ViewSonic XG2405 vs AOC 24G2U

Bütçe
2000 TL

StormGonsalez

Kilopat
Merhabalar birçok kez sorulmuş ama şu an kullananlardan yorum almak istiyorum. Aşağıdaki ekranlardan size göre hangisini almalıyım ve sebebi nedir?
Hangisinde ölü piksel çıkma ihtimali daha çok?
Alma sebebime gelince; tez yazma, oyun oynama, bilgisayardan ödev yapma gibi işlerim oluyor. Bu yüzden ayarlanabilir yükseklik ve pivot ekran seçmek istedim. Ayrıca Twitch yayınlarına da başladım bir yandan. Ana ekranım bu alacağım ekran olacak ikinci ekranım ise AOC G2460V 1 ms 75 Hz olan eski monitörüm olacak.

Sonuç olarak günde 8-10 saat ekran karşısında zaman harcıyorum.
Aradığım kriterler;
- CS:GO, LoL, Cyberpunk, anno 1800 gibi oyunlar oynuyorum. Bu yüzden 24 inç seçtim.
- Her hafta okul ödevlerim oluyor. Tez yazma gibi bu yüzden gözü en az yoran bir monitör paneli olsun istiyorum.
- Bütçeme göre 144 Hz monitörü uygun buldum ama ergonomik olması da gerekiyor bu yüzden pivot seçtim.
- IPS panel seçme sebebim de hem renkleri daha iyi vermesi hem de gözleri daha az yorduğunu düşündüğüm için.
- Dizi-film izliyorum aynı zamanda (IPS seçme sebeplerimden diğeri)
- Bütçem maksimum 2000 gibi belirledim ama her ürünü alırken dikkat ettiğim ortak kriter ürün fiyat/performans ürünü mü?

Bu bütçeye göre aşağıdaki ekranlara yorum yapar mısınız bir de alırsam hangi mağazadan almalıyım? Dediğim kriterleri göz önüne alarak farklı bir monitör önerisi de yapabilirsiniz. Teşekkür ederim.
ViewSonic XG2405: Viewsonic XG2405 Monitör 24 inches IPS Teknolojisi: Amazon.com.tr
AOC 24G2U: Aoc 24G2U/Bk 24G2U/Bk Monitör, 23.8 inches Ips: Amazon.com.tr
Listeye yeni giren Asus : https://www.hepsiburada.com/asus-tu...-freesync-full-hd-ips-monitor-p-HBV00000RC8YC

Son düzenleme:
Merhabalar birçok kez sorulmuş ama şu an kullananlardan yorum almak istiyorum. Aşağıdaki ekranlardan size göre hangisini almalıyım ve sebebi nedir?
Hangisinde ölü piksel çıkma ihtimali daha çok?
Alma sebebime gelince; tez yazma, oyun oynama, bilgisayardan ödev yapma gibi işlerim oluyor. Bu yüzden ayarlanabilir yükseklik ve pivot ekran seçmek istedim. Ayrıca Twitch yayınlarına da başladım bir yandan. Ana ekranım bu alacağım ekran olacak ikinci ekranım ise AOC G2460V 1 ms 75 Hz olan eski monitörüm olacak.

Sonuç olarak günde 8-10 saat ekran karşısında zaman harcıyorum.
Aradığım kriterler;
- CS:GO, LoL, Cyberpunk, anno 1800 gibi oyunlar oynuyorum. Bu yüzden 24 inç seçtim.
- Her hafta okul ödevlerim oluyor. Tez yazma gibi bu yüzden gözü en az yoran bir monitör paneli olsun istiyorum.
- Bütçeme göre 144 Hz monitörü uygun buldum ama ergonomik olması da gerekiyor bu yüzden pivot seçtim.
- IPS panel seçme sebebim de hem renkleri daha iyi vermesi hem de gözleri daha az yorduğunu düşündüğüm için.
- Dizi-film izliyorum aynı zamanda (IPS seçme sebeplerimden diğeri)
- Bütçem maksimum 2000 gibi belirledim ama her ürünü alırken dikkat ettiğim ortak kriter ürün fiyat/performans ürünü mü?

Bu bütçeye göre aşağıdaki ekranlara yorum yapar mısınız bir de alırsam hangi mağazadan almalıyım? Dediğim kriterleri göz önüne alarak farklı bir monitör önerisi de yapabilirsiniz. Teşekkür ederim.
ViewSonic XG2405: Viewsonic XG2405 Monitör 24 inches IPS Teknolojisi: Amazon.com.tr
AOC 24G2U: Aoc 24G2U/Bk 24G2U/Bk Monitör, 23.8 inches Ips: Amazon.com.tr

Arkadaşım ViewSonic monitörü almıştı ve memnun kalmadı nedenini hatırlamıyorum iade ettive bunu aldı memnun şu anda.

Xg2405 aldım 2 hafta önce gayet memnunum. İstediğim şekilde ayarlayabiliyorum konumunu. Vatan bilgisayardan kontrol ederek aldım hiç bir sıkıntısı yoktu.
AOC yi de inceledim orda ama onun ayak kısmı bana pek güven vermedi masa üzerinden sallantida düşer diye korktum

Ben de alırken ikisi (ViewSonic-AOC) arasında kalmıştım ama XG2405'in ayaklarının hoş olmadığını ve sallandığını belirtmişlerdi oradan bir ön yargım oluşmuştu ama sonra fark ettim aralarında çok bir fark yokmuş sadece AOC'un giriş-çıkışları daha fazla, ( 4 tane 3.0 USB girişi var) ViewSonic'in ise dinamik kontrastı ama kontrast oranları aynı. Ben 24G2U aldım 13-14 aydır kullanıyorum gayet memnunum arzu ederseniz yine resmi sitelerinden karşılaştırma yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı