ramses01

Decapat
Öncelikle merhaba, muhtemel sizde Vatan Bilgisayar tarafından mağdursunuz/çözüm odaklı olmayan bir problem yaşadınız. Bu konuyu açmamın nedeni yaşadığınız olumsuz deneyimleri buraya yazıp bu güvensiz olan firmadan rahatsızlıklarınızı insanlara duyurmanızdır.

Kesinlikle uzak durulması gereken, güvensiz bir firma, müşteri odaklı olmayan bir firma, uzak durun. Hem ürün pahalılığı hem müşteri odaklı olmayışları, hem de iptal iade ve değişim süreçlerinde ki vurdum duymazlıkları, aymazlıkları, çalışanlarının kabalığı çok fazla, bir sorunu çözümsüzlük için kapattıkça kapatıyorlar, Allah bildiği gibi yapsın bu firmayı. Şahsen ben 1 tane USB bellek bile oradan almam, beleş mal verseler dahi vatansa uzak durmayı tercih ederim!

Vatan Bilgisayar güvenli midir? Tabii ki de hayır güvenli değildir, güvensizdir.

Genelleme biraz yanlış olmuş. Şubeden şubeye çalışanlar da değişeceği için, işini iyi yapanları da bildiğim için dediğim gibi genellenmesi yanlış. Ha, pahalılık konusunda genelleyebilirsiniz. Aynı şekilde sistemden veya üründen anlamayana da absürt fiyatta dandik ürünler verilebiliyor, o da keyiflerinden değil üsttekilerin baskısından, onu da belirteyim. Sorusu olan varsa bilgim doğrultusunda yanıtlamaya çalışabilirim.

2022 yılında gidip bir mağazadan alışveriş yapan kaldı mı?
Kaldıysa paraları çok galiba hocam.
Ayrıca Vatan Bilgisayar'ın sattığı tüm ürünleri internetten daha ucuza alabilirsiniz.
İnternette giriyorum Akakçe'ye, cimri, epey ve bildiğim birçok elektronik eşya satan sitelere hangisi en ucuzsa oradan alıyorum.

Biraz daha zorlasam peyniri, zeytini de kargoyla internetten alacağım.

@bertony Vatan'da fiyat isteyebiliyorsunuz. Mesela internette şu fiyata var gibi bir argüman sunduğunuzda, satış elemanı veya Vatan personeli de önce üsttekilere, üsttekiler de merkeze fiyat için indirim ticket'ı gibi bir şey atıyor. Bu da %99'un bilmediği bir konu. En çok da televizyonda indirim oluyor. %100 indirim olur, internetteki ile aynı fiyat olur demiyorum fakat böyle bir şey var, bilin istedim.

Daha önce vatan market üzerinden sıfır aldığım PHILIPS 55PUS7304/62 hatalı çıktı.
Değişim için gittik bizi Philips teknik servisine yönlendirdiler ve Philips ürünü istedi kendimiz getirdik. Arabayla biraz zor oldu büyük bir televizyon sonuç olarak.

Değişim yerine tamir edelim dediler sonra 1 hafta bekledik hata aynı olunca sıfır yeni aynı marka modeli vatan mağazasından almamız söylendi.
Eski TV'yi de alıp vatan mağazasına gittik. Sonra yeni TV'yi aldık onu da biz yine eve götürdük kurulum için evimize ekip geldi monte etti.

Biraz zorlu bir süreç ama sonuç olarak sıfır ürünü aldık.

Series S parasına insanlara One S satıyorlar çalışan el mahkum ama ben suçu Vatan'a yazarım ama internet sitesinde uygun fiyatlı ürün denk gelince alırım yani mevcut kullandığım işlemciyi Vatandan aldım.

@bertony Vatan'da fiyat isteyebiliyorsunuz. Mesela internette şu fiyata var gibi bir argüman sunduğunuzda, satış elemanı veya vatan personeli de önce üsttekilere, üsttekiler de merkeze fiyat için indirim Ticket'ı gibi bir şey atıyor. Bu da %99'un bilmediği bir konu. En çok da televizyonda indirim oluyor. %100 indirim olur, internetteki ile aynı fiyat olur demiyorum fakat böyle bir şey var, bilin istedim.

Gidip bir ürüne bakarken orada personele ya gidip 'bu ürün şu sitede 600 tele ama siz bunu 800 teleye satıyorsunuz' diyeceğim.
Personel ile muhabbete girmeye çalışacağım, oda bana 'tabii efendim' deyip 580 teleye indirim yapıp satacak? :D

Eğer bana internetten 20 tele ucuza satacaksa gidip personelle muhatap olmaya değer, ama aynı fiyattan çekeceklerse mağazaya gidip harcadığımız enerjiye değer mi?

Birde fiyat istemek nedir?Ürünlerin üstünde zaten etiketi ve fiyatı yazmıyormu?

Ayrıca Vatan Bilgisayar'ın sattığı tüm ürünleri internetten daha ucuza alabilirsiniz.

Mağazaya gidip satış temsilcisine güncel fiyat aldırmak istediğinde web sitesindeki fiyata hatta bazen o saat içerisinde güncel bir kampanya varsa daha da ucuza alabiliyorsun ürünleri bazen. 2015 yılından beri bizzat mağazadan gidip alışveriş yaparım hatta bazen merkezle mesajlaşıp sürekli müşteri olduğumdan ekstra indirim bile sağladıkları oldu.

Genelleme yapmanız yanlış fiyat konusunda pahalı olabilir ama bu bir neden değil. Ben bugüne kadar çok alışveriş yaptım bir kez sorun yaşamadım. İlgisiz veya müşteriyi sallamayan bir çalışan ile de karşılaşmadım. Yıllardır PC upgradelerimi hep buradan yaptım.

Çalışanlar iyidir kötüdür denk gelmiştir bunun genellemesi olmaz. Bambaşka bir sektörde de böyle insanlar ile karşılaşabilirsiniz özellikle Vatan Bilgisayar herhalde sürekli kötü veya ilgisiz umursamaz eleman almıyordur? Bugün markette, herhangi bir mağaza da karşılaşabilirsiniz böyle insanlar da var. Eğer bu açıdan değerlendirirsek her yer kötüdür gidilmez.

Geçende ben MediaMarkt a gittim klavye bakıyorum mağaza önünde 15 tane eleman telefon reyonunda bunlardan 3-4 tanesi personel diğerli firmacı 1 tanesi bile yarım saat boyunca orada dolanmama rağmen gelip te bir yardımcı olalım demedi? Sonra ben oradan seslenince biri istemeye istemeye geldi 2-3 kelime zor konuştu ve gitti. Şimdi bütün MediaMarkt'lar kötü diyemem. Çünkü bir başka şubesi böyle değil. Orada ilgili insanlar ile karşılaştım.

Bir problem yaşamış iseniz bunu dile getirirsiniz. Ama çalışandır, ama mağaza müdürüdür? Ama yürümeyen bir işlem ya da prosedürdür ok. Ama komple burası güvensiz kötü demek yanlış bana göre.

@bertony Vatan'da fiyat isteyebiliyorsunuz. Mesela internette şu fiyata var gibi bir argüman sunduğunuzda, satış elemanı veya Vatan personeli de önce üsttekilere, üsttekiler de merkeze fiyat için indirim ticket'ı gibi bir şey atıyor. Bu da %99'un bilmediği bir konu. En çok da televizyonda indirim oluyor. %100 indirim olur, internetteki ile aynı fiyat olur demiyorum fakat böyle bir şey var, bilin istedim.
Bunu ben de bilmiyordum. Bilgi için teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı