Vatan Bilgisayar kullanılmış laptop satar mı?

Wfazıl

Hectopat
Dell marka 5570 model laptopumu alırken maalesef çok detaylı incelemedim. Oradaki personel kutudan çıkartıp kurulum yapıp teslim etmişti. Eve geldiğimde laptopu incelerken köşesinde çizikler vardı ben de çok kafaya takmadım birkaç ay kullandım. Sizce cihaz daha önce açılmış mı? Vidalarda aşınma yoktu.

IMG_20190113_135448~2.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, bazen ürün tanıtım için rafa koyulan bilgisayarları eski paketine kutusuna koyup tekrar satışa koyabiliyorlar. Tanıdığımın başına da başka bir mağazadan klavye alırken gelmişti. Rafta koyulanın denk geldiğini söylemişlerdi. O tarz bir şey olabilir. Performansında sıkıntı var veya kafaya çok takıyorsan sorunu açıklayıp değiştirmelerini isteyebilirsin.

Teşhir ürünlerinden birisi olabilir seninkisi. Mağazada stand üzerinde herkese açık olanlardan. Bu süreçte çizilmiş olabilir. Fakat satın aldıktan sonra bunu belirtseydin iadesini alırdın. Süre epeyce geçmiş.
Aldığım mağazada hali hazırda aynı modelden teşhir vardı. Teşhir olduğunu başka nasıl anlayabilirim? Bir de altı ay içerisinde herhangi bir kusur olursa cihazı iade etme hakkımız var mı? Laptopun touchpadindeki tıklama kısımları çok sert ve bastığımda çok ses çıkartıyor.
Selam, bazen ürün tanıtım için rafa koyulan bilgisayarları eski paketine kutusuna koyup tekrar satışa koyabiliyorlar. Tanıdığımın başına da başka bir mağazadan klavye alırken gelmişti. Rafta koyulanın denk geldiğini söylemişlerdi. O tarz bir şey olabilir. Performansında sıkıntı var veya kafaya çok takıyorsan sorunu açıklayıp değiştirmelerini isteyebilirsin.
Teşhir olduğunu nasıl ispat edebilirim ki, aslında bilgisayardan çok memnun değilim doğru dürüst oyun oynayamıyorum. Çok ısınıyor.

Fabrikasyon hata olma ihtimali de var mı acaba?
Olabilir ama keşke ilk başta detaylı inceleyip baksaymışsın. Aradan çok uzun süre geçmiş, çok da yardımcı olacaklarını sanmıyorum ama şansını deneyip yine de sorunu mağazanın müşteri hizmetleri kısmına söyleyebilirsin.
Not: iade şartları ilk 14 gün için geçerlidir, iade almayacakları kesin.

Geçen bir kaç aylık süreçte sizin bilginiz dahilinde yada değil gerçekleşmiş olabilir der geçerler. Zaten sizin sorununuz anladığım kadarı ile performans olarak memnun kalmayıp bu durumu bir şekilde aleyhime çevirebilir miyim demeniz, keşke yapabiliyor olsanız ama ben sanmiyorum.

Geçen bir kaç aylık süreçte sizin bilginiz dahilinde yada değil gerçekleşmiş olabilir der geçerler. Zaten sizin sorununuz anladığım kadarı ile performans olarak memnun kalmayıp bu durumu bir şekilde aleyhime çevirebilir miyim demeniz, keşke yapabiliyor olsanız ama ben sanmiyorum.
İlk defa bilgisayar aldığım için pek tecrübeli değildim. Biraz iyimser davrandım, o çizikler fabrikasyon hatasıdır dedim. Isınma sorunu olduğu için biraz kıllandım. Forumlarda araştırma yaptım, maalesef teşhir ürününü bana sıfır diye satmışlar. Bir de gözümün önünde kutudan çıkarıp göstermişlerdi, ikilemde kaldım. 5500 liraya teşhir ürün satın aldım, kandırılmış hissetmek çok kötü.

Söylediğiniz ürün doğru bakıyorsam 4.500 TL. gibi bir fiyata sahip. O fiyatı hak eder bir PC olup olmadığını bilmiyorum ama istisnalar dışında VATAN bilgisayardan uzak durulması gerektiğini biliyorum.
Çiziğini fiziksel zararını göz ardı edin yapacak bir şey yok sonuçta, ısınma problemini araştırın aynı marka model için, durum sizdeki ile aynıysa en azından ürün bu der geçersiniz değilse ona göre bir çözüm arayışına girersiniz.
Hatta sırf şansınızı denemek için gidin mağazaya anlatın durumu, baktınız her zaman ki uslupları ile ben de personelim yapabileceğimiz bir şey yok kaçamağını kullanıyorlar ya da size böyle hissettirmeye çalışıyorlar, mağaza müdürü ile görüşmek istediğinizi belirtin, hatta mümkünse de kalabalığın yoğun olduğu sırada haklıyken haksız duruma da düşmeyecek kıvamda talep edin bunu. İnsanların duyması iyi olur, belki size faydası olmayacak ama onlara mutlaka zararı olacaktır, sizin gibi tongaya düşüremeyecekleri bir kişi olmasını sağlarsınız belki bu şekilde duyanlar arasından.
Belki alıp ısınmasına çözüm olurlar kim bilir, tamamen yanlarına kar kalmış olur sessiz kalırsanız da, en azından bilsinler yaptıklarının farkında olduğunuzu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı