir parça, kablo bile almayın derim.
 
Ben de daha önce PSU aldım Vatan Bilgisayar'dan. 3 gün sonra iade işlemi başlatım. 5 gün sonra para iadesi yapıldı. Şu hayat koşullarında gecikmeler gayet normal.
 
Vatanbilgisayar ile hiç bir zaman sorun yaşamadım iade veya arızalı ürün için değişim talebinde. Her türlü yardımcı oluyorlar. Virüs yüzünden gecikmeler olabilir, bu da normal bir durum. Ölü piksel kontrolünü bildiğim kadarıyla Vatanbilgisayar kendisi yapmıyor, servise yolluyor. Oradan çıkacak sonuç ve rapora göre işlem yapacaklardır.
 
Fanboy demeyi edepsizlik olarak algılıyorsan algılamanda bir problem var sanırım. Gün içinde 3800 TL olan bir ürünü aynı gün(indirim falan yokken, dolarda sabit kur iken) ürünün fiyatını 4300 TL yapan bir firmayı savunduğun için seni tebrik ederim. Sizin gibiler olduğu sürece bu tarz milletin ekmeğine göz dikmiş firmalar var olacak.

Edepsizlik tabii ki. Fanboy demek ne demek? Vatan Bilgisayar'ın fiyat politikasını savunan yok burada. Yazdığım mesajlarda fiyatla ilgili bir şey var mı? Ha illa fiyat konusuna girecek olursak yeri geliyor KDV indirimlerinde en ucuz ürünler orada oluyor. Piyasadan bihaber konuşuyorsunuz burada. Kimse kafanıza silah dayayıp alışveriş yaptırtmıyor size Vatan'dan. Adam isterse 3000 TL'lik ürünü 5000'e satar. Kime ne? Alma o zaman oradan. Konuya atlayıp insanlara fanboy dersen karşılığını alırsın.

Ayrıca en ufak noktalama işareti ya da yazım hatası olan mesajı alıntıladığımda 3 saat ceza veren moderatörler nedense "raporlamama rağmen" herhangi bir aksiyon göstermiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Hielaph moderatörler konusunda haklısın. Bu arada doğru yazım şekli "tabii ki" olmalı. Onu da düzelt istersen. Diğerlerine ceza gitmez bize gelir. İnsanlara yardımcı olmak amaç değil zaten. Bazı moderatörlerin işi forumdan insanları soğutmak sanırsam. Bariz yanlış yazan birini rapor edersin, gelir sana yazım yanlışın olmasa bile ceza verir 2 dakika içinde. Ben o yüzden yazım yanlışlarıyla zerre kadar ilgilenmiyorum. Ne halleri varsa görsünler.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı