ViewSonic VX2458-C-MHD HDMI Kablo ile Freesync ve 144Hz alınır mı?

turkuaz

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Android Developer
Merhabalar, bu monitörün kutu içeriğinde DisplayPort kablosu bulunmuyor. Kutudan çıkan HDMI kablo ile 144Hz ve FreeSync kullanabiliyor muyum? Yanlış bilmiyorsam bu ikisi için DisplayPort kablo şart. Araştırdım fakat net bir cevaba rastlamadım. Duruma göre DP kablo sipariş edeceğim. Almayı düşündüğüm ürün ise Paugge Vesa Sertifikalı 2m Displayport 1.4.

İkinci sorum ise, monitörde FreeSync aktif hale getirildiğinde, 1ms tepki süresinin devre dışı kaldığını okudum. Freesync'i kullanacağım şartlarda, Acer ED242QRAbidpx 4ms tercihi daha uygun olmaz mı?

Son düzenleme:
Çözüm
Ben çok araştırdım, sonunda bunu almaya karar verdim ve gerçekten doğru seçim yapmışım. Tüm beklentilerimi fazlasıyla karşıladı. Başka bir konunun altına yaptığım incelemeyi buraya da atayım, kafandaki soru işaretleri daha da azalsın.

Monitörü yeni satın aldım, 2 gündür deniyorum çok memnunum. Yanında gelmediği için display portunu ayrıca satın aldım. Display port ile G-sync sorunsuz (freesync) açılıyor. Monitörün renkleri, akıcılığı, sunduğu özellikler muazzam. Ölü piksel, ışık sızması bende çıkmadı. Önceki monitörüm IPS'di ama bu monitörün (VA Panel) birkaç ufak ayarla ondan geri kalır yanı yok. Joysticki ve Türkçe menüsüyle ayarlar rahatça yapılabiliyor. Default haliyle renkleri normal gözükse de birkaç ayarla renkler gerçekten çok canlı ve doğal oluyor. Sunduğu akıcılık özellikleri çok büyük artı. Hoparlörü çok iyi diyemem ama film, dizi izlemek, spor oyunu oynamak için gayet iyi. Sesi tam açtığınızda normal bir telefon hoparlörünün sesinden biraz daha fazla oluyor. Bassları pek veremiyor doğal olarak. 75hz IPS 5ms monitörden Gsync 144hz VA panel 1ms monitöre geçerken renklerden büyük fedakarlık edeceğimi düşünürdüm, yanılmışım. Bu fiyata (Ben 1488'e aldım, fiyatı 1 ay önce 1388TL'ymiş, değişkenlik gösterebiliyor.) bu performansı bulmak gerçekten zor.

Freesync ve 1ms özelliği aynı anda açılamıyor ama bunun büyük bir kayıp olduğunu düşünmüyorum. Freesync, FPS'e göre dinamik yenileme hızı sunuyorken 1ms o kadar önemli olmuyor. Testlerime göre Freesync oyunlarda çok daha işe yarıyor. Freesync kapalıyken monitör 144Hz'de, oyun 100fps in altındayken kasıyor gibi hissedebiliyorsunuz ama Freesync açıkken o kasma hissi 65FPS altındayken oluyor. Böylece 144Hz alayım, daha akıcı oynayayım derken oyundaki ayarları çok da kısmanıza gerek kalmıyor. İnternette okuduğum birkaç ayarla olabilecek en yüksek akıcılığı ve en düşük input lag gecikmesini sağlayabildim.
NVIDIA ekran kartında freesync açmak için Displayport 1.2 şart, AMD de HDMI ve Displayport ile açabiliyorsunuz. GTX 1060 ile 144Hz monitör oldukça uyumlu oluyor. Daha yüksek ekran kartlarıyla da, oyunlardaki görsel şölenden kısmaksızın daha iyi bir deneyim sunacaktır.
Ben bu monitörü aldım ekran kartım AMD DP almak şart mı
İçinden çıkan HDMI kablosu ile 144Hz alabiliyorum ama genelde DP tavsiye edilir. Ben daha değiştirmedim kullanıyorum öyle. Ayrıca ekran kartınızın AMD olması kullanmak istediğiniz soket için bir tercih değildir. Ekran kartınız güncelse zaten HDMI,DP,DVI gibi çıkışlar mevcuttur. 144Hz kullanacaksanız DP öneririm. Fakat içinden çıkan HDMI da iş görmekte.

Nvidia ekran kartı kullanırken HDMI kablosuyla G-Sync desteğini açamıyorsunuz, Nvidia'da Displayport şart oluyor fakat AMD ekran kartlarında durum böyle değil. HDMI ile de, Displayport ile de freesync açılabileceği yazıyor.

Ben çok araştırdım, sonunda bunu almaya karar verdim ve gerçekten doğru seçim yapmışım. Tüm beklentilerimi fazlasıyla karşıladı. Başka bir konunun altına yaptığım incelemeyi buraya da atayım, kafandaki soru işaretleri daha da azalsın.

Monitörü yeni satın aldım, 2 gündür deniyorum çok memnunum. Yanında gelmediği için Display Port'unu ayrıca satın aldım. Display Port ile G-Sync sorunsuz (FreeSync) açılıyor. Monitörün renkleri, akıcılığı, sunduğu özellikler muazzam. Ölü piksel, ışık sızması bende çıkmadı. Önceki monitörüm IPS'di ama bu monitörün (VA Panel) birkaç ufak ayarla ondan geri kalır yanı yok. Joysticki ve Türkçe menüsüyle ayarlar rahatça yapılabiliyor. Default haliyle renkleri normal gözükse de birkaç ayarla renkler gerçekten çok canlı ve doğal oluyor. Sunduğu akıcılık özellikleri çok büyük artı. Hoparlörü çok iyi diyemem ama film, dizi izlemek, spor oyunu oynamak için gayet iyi. Sesi tam açtığınızda normal bir telefon hoparlörünün sesinden biraz daha fazla oluyor. Bassları pek veremiyor doğal olarak. 75Hz IPS 5ms monitörden G-SYNC 144Hz VA panel 1ms monitöre geçerken renklerden büyük fedakarlık edeceğimi düşünürdüm, yanılmışım. Bu fiyata (Ben 1488'e aldım, fiyatı 1 ay önce 1388TL'ymiş, değişkenlik gösterebiliyor.) bu performansı bulmak gerçekten zor.

FreeSync ve 1ms özelliği aynı anda açılamıyor ama bunun büyük bir kayıp olduğunu düşünmüyorum. FreeSync, FPS'e göre dinamik yenileme hızı sunuyorken 1ms o kadar önemli olmuyor. Testlerime göre FreeSync oyunlarda çok daha işe yarıyor. FreeSync kapalıyken monitör 144Hz'de, oyun 100FPS'in altındayken kasıyor gibi hissedebiliyorsunuz ama FreeSync açıkken o kasma hissi 65FPS altındayken oluyor. Böylece 144Hz alayım, daha akıcı oynayayım derken oyundaki ayarları çok da kısmanıza gerek kalmıyor. İnternette okuduğum birkaç ayarla olabilecek en yüksek akıcılığı ve en düşük input lag gecikmesini sağlayabildim.
NVIDIA ekran kartında FreeSync açmak için DisplayPort 1.2 şart, AMD'de HDMI ve DisplayPort ile açabiliyorsunuz. GTX 1060 ile 144Hz monitör oldukça uyumlu oluyor. Daha yüksek ekran kartlarıyla da, oyunlardaki görsel şölenden kısmaksızın daha iyi bir deneyim sunacaktır.

Hocam hortlatmak gibi olmasın bende canlı ve doğal renkler için hangi ayarları yapayım?
2060 Super kartım var G-Sync için DP kablosu şart galiba :)

Hocam hortlatmak gibi olmasın bende canlı ve doğal renkler için hangi ayarları yapayım?
2060 Super kartım var G-Sync için DP kablosu şart galiba :)

G-Sync için DP şart ama bu monitör tam desteklemiyor sanırım. Ben G-Sync konusunda DP ile pek verim alamadım. Canlı ve doğal renkler için bu konuya bakabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı