Vücut geliştirmeyi meslek hâline getirmek için ne yapılmalı?

Uzunca anlatmak istiyorum cunku bunu gercekten ne kadar istedigimi anlamanizi istiyorum. 2 yıldır vücut geliştirme yapiyorum ve bu spordan gercekten inanilmaz zevk aliyorum. Eskiden cok zayifken simdi aslan gibi oldum, fizigimin gelistigini gormek beni cok mutlu ediyor, cevremdeki herkes beni surekli ovuyor, saygi duyuyorlar. Ayrica harika bir beslenme ve uyku aliskanligi edindim. Eskiden bazen gunde 2 hatta 1 ogun yiyen, hiç su icmeyen hafta sonları bazen saat 14.00'de kalkan bir çocuktum. Simdi düzenli uyuyorum, saglikli besleniyorum ayrıca diyetlerimi olabildigince sert yapmama ragmen utanmadan sıkılmadan, zevkle ogunlerimi yiyorum. Bu sporu profesyonel yapanlari da ilgiyle izliyorum, yarismalari takip ediyorum, influencarlari izliyorum vs. ve son zamanlarda bu sporu meslek olarak yapabileceğimi dusunmeye başladım. Cunku her zaman spor icerikleri izlememe ragmen son zamanlarda izlediklerimin daha bilimsel tarzda videolara kaydığını fark ettim. Birkac aydir kinesiyoliji ve endokrinoloji hakkinda icerikler ve makaleler okuyorum, fizigimi, tipimi, genel kulturumu geliştirmeye devam ediyorum ve bence en önemlisi, diger akranlarima ve arkadaşlarima nazaran bu sporun benim icin gecici bir hevesten öte oldugunu, bir tutkumu kesfettigimi ve bunun pesinden depar atmam gerektigini düşünüyorum. Açıkçası aklima son zamanlarda antrenör olmak ve dijital medyanin da gucunu kullanarak bu dalda ilerlemek geliyor. Su anlik bunu soylemek istiyorum ve sizler; abilerim ve ablalarımdan nasihatler bekliyorum. Gerekirse kendimle ilgili daha fazla detay ve vizyonumu, hedeflerimi daha ayrintili paylasabilirim.

Fizyoterapistlik ve beslenme diyetetik okumanızı tavsiye ederim vücut geliştirmeyi de yarışma düzeyine gelecek şekilde yapıp vücudunuzu şekillendirin sonra üniversiteden mezun olduktan sonra iyi paralar kazanırsınız beslenme programlarıyla falan bu arada boy kaç hocam 1.90 falansanız işiniz kolaylaşır biraz.

Fizyoterapistlik ve beslenme diyetetik okumanızı tavsiye ederim vücut geliştirmeyi de yarışma düzeyine gelecek şekilde yapıp vücudunuzu şekillendirin sonra üniversiteden mezun olduktan sonra iyi paralar kazanırsınız beslenme programlarıyla falan bu arada boy kaç hocam 1.90 falansanız işiniz kolaylaşır biraz.

Yarisma duzeyinden kastiniz nedir? Eger naturel sınıra ulasmaksa evet kendi fiziksel sınırlarımı tamamen zorlamak gibi bir hayalim ve hedefim var. Fizigim iyi olunca, bilgilenince, agzim da biraz laf yapsa sosyal medyadan da yuruyebilirim hocam😄 Boy olarak emin degilim; yaşim 17 şu anda 1.76'yim babam da 1.84. Ama babam ve amcamlar falan gencliginde cok kisa olduklarını benim muhtelem herkesten bayağı uzun olacagimi soyluyorlar. Dogru mudur bilemem 20 yasina kadar bakacağız artik😃

Yarisma duzeyinden kastiniz nedir? Eger naturel sınıra ulasmaksa evet kendi fiziksel sınırlarımı tamamen zorlamak gibi bir hayalim ve hedefim var. Fizigim iyi olunca, bilgilenince, agzim da biraz laf yapsa sosyal medyadan da yuruyebilirim hocam😄 boy olarak emin degilim; yaşim 17 şu anda 1.76'yim babam da 1.84. Ama babam ve amcamlar falan gencliginde cok kisa olduklarını benim muhtelem herkesten bayağı uzun olacagimi soyluyorlar. Dogru mudur bilemem 20 yasina kadar bakacağız artik😃

Ben 1.82'yim hocam ve gelişemiyorum gelişemiyorumdan kasıt kilo alamıyorum kilom boyuma göre çok çok düşük 67 kiloyum spor yapıyordum bir dönem vücudum bayağı hacim almıştı o dönem sizle aynı boydaydım o dönem 16 yaşındaydım şimdi 18 keşke uzamasaydım o boyda kalsaydım diyorum şimdi yürüyen kemik gibi görünüyorum omuzlarım falan geniş orada az da olsa kurtarıyorum da kollar ve bacaklar çok ince bende slender blue gibiyim :) boyunuz güzel ya aslında tam body ci vücudu samimi söylüyorum çok iyi gelişirsiniz o boyda 1.90'ı aslında daha dikkat çekici olmanız için söyledim aslında genelde 1.90'lar çok iyi yerlere geliyor spor konusunda özellikle ama boyunuza göre çok iyi şekil alırsanız net söylüyorum paranın içinden geçersiniz bir de diyetisyenlik falan okursanız mis gibi biz daha uzayacağız gibi duruyor ben uzakdıkça slender Blue'ye daha çok benziyorum. 🤣

Bu işin YouTuber tarzı içerik üreticisi olmadıkça para kazanamazsın. Şu an sana saygı duyoyorlar diye 5 yıl sonra duymaya devam edecekler anlamına gelmiyor, kendini başka konularda da geliştir.

Evet bu gerçekten doğru maalesef testo taylan gibi olamayacaksan aslında biraz sıkıntı gibi gibi aslında fitness salonuda açabilir işlek bir yere mesela taksim gibi yerlere falan ya da Bakırköy çok gelen giden kayıt olan olur.

Ben 1.82'yim hocam ve gelişemiyorum gelişemiyorumdan kasıt kilo alamıyorum kilom boyuma göre çok çok düşük 67 kiloyum spor yapıyordum bir dönem vücudum bayağı hacim almıştı o dönem sizle aynı boydaydım o dönem 16 yaşındaydım şimdi 18 keşke uzamasaydım o boyda kalsaydım diyorum şimdi yürüyen kemik gibi görünüyorum omuzlarım falan geniş orada az da olsa kurtarıyorum da kollar ve bacaklar çok ince bende slender blue gibiyim :) boyunuz güzel ya aslında tam body ci vücudu samimi söylüyorum çok iyi gelişirsiniz o boyda 1.90'ı aslında daha dikkat çekici olmanız için söyledim aslında genelde 1.90'lar çok iyi yerlere geliyor spor konusunda özellikle ama boyunuza göre çok iyi şekil alırsanız net söylüyorum paranın içinden geçersiniz bir de diyetisyenlik falan okursanız mis gibi biz daha uzayacağız gibi duruyor ben uzakdıkça slender Blue'ye daha çok benziyorum. 🤣
Hocam insallah uzarım ben uzamak istiyorum.Zaten yarismaci degilsek uzun boylu olmanin kesinlikle daha iyi oldugunu düşünüyorum,hem mini pekka gibi durmuyorsun hemde dediginiz gibi; kasli bir fizikle de birlesince toplumda dikkat cekiyor.Tabi ki o fizigi doldurmak da zor olur ama doldugunda uzun boy kisada kat kat iyidir benim kaanatimce.

Bu işin youtuber tarzı içerik üreticisi olmadıkça para kazanamazsın. Şu an sana saygı duyuyorlar diye 5 yıl sonra duymaya devam edecekler anlamına gelmiyor, kendini başka konularda da geliştir.
Zaten hedefiminde o oldugunu soylemistim.Youtube ve instadan ilerlemek,sponsorluk anlaşmalari vs. Ile para kazanabilirim.Piyasadaki çoğu bodycnin aksine birde bunun okulunu okusam elimde belge olsa benim icin daha iyi olmaz mi? Saygi meselesi icin bu sporu meslegi dönüştürüp para kazandıktan sonra saygi duyulmaya devam edeceğimi düşünüyorum.Tek vasfi salonda agirlik kaldirmak olan siradan bir genç degilim hocam, bu sporu seviyorum ve para kazanabilmek icin ne gerekiyorsa yapacagim.Sizlerin tavsiyeleri de beni ilerletiyor teşekkür ediyorum

Hocam inşallah uzarım ben uzamak istiyorum. Zaten yarismaci degilsek uzun boylu olmanin kesinlikle daha iyi oldugunu düşünüyorum, hem mini pekka gibi durmuyorsun hem de dediginiz gibi; kasli bir fizikle de birlesince toplumda dikkat cekiyor. Tabii ki o fizigi doldurmak da zor olur ama doldugunda uzun boy kisada kat kat iyidir benim kaanatimce.

1.76 mini pekka değil ki hocam bakın 1.90 ile 1.76'nın karılaştırması ve 1.82'nin
Yarısını düzenledim hocam internetten aldım fotoğrafı çizerek gösterim boy skalasını öyle inanılmaz bir fark yok bana kalırsa. :)

@Shadownight Türkiye şartlarında salon açmak gerçekten zor.

Üzücü :( hayaller işte.

Dosya Ekleri

• g0vc6zri9ij91.jpg
    g0vc6zri9ij91.jpg
    76,5 KB · Görüntüleme: 20

Technopat Haberler

Geri
Yukarı