Vatan Bilgisayar Sıvı Soğutma Rezilliği

Eğer öyleyse mantık hatası var.
Eğer zorunda değillerse montaj yapmamalılar.
Eğer montaj yapıyorlarsa sorumlulukları vardır.
Kurumsal firmalarda kendi isteği ile ücretsiz destek diye bir şey olamaz.
Montaj yapmak zorunda değillerse yapmayacaklar, yapıyorlarsa sorumluluklarını alacaklar.
Götürüp evde montaj yapsa tamam sorumluluk almasın ama kurumsal bir firmanın çatısı altında yapılan her işin sorumluluğu vardır.

Hayır arkadaşın burada söylemek istediği eğer kasayı dışardan topladıysa ve ekstra parça taktırtmak için Vatan Bilgisayar'a geldiyse, Vatan Bilgisayar çalışanı dışarıdan alınan kasaya ekstradan parçayı takmak zorunda değildir. Tabiki de Vatan Bilgisayar'dan toplanan parçaları Müşteri Hizmetleri veya bir OEM yetkilisi (müşteri isteği doğrultusunda) toplaması zorunludur. Vatan Bilgisayar ücret çıkartmadan yapıyor bunu. Dışarıdaki firmalar montaj ücreti de alabiliyor.

Hayır arkadaşın burada söylemek istediği eğer kasayı dışardan topladıysa ve ekstra parça taktırtmak için Vatan Bilgisayar'a geldiyse, Vatan Bilgisayar çalışanı dışarıdan alınan kasaya ekstradan parçayı takmak zorunda değildir.
Bende diyorum ki, zorunda değillerse yapmayacaklar.
Zorunlu olmadan yapıyorsan Vatan sorumlu olmasa da çalışan sorumluluk almış olur.

Yapmıyorlar zaten yaparkende söylüyorlar söylemeleri gerekiyor ama müşteriler (abiğğğ nolar ben bunu takamam) diye başlayınca takarım ama sorumluluk kabul etmem diye takıyoruz ben size çalıştığım dönem bir hikayeyi anlatayım birtane arkadaş ksa toplattı o dönem 7700k lı felan ekran kartını ve power suppı eski sistemininkini kullanılması istendi bende takarım dedim topladım kasayı arkadaşım power supp kısa devre yaptırdı anakartı yaktı burda benim sorumluluğum ne istemiş yapmışım beni.ilgilendiren bir kısım varmı.
Bende diyorum ki, zorunda değillerse yapmayacaklar.
Zorunlu olmadan yapıyorsan Vatan sorumlu olmasa da çalışan sorumluluk almış olur.

Yapmıyorlar zaten yaparkende söylüyorlar söylemeleri gerekiyor ama müşteriler (abiğğğ nolar ben bunu takamam) diye başlayınca takarım ama sorumluluk kabul etmem diye takıyoruz ben size çalıştığım dönem bir hikayeyi anlatayım birtane arkadaş ksa toplattı o dönem 7700k lı felan ekran kartını ve power suppı eski sistemininkini kullanılması istendi bende takarım dedim topladım kasayı arkadaşım power supp kısa devre yaptırdı anakartı yaktı burda benim sorumluluğum ne istemiş yapmışım beni.ilgilendiren bir kısım varmı.
Yanlız takarmısınız parçayı takarsanız alacağım diye belirttim kimse kimseye yalvardığı yok o kadar para verdim sıvı soğutmaya takmasalar almayacaktım olacağı buydu takacaklarını ve montaj edeceklerini belirttiler bahsettiğinden bir gram bile alakası yok sizin dediğinize göre suç bende onlarda hiç bir suç yok :) nereden geldiyseniz oraya gidin boş yorum yapmayın gönderimde.

Vatan bilgisayar çatısı altında Vatan bilgisayar çalışanı olarak yaptığınız işlerden tabi ki sorumluluğunuz var.
Müşterinin ısrarcı olması konuyu değiştirmez.
Diyelim ki Vatan'da çalışıyorsunuz, binanın elektrik tesisatında sorun oldu, sizden rica ettiler az çok anlıyorsunuz diye, siz de tesisata bakarken tesisatı hatta binayı yaktınız.
Ben OEM çalışanıyım diyerek işin içinden çıkamazsınız, o zaman elektriğe niye dokundunuz derler.
Görev tanımınızda olmayan bir işi yapmak da sorumluluk doğurur.

Vatan Bilgisayar Haramidere şubesinde çalışan genç saçları hafif dalgalı bir arkadaş vardı. Montajı yapmış, uzun sürede muhabbet etmiştik. Fazlasıyla memnun kalmıştım. Şubeden şubeye çalışandan çalışana değişiyor.

Siz niye bir gözden geçirmediniz ki?

Çok basit bir sorun. Boşuna uğraşmışsınız getir/götür yaparak yorulmuşsun.

Ama burada eleman çok saçma bir hata yapmış. Yazık.
Bir tane boşta kablo vardı ama ellemek istemedim kasayı açıkcası bilmediğim için kurcalamak istemedim bir sıkıntı çıkarabilirim diye ama bazı yorumlara göre arkadaşlarda bana atıyor suçu mağaza montajı kabul ediyor ama yanlış montaj yapılınca bizde suç oluyor :)

Hayır ben değidim Allaha şükürler olsun,itopya firmasından topladım bilgisayarımı.

Cooler master aklımdaydı ilkinde başka markalar önerdiler ama aklımdaki sıvı soğutmadan,vazgeçmedim :)

tamamen şans işi pompaya bağlı bir kabloyu takmadılar gelen cevaplardan anladığım kadarı ile. Sadece işlemci ısınıyordu,ve bilgisayar kendini kapatıyordu hatta ilk gün götürdüğümde ordaki başka bir görevli pişkin pişkin 70 dereceyi geçtiği için kendini kapatıyordur demişti valla helal olsun ne diyeyim sadece müşteri kaybederler kimseye önermeyeceğim bu firmayı birdaha.

İnsanlık hali diyebiliriz ama bu işleri şans işine bırakmak biraz abest bir durum,sonuçta 3 haftalık bir sistemdi götürdüğümde 6 bin tl para harcadım sırf sistem güzel olsun diye,acaba şunu merak ediyorum bir yanlışlık ile işim ters gitseydi bir parçam sıkıntı çıkarsaydı vatan bilgisayar firması bunu karşılayacakmıydı ama pek sanmıyorum rezil bir firmaymış sadece bunu anladım olduğunca alışverişimi vatan firmasından yapmayacağım.
Gelen giden itopya çöp diyor güvenmeyin diyor
Ayrıca her firma nın hatası olabiliyor ama vatan garanti süreci çok iyi güvene bilirsiniz kalbiniz rahat olsun.

Bir tane boşta kablo vardı ama ellemek istemedim kasayı açıkcası bilmediğim için kurcalamak istemedim bir sıkıntı çıkarabilirim diye ama bazı yorumlara göre arkadaşlarda bana atıyor suçu mağaza montajı kabul ediyor ama yanlış montaj yapılınca bizde suç oluyor :)
Haklısınız. Sizin tecrübesiz olacağını unutmuşum.

Bu konuda elbette siz haklısınız. Benim de başıma gelse ilk önce bakardım, basit bir sorun ise kendim hallederdim. Bende az çok donanımdan anlıyorum. Ama benim çözemeyeceğim bir konu ise paşa paşa gider PC'yi masanın üstüne fırlatırım. Vatan matan fark etmez.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı