Vücut geliştirmeye nasıl başlamak gerekir?

BaranHbb

Decapat
Daha fazla  
Bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

171-60 kiloyum yaşım 25.
Niyetim ise minimum 10 kilo almak ve bunu vücut geliştirme eşliğinde yapmak.
Boyum zaten kısa kilom da az olduğu için minyonum ve böyle görünmek istemiyorum.
Daha önce de uğraşmıştım ve gayet fit vücut yapmıştım. İradem kuvvetlidir yüksek ağırlıklara kısa sürede alışabilirim.
Sizden isteğim bu süreçte kullanmam gereken takviye edici ürün önermeniz. Kilo alma ve kas kütlesi için yardımcı ürünler.
Sadece ismini duyduğum kadarıyla protein tozu, karbonhidrat tozu, kreatin isimli ürünler varmış.
Ancak hangisini alacağımı, nasıl kullanacağımı bilmiyorum.
Öncelikli hedefim ilk 6 ay da kaydadeğer birşeyler yapabilmek. Biliyorum 6 ay da mükemmel değişim olmaz ama mümkün olanın en iyisini zorlamak istiyorum.

171-60 kiloyum yaşım 25.
Boyum zaten kısa kilom da az olduğu için minyonum ve böyle görünmek istemiyorum.
Daha önce de uğraşmıştım ve gayet fit vücut yapmıştım. İradem kuvvetlidir yüksek ağırlıklara kısa sürede alışabilirim.
Sizden isteğim bu süreçte kullanmam gereken takviye edici ürün önermeniz. Kilo alma ve kas kütlesi için yardımcı ürünler.
Sadece ismini duyduğum kadarıyla protein tozu, karbonhidrat tozu, kreatin isimli ürünler varmış.
Öncelikli hedefim ilk 6 ay da kaydadeğer bir şeyler yapabilmek. Biliyorum 6 ay da mükemmel değişim olmaz ama mümkün olanın en iyisini zorlamak istiyorum.

Dostum kilo almaya çalış. Pirinci artır makarnayı göm. Yüksek proteinli beslen ve antrenmanlarını aksatma. Yavaş yavaş hem kütle kazanarak iyi bir kilo alırsın. Takviye olarak kreatin al. Protein tozuda paran varsa alabilirsin. Unutma beslenme fizik yapmanın %50'sini kapsar buna emin ol.

171-60 kiloyum yaşım 25.
Öncelikli hedefim ilk 6 ay da kaydadeğer bir şeyler yapabilmek. Biliyorum 6 ay da mükemmel değişim olmaz ama mümkün olanın en iyisini zorlamak istiyorum.

Kilo almak için takviye edici gıdalar var ama senin durumunda protein tozu almana ihtiyacın yok ki almamalısın zaten. Protein tozu daha çok gün içerisinde alamadığın protein miktarını tamamlamak için kullanılan bir takviye. Onun yerine tavuk göğsü al hem kilo alırsın hem protein hem de daha uyguna gelir fiyatı.

Kilo almak için takviye edici gıdalar var ama senin durumunda protein tozu almana ihtiyacın yok ki almamalısın zaten. Protein tozu daha çok gün içerisinde alamadığın protein miktarını tamamlamak için kullanılan bir takviye. Onun yerine tavuk göğsü al hem kilo alırsın hem protein hem de daha uyguna gelir fiyatı.

Parası varsa alsın protein tozundan zarar gelmez. Tabii önceliği tavuk tüketebilmek olsun. Ama whey proteininde protein ihtiyacını gidermeye destek olacağı için alabilir.

Ölçülerimiz birbirine yakın. Bende zamanında senin gibi düşünürken şu an çok güzel bir vücut yaptım. Tavsiyelerimi yazıyorum.

Karbonhidrat tozu falan kesinlikle alma. Boşuna şeker. Onun yerine güzel yemek yemelisin. Unutma bu işin 1/3'ü spor, 1/3'ü yemek ve uyku. Kalori saymalısın. Günlük alman gereken kalori miktarını hesapla. Büyük ihtimalle 3200 civarı bir şey çıkacak. Her gün bu kaloriyi almalısın haftada 4 veya 5 gün idman ile.

Protein tozu alabilirsin, ama tak diye gidip alma. Önce spor salonuna yazıl, 1-2 ay acemiliğini at, hareketlerin doğru formunu vs. öğren ki zaten bu 1-2 içinde sosyal medya algoritmalarında değişeceği için sürekli bilgi sahibi olacaksın. Mesela kalori say demiştim ya, makro da saymalısın. Yani günlük alman gereken karbonhidrat, yağ ve protein. Günlük alman gereken protein 120 gram civarı. Bunu protein tozu olmadan alman biraz zorlar.

Kreatin konusunu fazla uzatmadan, kullan ama 3-5 ay sonra kullan bence. Yani biraz kilo almış ol ve doğru şekilde programını devam ettirdiğinde al.

Benim vücudum 6 ayda çok güzel değişti, biraz anatomi ile alakalı. Herkes için geçerli değil ama güzel yersen ve güzel idman yaparsan kayda değer gelişim olur. İlk 3 ayın zaten güçlenmek, hareketlerin doğru formunu öğrenmek bir düzen oturtmak vs. ile geçecek.

Güzel idman, sağlam yemek ve uyku. Bu işin sırrı budur.

İstediğin zaman beni etiketleyip soru sorabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı