Vatan Bilgisayar Güvenilir mi?

Eski vatan bilgisayar oem personeli olarak ben cevap vereyim;

Ellerinde açık ürün varsa sizin aldığınız üründe o ürünse açık ürünü takacaklar o müşteriden iade alınan ürünler ne oluyor sanıyorsunuz ? Bu ender olan bir şeydir çok zorda kalmadıkça vatan iade almaz genelde müşteri sinir krizi geçirir gider.

Bir arkadaşta 1 ay içinde değişim yaparsınız falan demiş sen 1 ay içinde türkiye de değişim nereye yapıyorsun acaba ? 14 gün değişim hakkın vardır oda ürün açılmadığı zaman değişim olur montajlanan hiç bir parçayı ne değiştirirsin ne iade edersin. Topkapı gibi büyük şubelerde baskıyla ve üst modelini alma şartıyla değiştirebilme ihtimalin var oda ekran kartında falan tekrar kutulayıp sıfır gibi satacakları ürünlerde yani. Sen git 1 ay sonra bu işlemci kullanılmış gibiydi değiştirmek istiyorum de güler gönderirler seni.

Bunu vatan için demiyorum çoğu yerde durum bu açık ürün varsa bir müşteriye toplanır verilir.

Eski vatan bilgisayar oem personeli olarak ben cevap vereyim;

Ellerinde açık ürün varsa sizin aldığınız üründe o ürünse açık ürünü takacaklar o müşteriden iade alınan ürünler ne oluyor sanıyorsunuz ? Bu ender olan bir şeydir çok zorda kalmadıkça vatan iade almaz genelde müşteri sinir krizi geçirir gider.

Bir arkadaşta 1 ay içinde değişim yaparsınız falan demiş sen 1 ay içinde türkiye de değişim nereye yapıyorsun acaba ? 14 gün değişim hakkın vardır oda ürün açılmadığı zaman değişim olur montajlanan hiç bir parçayı ne değiştirirsin ne iade edersin. Topkapı gibi büyük şubelerde baskıyla ve üst modelini alma şartıyla değiştirebilme ihtimalin var oda ekran kartında falan tekrar kutulayıp sıfır gibi satacakları ürünlerde yani. Sen git 1 ay sonra bu işlemci kullanılmış gibiydi değiştirmek istiyorum de güler gönderirler seni.

Bunu vatan için demiyorum çoğu yerde durum bu açık ürün varsa bir müşteriye toplanır verilir.
Hiç hoş şeyler söylemedin be kardeşim :) Ben bile tedirgin oldum şimdi.

Vatan ne kadar güvenilir pek bilmem ama parçaları mağazadan göre göre alıp montajını bizzat yapman hem içini rahatlatır hem de bilgisayarını sevmen için fazladan bir neden daha olur :)
Ayrıca Vatan'ın bu kadar acımasız olduğunu sizlerden duydum :( Çoğu kez alışveriş yapmışımdır oysa ki.

Bende ankara keçiören şubesinden aldım bir kaç ay önce ve 3 saat içinde verildi en ufak bile hata yoktu ve kutularda dvi'dan vga'ya dönüştürücüsü anakartın falan kapakları ne ararsan vardı gayetde memmun kaldım yanlız 2005 yılında hazır pc almıştım aidata set böyle içinde ne var ne yoksa onda teşhir ürünü gelmişti boyun eğerek geri ayağıma kadar 0 getirmişlerdi o yüzden şunu herkes okusun "Firmaya Göre DEĞİL, Elemana & Şubeye BAKCAN" :)

1 hafta önce Söğütözü şubesinden aldım. Zaten orası ana şube olarak geçiyor biliyorsunuz ki. Montaja başlandı dendiler 20 dakika sonra telefon çaldı. Ürününüz hazır gelip alabilirsiniz dediler. Gittim kutuların hepsini vs. verdiler. Kasayıda kolisine koymuşlar neyse arabaya yükledim eve getirdim. Kutu açılım video'ları felan izlemiştim tıpa tıp aynı poşetler mi felan diye tek tek oturup inceledim. Birde alırken zaten ürünlerin açık yerde duranlarından değil de arka vitrin bölümünde ki kapalı kutululardan seçip seçip kasaya götürmüşlerdi. Açıklar camlı vitrinde duruyordu. Montaj kısa sürede gayet güzel yapılmış yani problemi yoktu aletin halada kullanıyorum full oyun vs. hiçbir sıkıntısını görmedim. Söğütözü iyidir yani ama genede gidip adam kutuları nerden alıyor, parçaları nerden çıkarıyor eleman iyi mi, konuşması vs. güvenilir mi onları anladıktan sonra montaj bölümüne gözünün önünde götürüyorlar zaten gözünün önünde de takıyorlar. Hepsini takip edersen içinde herhangi birşey kalmaz ama ben diğer türlü de problem olacağını sanmıyorum.

1 hafta önce Söğütözü şubesinden aldım. Zaten orası ana şube olarak geçiyor biliyorsunuz ki. Montaja başlandı dendiler 20 dakika sonra telefon çaldı. Ürününüz hazır gelip alabilirsiniz dediler. Gittim kutuların hepsini vs. verdiler. Kasayıda kolisine koymuşlar neyse arabaya yükledim eve getirdim. Kutu açılım video'ları felan izlemiştim tıpa tıp aynı poşetler mi felan diye tek tek oturup inceledim. Birde alırken zaten ürünlerin açık yerde duranlarından değil de arka vitrin bölümünde ki kapalı kutululardan seçip seçip kasaya götürmüşlerdi. Açıklar camlı vitrinde duruyordu. Montaj kısa sürede gayet güzel yapılmış yani problemi yoktu aletin halada kullanıyorum full oyun vs. hiçbir sıkıntısını görmedim. Söğütözü iyidir yani ama genede gidip adam kutuları nerden alıyor, parçaları nerden çıkarıyor eleman iyi mi, konuşması vs. güvenilir mi onları anladıktan sonra montaj bölümüne gözünün önünde götürüyorlar zaten gözünün önünde de takıyorlar. Hepsini takip edersen içinde herhangi birşey kalmaz ama ben diğer türlü de problem olacağını sanmıyorum.

Parçaları gözümün önünde arka taraftan aldılar, hazırladılar yani kutuların açılmamış olduğundan eminim. Sadece i3 6100 Çorum'dan gelecekmiş, Intel üretimini durdurmuş onu bekliyorum. Ben de bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum aslında. Galiba sıkıntı yaşayanlar genelde eski nesil veya çok satılan parçaları alanlar. Benim aldığım parça stoklara daha yeni girmiş (anakart mesela) bu yüzden istemiş olsalar dahi sökme, çıkma, bozuk parça filan takacaklarını sanmıyorum. Personelde gayet ilgili biriydi. Öyle yok gizlice şu parçayı kazıklıyım filan gibi bir çabası yoktu. Kendisi de Asus'ta çalışıyormuş zaten.

Sistemi kendiniz topladınız, baktınız ki anakart vs. bir şey çalışmıyor. Geri gittiğiniz zaman kutu açık, kullanmışsınız diyip almıyorlar. Garanti servisine gönderip fabrika hatası olduğunu tescil ettirin diyorlar. Servise gönderdiğiniz zaman en az 20 gün içinde parça geliyor, birde üstüne kullanıcı hatası yazarlarsa alın başınıza bela. Vatandan alıyorsanız oraya toplattırın zaten pc'den anlıyorsanız eve gidin sökün tekrar takın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı