Vatan Bilgisayar Sıvı Soğutma Rezilliği

Birçok teknoloji mağazasında satış elemanları teknolojiden bihaber. Ben laptop olsun PC parçaları olsun sık sık böyle yerlerde fiyat araştırması için gezmeyi severim. Bir kere elemanı geçtim bilgisayarın bilgi etiketine baktığımda ekran kartı gibi özellikleri değilde Wi-Fi özelliği var gibi şeyler yazıyor. Elemana soruyorum bilgisayarda olmayan özellikleri sayıyor çünkü bildiğinden değil ezberlemişler. Kimseyi küçümsediğimden değil ama firma isimi de vermeyeceğim. Sen teknoloji mağazası olarak eleman yetiştirmen gerekiyor, evet akademilerin var ama bana içi boş gibi geliyor. Zaten eğitim sistemimizin bile içi boş, yetişen mühendisler bile ezbere dayalı derslerden geçerken buralardan da bir şey bekleyemezsiniz elbette.

Geçmiş olsun.
Aslında konu Vatan Bilgisayarlık bir konu değil bence.
Ülkemizde maalesef her alanda işini iyi yapan, dürüst çalışan ve işveren sıkıntısı var...

Merhabalar dostum bir zamanlar Vatan oem çalışanı olarak söylemeliyim ki çalışan sana montaj yapmak zorunda değil zaten bunu unutma bu tarz olaylarda sorumluluğu asla Vatan bilgisayar kabul etmez çünkü bunu kendi istekleri doğrultusunda yapıyorlar diğer firmalar bunun için yüklü miktarda paralar isterken ücretsiz olarak sağlıyorlar ama senin dışarıdan aldığını bilgisayara sıvı soğutma takmak zorunda değiller.

Montaj zorunluluğu yok dostum destek amaçlı var o stand yani sana parçaları verir al napıypsan yap da diyebilir yada montaj ücreti bundan sonra 100tl der o zaman zorunlu olur yani vatan bilgisayar Hasan vatan bunu keyfi olarak yapıyor.
Montaj zorunluluğu tabiki var pc toplama gibi bir stand neden var orada :)

Neyse uzatmaya gerek yok bu gönderim kişisel düşüncelerimdir ve sadece başımdan geçen kötü bir olayi anlatmak istedim,yorumlarınız için teşekkür ederim bilgisiz elemanlar sıfır müşteri memnuniyeti herkese hayırlı günler herkes nasıl bir firma olduğunu görmesi dileği ile teşekkürler.

Onun haricinde vatandan çöp bile almam. Çünkü kazık fiyat. Ne yani sırf garantisi için mi o kadar para dökeceğim? Adamlar yazılıma bakıyor onun harici donanım arızalarını kullanıcı hatası diyip yolluyorlar. İşini bilen biri olursan yazılımı da kendin halledersin. Şahsen ben garantiye bugüne kadar ya 1 ya da 2 defa göndermişimdir cihaz teknoloji hayatımda. O da neydi Apple'dı. Sıfırını gönderdiler direk :D Bi de Airties vardı modem yanmıştı bir üst modeli göndermişlerdi. Yani demem o ki ucuz satan tanıdık sitelerden alın. Bu tanıdık dediğim de sırf üretim hatalı ürün satan bir yer olmasın diye.

Merhabalar dostum bir zamanlar Vatan oem çalışanı olarak söylemeliyim ki çalışan sana montaj yapmak zorunda değil zaten bunu unutma bu tarz olaylarda sorumluluğu asla Vatan bilgisayar kabul etmez çünkü bunu kendi istekleri doğrultusunda yapıyorlar diğer firmalar bunun için yüklü miktarda paralar isterken ücretsiz olarak sağlıyorlar ama senin dışarıdan aldığını bilgisayara sıvı soğutma takmak zorunda değiller.
Eğer öyleyse mantık hatası var.
Eğer zorunda değillerse montaj yapmamalılar.
Eğer montaj yapıyorlarsa sorumlulukları vardır.
Kurumsal firmalarda kendi isteği ile ücretsiz destek diye bir şey olamaz.
Montaj yapmak zorunda değillerse yapmayacaklar, yapıyorlarsa sorumluluklarını alacaklar.
Götürüp evde montaj yapsa tamam sorumluluk almasın ama kurumsal bir firmanın çatısı altında yapılan her işin sorumluluğu vardır.

Dostum şöyle bir durum söz konusu bütün parçaları Vatan bilgisayardan alırsan sorumluluk tümüyle onlara ait ama sen kasayı dışarda toplamışsın sıvı soğutmayı vatana taktırıyorsun o zaman adam banane diyor.
Eğer öyleyse mantık hatası var.
Eğer zorunda değillerse montaj yapmamalılar.
Eğer montaj yapıyorlarsa sorumlulukları vardır.
Kurumsal firmalarda kendi isteği ile ücretsiz destek diye bir şey olamaz.
Montaj yapmak zorunda değillerse yapmayacaklar, yapıyorlarsa sorumluluklarını alacaklar.
Götürüp evde montaj yapsa tamam sorumluluk almasın ama kurumsal bir firmanın çatısı altında yapılan her işin sorumluluğu vardır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı