Verimsiz geçen arkadaşlık nasıl bitirilir?

just chillin

Hectopat
Makaleler
2
Neden zorlandığımı özet geçeyim : Ortaokul 6 ve 7'de sınıfın popüler kız grubunun birtakım zorbalıkları sonucu sınıf farklı bir tavır takınmıştı, 3-4 kişiyle az çok iletişimdeydim yani biraz zorlandığım dönemlerdi. Neyse 8'de sınıfımıza başka bir sınıftan bir kız geldi ve onla iyi anlaştık. Sanki sınıf farklı bir dünyada ikimiz farklı bir dünyadaydık, psikolojik toparlanmama yardımcı olmuştu bir senemiz böyle geçti sıra arkadaşı olarak. Ortaokulumuz bitti ve farklı liselere gittik aynı mahalle olduğu için iletişime devam ediyorduk, ta ki geçen seneye kadar. Arkadaşlığımız sekteye uğramaya başlamıştı çünkü ben artık buluşmalarımızdan eskisi gibi zevk alamıyordum o sorunca başka bahanelerle geçiştiriyordum, hala geçiştiriyorum* Derdin ne derseniz zamanla ben birçok yönden değiştim o neredeyse aynı kaldı ve ortak bir noktamız yok. Aynı şeylerden keyif almıyoruz. 1 senedir sırf eski günlerin hatrına geçiştirdim ama kabak tadı vermeye başladı. Yukardakileri anlattım çünkü bir yandan vefa duygusu basıyor. Ama arkadaşlığı ilerletemiyorum da. Daha önce bitirdiğim arkadaşlıklarda karşı taraf haksız taraftı. Bu sefer farklı oldu. Bahsettiğim kişiyle 5 yıl oldu yaklaşık. İkimizin de en az hasarı alması için ne yapmalıyım?

Buluşunca eskisi gibi keyif alamamak ve alıyormuş gibi numara yapmaya çalışmak zor geliyor.

Zaten böyle bir şey yapmanız doğru değil, ilişkiler veya buluşmalar iki tarafında zevk alacağı aktiviteler olmalı. Karşınızdakini kırmayın fakat kendinizden de ödün vermeyin.

Üniversiteye gidince ikiniz de unutursunuz birbirinizi. O zamana kadar ara ara görüşmeye devam et. Sınavları vs. bahane ederek görüşme süresini azaltırsın. Fakat birden görüşmeyi kesme. Kafan uyuşmamaya başladı diye sana değer veren arkadaşını böyle kestirip atma. Arada bir görüşsen zararı olmaz. Arkadaşlıklar kolay bulunmaz. Eğer olur da bir gün yalnız kalırsan mumla ararsın.

Tavırlarını keskin bir şekilde belli etmen yeterli olur. "Bugün dışarı çıkmak istemiyorum, bugün pek konuşasım yok" gibi cümleleler ile ruh halini yansıtabilrsin. Fakat tamamen konuşmayı kesmek adil olmaz. Çünkü ortada sana değer veren bir arkadaşın var. Buluştuğunuz zaman kendi ilgi alanlarından söz ederek onun da ilgi duymasını sağlayabilirsin. Sohbetlerin yönünü kendin belirle kısacası. Kafanızın uyuşmadığını o düşünmeye başlar belki. Bu sayede amacına ulaşırsın.

Bunca yıllık hayatımda benim de ilgi alanlarıma ilgi duyan arkadaşlarım olmadı. Ama bu onları hayatımdan çıkarmam için bir sebep değildi. Zor günlerimde hep yanımda oldular. İnsanlar birbirinden farklıdır. Evlenmek için, dostluk kurmak için her zaman kafa uyuşması gerekmez. Her zaman önemli olan uyuşmasanız da sana beslediği arkadaşlık duygusudur. Dost deyipte arkadan vuranlardan iyidir.

İlla arkadaşlığını bitirip alakayı kesmek zorunda değilsin. Karşılaşınca ve nadir olarak konuşmaya devam edebilirsin. Fazla samimi olmak istemiyorsan biraz soğuk davran yeter.

Neden zorlandığımı özet geçeyim: Ortaokul 6 ve 7'de sınıfın popüler kız grubunun birtakım zorbalıkları sonucu sınıf farklı bir tavır takınmıştı, 3-4 kişiyle az çok iletişimdeydim yani biraz zorlandığım dönemlerdi. Neyse 8'de sınıfımıza başka bir sınıftan bir kız geldi ve onla iyi anlaştık. Sanki sınıf farklı bir dünyada ikimiz farklı bir dünyadaydık, psikolojik toparlanmama yardımcı olmuştu bir senemiz böyle geçti sıra arkadaşı olarak. Ortaokulumuz bitti ve farklı liselere gittik aynı mahalle olduğu için iletişime devam ediyorduk, ta ki geçen seneye kadar. Arkadaşlığımız sekteye uğramaya başlamıştı çünkü ben artık buluşmalarımızdan eskisi gibi zevk alamıyordum o sorunca başka bahanelerle geçiştiriyordum, hala geçiştiriyorum* Derdin ne derseniz zamanla ben birçok yönden değiştim o neredeyse aynı kaldı ve ortak bir noktamız yok. Aynı şeylerden keyif almıyoruz. 1 senedir sırf eski günlerin hatrına geçiştirdim ama kabak tadı vermeye başladı. Yukarıdakileri anlattım çünkü bir yandan vefa duygusu basıyor. Ama arkadaşlığı ilerletemiyorum da. Daha önce bitirdiğim arkadaşlıklarda karşı taraf haksız taraftı. Bu sefer farklı oldu. Bahsettiğim kişiyle 5 yıl oldu yaklaşık. İkimizin de en az hasarı alması için ne yapmalıyım?

Bence soğuk yap. Zamanla o da senden soğur diye düşünüyorum.

Birlikte başka şeyler yapmayı deneyin. Mesela senin sevdiğin şeyleri. Bu ya son ya da yeni bir arkadaşlığın başlangıcı olur sizin için. Son buluşmanızdan keyif almaya bakın. Karşınızdakini incitmeyin ve buluşmanızdan ayrıldıktan sonra kırıcı olmayan ve bize anlattığınız gibi mantıkli ve gecerli sebeplerinizi mesaj atin. Boş yere onunda kendinizinde zamanını çalmak istemediğinizi söyleyin. Yüzüne neden söylemediğini sorarsa cesaret edemediğinizi anlatirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı