Vatan sağolsun saçmalığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
3
Daha fazla  
Öncelikle bu konu siyasete bağlanmasın. Normal bir şekilde şu konuyu tartışalım.
Büyük ihtimal linç yiyeceğim ama neyse.
Öncelikle kendi görüşüm vatan sağolsun sözünün sonuna kadar saçma oluşudur. 19-20 yaşındaki gençler veya benim babam gibi rütbeli askerler oraya vatanını korumaya (hem de başka bir ülke ile savaşımız falan da yok saçma sapan yaklaşık 40 -yazı ile KIRK- yıldır hala nasıl hayatta kalmış bilmediğim ve nasıl ortadan kaldırıl(a)mamış bilemediğim bir örgüt için) gidiyor. Ölmeye değil değil mi? Yani sırf yaşadığı vatanı için 30-40 yıllık yaşamından, ailesinden, çocuğundan vazgeçiyor. Sırf vatan için. Ne yani o ölünce vatan kurtuluyor mu? Ya da o ölmese vatan yıkılacak mı veya ölüsü sağ haline göre daha mı yararlı oluyor vatan için? Vatanı ölenler mi vatan yapıyor yoksa üstünde yaşayan insanlar mı? Çooook fazla yazacak şeyim var fakat konu ilerledikçe ve sizin fikrinizi duyunca yazacağım.

Son düzenleme:
Vatani koruma sadece farkli ulkere karsi mi oluyor? Senin mantigina gore o zaman askeri guc onlem almasin dis orgutlere karsi. Onlar da bundan 30 yil onceki gibi koyleri daga adam cikarmak icin bassinlar.

Bu olaylar sadece Turkiye'de mi var saniyorsunuz? Fransa, Ingiltere, Hollanda'yi ne ara unuttunuz? :)

Tarihini bilmeyen millet yok olmaya mahkumdur. Bundan 100 yil once atalarimiz bu vatan icin ciplak ayaklarla, sopalarla, ac, susuz, silahsiz bir sekilde savasmadi mi? Onlar da deselerdi bizim canimizdan onemli degil vatan. Yataklarinda dusman tarafindan katledilmeyi bekleselerdi. Kiz cocuklarini, eslerini dusmana satsalardi.

Eger bunlari deselerdi su an bu yasadigin vatan olmazdi. Ha toprak parcasi olarak olurdu ama
ne dilin ne dinin ne irkin ne de haklarin olurdu. 5-6 ulke seni somururken sen de onlara kole olarak calisirdin. Bu kadar basit degil.

Benim babam olunce vatan mi kurtulcak veya 24 yasindaki bir er olunce vatan mi sag olacak diyorsun. Evet eger sen gece rahat uyuyabiliyorsan o "vatan" icin canini feda eden insanlar yuzunden uyuyabiliyorsun.

Vatani koruma sadece farkli ulkere karsi mi oluyor? Senin mantigina gore o zaman askeri guc onlem almasin dis orgutlere karsi. Onlar da bundan 30 yil onceki gibi koyleri daga adam cikarmak icin bassinlar.

Bu olaylar sadece Turkiye'de mi var saniyorsunuz? Fransa, Ingiltere, Hollanda'yi ne ara unuttunuz? :)

Tarihini bilmeyen millet yok olmaya mahkumdur. Bundan 100 yil once atalarimiz bu vatan icin ciplak ayaklarla, sopalarla, ac, susuz, silahsiz bir sekilde savasmadi mi? Onlar da deselerdi bizim canimizdan onemli degil vatan. Yataklarinda dusman tarafindan katledilmeyi bekleselerdi. Kiz cocuklarini, eslerini dusmana satsalardi.

Eger bunlari deselerdi su an bu yasadigin vatan olmazdi. Ha toprak parcasi olarak olurdu ama b
ne dilin, ne irkin, ne dinin, ne de haklarin olurdu. 5-6 ulke seni somururken sen de onlara kole olarak calisirdin. Bu kadar basit degil.

Benim babam olunce vatan mi kurtulcak veya 24 yasindaki bir er olunce vatan mi sag olacak diyorsun. Evet eger sen gece rahat uyuyabiliyorsan o "vatan" icin canini feda eden insanlar yuzunden uyuyabiliyorsun.

Bunun üzerine söz söylenmez sanırım değil mi?
Onun dışında eğer amaç vatanı kalkındırmaksa bilime, siyasete; eğer amaç sınırları ve iç huzuru korumaksa - ki bizim ülkede bu şarttır. - askerliğe yönelirsin. Tamam?

Türk ve dünya tarihini güzelce öğren. İskitler'den günümüze kadar oku, araştır. Hâlâ aynı şekilde düşünürsen. Kimseye bir şey sorma, çünkü kimsenin sana anlatacak bir şeyi olmayacak artık.
Mesajı kısa kesmeyecektim ama ileri gitmek istemiyorum.

Onun fikrini sormadım. Sormaya cesaret edemedim demek daha doğru olur.
Babam asker diyorsun böyle bir konu açıyorsun. Bu tartışmayı önce baban ile yapmalısın baban ile konuşmaya cesaret edemiyorsan bu konuyu o zaman burada da böyle bir konu açmamalısın.

Bence asıl saçmalık; böyle bir konuyu, kendini haklı zannederek açabiliyor olmanda.
Vatan denen kavramın önemini kavrayabilmen için illa Vatanından olman gerekmiyor.
Yeni nesil iyice bozdu bana kalırsa, kimlere özenip böyle yorumlar yapıyorsunuz bilmiyorum.

1 şehit ile Vatan elbette kurtulmuyor, kurtulmasını beklemen zaten saçmalık olurdu. Tam bağımsız bir Vatana sahip olduğun için bunları yazabiliyorsun bugün. Çanakkale'de 250 bin şehit boşuna mı verdik? Ve zaten bulunduğumuz coğrafya gereği şehit haberleri de susmayacak hiç. Bu ülke için canını veren birileri her daim olacak. Senin gibi şehitlere saygısızlık eden aylak gençlik de her zaman olacak.

Askerlik yapmaktan bile çekinen, aptallık olarak gören insanlar var aramızda. Oysa Vatanını koruyacağı için onurlanmalı bir insan. Askerlikten kaçmamalı bir insan. Türk Milleti korkak bir millet değildir çünkü.
Bu yüzden yapılan olumsuz eleştirilere bilenip iyice düşünce yapını bozma; biraz önerilere kulak ver, Türk olmanın gereği neyse ona göre düşün - ona göre davran. Vatanınıza sahip çıkın.

Eleştireceksen; bu ülkeyi neden hep fakir fukara savunuyor? Neden hep mahallelerden şehitler çıkıyor? Neden hiç villadan kalkan bir şehit cenazesi göremiyoruz bunları eleştir. Neden hep halkın çocukları ölüyor? Niçin zenginler ile halk arasındaki uçurum giderek büyüyor bunları sorgula, hak vereyim ben de.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı