Vatan Bilgisayar monitör ölü piksel sorunu ve iade süreci

BoraTnmz

Hectopat
Katılım
15 Şubat 2018
Mesajlar
71
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dün Vatan Bilgisayar'dan ViewSonic VX2458-C-MHD model monitör satın aldım. Bugün elime ulaştı ve sağ üst tarafta 2 tane ölü piksel gördüm. Bayağı bir araştırdım, iş uzamadan yarın iade edip, gidip mağazadan test ettirip almayı düşünüyorum. Sanırım iade için müşteri hizmetlerini arayıp iade talebi yapmamız gerekiyormuş fakat siteden bir işlem yapmak gerekiyor mu bilmiyorum aydınlatırsanız sevinirim. Bizim eve en yakın Vatan Bilgisayar 213KM gidip mağazadan alırsam ölü piksel testi yaparlar mı, boşuna gitmiş olmayayım çünkü. Bu ölü pikseller beni hiç rahatsız etmiyor fakat ileri de artar diye korkuyorum. Böyle bir durumda çoğu kişi iade edin diyor. Yarın erkenden arayıp iade talebi isteyeceğim. Iade isterken ölü pikselden bahsetmeli miyim yoksa beğenmedim diyerek iade etmek istediğimi mi söylemeliyim? Araya bayram girdiği için iade süreci uzar mı acaba ve ben monitörü aynı sapasağlam bir şekilde kargoya verirsem ve kargoda hasar görürse iade almama gibi bir hakları var mı? Açıkçası ondan da korkuyorum. İlk defa başıma böyle bir şey geliyor. Tüm sorularımı cevaplarsanız sevinirim. Umarım bu iş uzamaz ve en kısa zamanda para iademi alırım.

20190808_180941.jpg20190808_180925.jpg20190808_180924.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben monitörümü oradan aldım ölü piksel testi yapmışlardı zaten yanında yapıyorlar sen de şu köşeye bak falan demişti.
 
Ölü piksel vb var derseniz sıkıntı olabilir. Beğenmedim deyip iade etmenizi tavsiye ederim. 14 gün yasal hak sonuçta.
tamamdır beğenmedim diyecem fakat ölü pikseli 4 5 saat sonunda test ettim yani biraz kullandim monitoru bu yuzden bir sikinti cikarirlar mi acaba daha dun elime ulasti?
 
Öyle bir hakları yok. Hiç kimse veya kurum kanunlardan üstün değil. Sadece insanları acaba nasıl kandırırız derdindeler.

Sıkıntı edeceklerini düşünüyorsanız, kutusunu açtım baktım. Genel anlamda hoşuma gitmedi, kutusuna geri koydum. Ertesi gün de iade talebi oluşturdum dersiniz.
5 yada 6. paragrafa bakabilirsiniz.
Buyrun. Mesafeli sözleşmeler kısmına bakabilirsiniz.

 
Öyle bir hakları yok. Hiç kimse veya kurum kanunlardan üstün değil. Sadece insanları acaba nasıl kandırırız derdindeler.

Sıkıntı edeceklerini düşünüyorsanız, kutusunu açtım baktım. Genel anlamda hoşuma gitmedi, kutusuna geri koydum. Ertesi gün de iade talebi oluşturdum dersiniz.
Tamamdır teşekkür ederim bir de birazdan müşteri hizmetlerini arayacam araştırdım, kargo için kod gönderiyorlarmış sanirsam o kou konusurken verir mi yoksa 1 2 gun beklemek mi gerekir cunku bugun kargoya vermessem buyuk ihtimal bayramdan sonraya kalacak.
 
O kodu konuşurken verirseler alın. Ya da mail atabilirler. Firmadan firmaya değişen bir durum çünkü. Dediğiniz gibi bayram sonrasına kalmasın. Ne kadar çabuk o kadar iyi. Kafanız da rahat eder. :)
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı