Ve dolar yine 4.90 !

Hayal dünyasından çıkın artık. Yıl sonuna kadar FED'in iki faiz arttırımı daha var. Yıl sonunu 5.5 TL kapatırsak bence başarıdır. En kötü ihtimal 7 TL. Daha yazın ortasındayız. Git bir alışveriş yap. Bunun kışında ne olacak.
 
Mesele faiz veya dolar kuru o, bu, şu değil. Türkiye uzatmaları oynuyor. Dolar ucuz bulunabiliyorken biz parayı betona gömdük. Geri dönüşü yok paranın. Şimdi dolar ülkesine dönüyor. Aynı piyasa daralma politikasına geçti. Bu saatten sonra iki atasözü ile özetleyebilir ekonomi.

''Ne kadar dönersen dön g..ün arkandadır.''
''Yazın yediğin hurmalar kışın g..ünü tırmalar.''

Bu saatten sonra ister faiz arttırsın. İster müdahale etsin. Boş işler. Hayvan gibi bir devalüasyon ve sonra IMF'den çok büyük miktarda ucuz kredili yardım ardından çok sert sıkı mali politikalar. Bunlarla 2 yılda toplarız. Ama birilerin işine gelir mi bilemem. Gerçi artık gelmese de fark etmiyor. Mızrak çuvala sığmıyor.
 
Beni korkutan kötü ekonomi ve kriz değil. Krizler olur ve atlatılır. İlk defa krize girmeyecez. İktidar için her şeyi yapabilecek delirmiş insanlar beni korkutuyor. Bu krizi unutturmak için Allah korusun neler yaparlar acaba. Bombalar mı patlar, savaşa mı gireriz?

 
Uber'e saldıran taksiciler mi dersin, Kadıköy'de her önüne gelen kadını taciz edenden tut ülke iyiye gidiyor diyorlar ya halen ibretlik insanlar çoğunlukta...
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı