Ve dolar yine 4.90 !

Vallah ben Doğu'da yaşıyorum. İnan burası Batı'dan daha güvenli. Buraya gelen mülteciler burayı beğenmiyor. İstanbul'a falan gidiyor. Burdaki ne kadar it, kopuk varsa onlar da Batı'ya göç ediyor. Terör falan diyorlar. Adım başı özel harekat kendimi gayet güvende hissediyorum. Asıl delilik artık İstanbul'da yaşamak. Ne kadar it, kopuk mülteci varsa İstanbul'da.
 
İstanbul gibi büyük şehirler bitik (Ankara, İzmir vb.) İstanbul'da doğdum herşey ayağımın altına. Merkezi bir ikamet alanında oturuyorum. Her türden insanı görmek mümkün. Zengini, fakiri hatta dilencisi ne ararsan var. İmkanım var şehir değiştirmek için fakat sonrasında pişman olmak istemiyorum. Tek düşündüğüm husus bu durum.
 
Vallah ben Mardin'liyim. Güneydoğu'nun en sıkıntısız ili. Merkez ve Midyat ilçesi gayet rahat. İnsan olarakta yabancılara karşı bir tavır yok. Nusaybin sıkıntılıydı. Ama temizlediler. Şu an Nusaybin Türkiye'nin en güvenli yeri bence. Gireni çıkanı her şey kontrol altında. Ama büyük şehirde doğduysan zor gelir buralar sana. Alıştığın sosyal hayatı bulamazsın.

Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır rezalet. Özellikle Gaziantep resmen bitmiş durumda. Akrabalarım var. Arada gidiyorum. Öğrencilik yıllarımda suriyeliler gelmeden önce Gaziantep'i hatırlıyorum. Bir de şimdi ki haline bakıyorum. Yazık.
 
Vallahi siyasete girmek istemem ama haklısınız iktidar için kendinden ve ailesinden vazgeçicek onca insan varken ki bunu seçimde de gördük. Dolar bidaha düşmez.Belki biraz ihracat edersek belki 4.50leri filan görebilir.
 
Ne ihraç edeceksin ki. Öyle Ha! diyince olmuyor ki. O tren kaçtı bence. Hele şu an faizler artıyor. Sanayici iyice s..ıp sıvamış durumda. Özel sektörün döviz borcu falan hak getire dediğim gibi ''Nereye dönersen dön g..ün arkadadır.'' faizi tutsa dolar patlıyor özel sektör döviz borcuyla s..mış, doları tutsa faiz artıyor sanayici, inşaatçı maliyetleri patlıyor. Geçmiş olsun.
 
Ne ihraç edeceksin ki. Öyle Ha! diyince olmuyor ki. O tren kaçtı bence. Hele şu an faizler artıyor. Sanayici iyice s..ıp sıvamış durumda. Özel sektörün döviz borcu falan hak getire dediğim gibi ''Nereye dönersen dön g..tün arkadadır.'' faizi tutsa dolar patlıyor real sektör döviz borcuyla s..mış, doları tutsa sanayici, inşaatçı maliyetleri patlıyor. Geçmiş olsun.
Boşver biz kek yiyelim gel. Sanki ekmeği dolarlan mi aliyoruz dostum. Gel hatta dış güclere sövelim belki duser dolar
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı