Wi-Fi ağına virüs bulaşır mı?

Bulaşabilir lakin çok zordur fakat IPS paketleri ve güvenlik protokollerinde açık varsa olabilir bunların güvenliğini sağlamak istiyorsan veya emin olamıyor isen pfsense kullanmanı öneririm.

İyi günler Wi-Fi ağına virüs bulaşabilir mi ihtimalleri nelerdir? Ve nasıl bulaşırlar?

Wireless kablosuz ağına virüs bulaşmaz, Modeme bulaşır, Eğer ki Dağıtıcı varsa, Hub varsa ve bu konfigüre edilebilir bir Arayüze sahipse ona bulaşır, ve bilgisayarlara bulaşır.

Bu yüzden havaalanı kafeterya gibi alanlarda para transferleri de dahil olmak üzere güvenlikli işlemler önerilmez.

Eğer ki bir Firewall yani güvenlik duvarına sahipseniz, Ortak ve Havaalanı gibi profillerde bazı uygulamaların çıkışına izin verilmediğini görürsünüz.

Çünkü, Kablosuz ağ dinlenilebilirdir, ve paketler çözümlenebilir.

İkinci olarak da... UDP dahil olmak üzere PnP ve benzeri birçok port halihazırda açıktır.

Bu portlar üzerinden açık bir yazılım varsa ve port dinleniyorsa... Bilgisayarlar arası virüs bulaşmakta ve en önemlisi de...

Modem ve Hub gibi yerlere bulaşan virüsler ile birlikte, ağ kullanılmaz hale de gelebilmektedir.

Bu yüzden... Norton gibi kaliteli bir anti virüs güvenlik duvarı internet güvenliği çözümü kullanmak her zaman iyidir.

Norton kullanıyorum ve şu ana kadar hiçbir şekilde bir virüs belasına şahit olmadım.

Yani Ağa virüs modemler, yazılım destekli hublar dağıtıcılar ve bilgisayarlar aracılığı ile bulaşır.

Kablosuz ağın tek sıkıntısı dinlenebilir ve paketlerin çözümlenebilir olması hadisesidir.

Bunun içinde AES ve çok daha üst şifreleme teknikleri önerilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Wireless kablosuz ağına virüs bulaşmaz, modeme bulaşır, eğer ki dağıtıcı varsa, Hub varsa ve bu konfigüre edilebilir bir arayüze sahipse ona bulaşır, ve bilgisayarlara bulaşır.

Bu yüzden havaalanı kafeterya gibi alanlarda para transferleri de dahil olmak üzere güvenlikli işlemler önerilmez.

Eğer ki bir firewall yani güvenlik duvarına sahipseniz, ortak ve havaalanı gibi profillerde bazı uygulamaların çıkışına izin verilmediğini görürsünüz.

Çünkü, kablosuz ağ dinlenilebilirdir, ve paketler çözümlenebilir.

İkinci olarak da... UDP dahil olmak üzere PnP ve benzeri birçok port halihazırda açıktır.

Bu portlar üzerinden açık bir yazılım varsa ve port dinleniyorsa... Bilgisayarlar arası virüs bulaşmakta ve en önemlisi de...

Modem ve Hub gibi yerlere bulaşan virüsler ile birlikte, ağ kullanılmaz hale de gelebilmektedir.

Bu yüzden... Norton gibi kaliteli bir anti virüs güvenlik duvarı internet güvenliği çözümü kullanmak her zaman iyidir.

Norton kullanıyorum ve şu ana kadar hiçbir şekilde bir virüs belasına şahit olmadım.

Yani ağa virüs modemler, yazılım destekli Hub'lar dağıtıcılar ve bilgisayarlar aracılığı ile bulaşır.

kablosuz ağın tek sıkıntısı dinlenebilir ve paketlerin çözümlenebilir olması hadisesidir.

Bunun içinde aes ve çok daha üst şifreleme teknikleri önerilir.

@telefonunugoster Peki bunların olma ihtimali fazla mı ve Hub'ya da dağıtıcı yok virüs de bilgisayara bulaşmıştı bundan sonra biz modemi değiştirmiştik şöyle bir şey olabilir mi: Bilgisayarda olan virüs modeme geçip ondan telefona geçip ondanyemi modeme geçip diğer cihazlara girebilir mi? Bu arada şu anda yeni modem kullanıyorum ve hem Kaspersky hen de Malwarebytes'daki taramalarda bilgisayar temiz çıkıyor.

@telefonunugoster Peki bunların olma ihtimali fazla mı ve Hub'ya da dağıtıcı yok virüs de bilgisayara bulaşmıştı bundan sonra biz modemi değiştirmiştik şöyle bir şey olabilir mi: Bilgisayarda olan virüs modeme geçip ondan telefona geçip ondanyemi modeme geçip diğer cihazlara girebilir mi? Bu arada şu anda yeni modem kullanıyorum ve hem Kaspersky hen de Malwarebytes'daki taramalarda bilgisayar temiz çıkıyor.

Virüsler Trojenler hem bilgisayara hem modeme hem Hub'a bulaşacak kadar komplike değildirler .

Çünkü bilgisayarın işlemcisinin mimarisi farklıdır , Modemin içindeki çip ve mikro işlemcinin de mimarisi farklıdır .

Modemlerde genellikle ROM dosyası görürsünüz güncellerken ..

Çünkü işbu modem yazılımı , tıpkı bilgisayarlardaki BIOS yazılımı gibi ROM şeklinde FLASHLa yazılan türevdir .. Ve mimarileri farklıdır .

Bir yazılım yazıldığı zaman mimariye göre derlenir ve işletim sistemine göre derlenir .

X64 , x86 , amd64 gibi gibi ...

Haliyle ... Bu virüs dosyası çalıştırıldığı zaman modeme anca TELNET ve benzeri bir arayüzle bağlanıp virüs bulaştırmayı deneyebilir .

Modemi sıfırlayın , Bilgisayarlarda virüsleri temizleyin . Formatlayın ya da imaj yükleyin ..

Bütün ağınız eskisi gibi çalışmaya başlar .

Modem yazılımınızın güncelini bulup modemi güncelleştirin .

Güvenlik açıkları dolayısıyla yeni modem dosyaları paylaşılmakta olup , ayrıca üretici uyarılarda ve kısıtlamalara gitmektedir .

Öyle bir modeminiz varsa üreticiden gerekli bilgileri alıp modeme uygulayın .

Virüsler trojenler hem bilgisayara hem modeme hem Hub'a bulaşacak kadar komplike değildirler.

Çünkü bilgisayarın işlemcisinin mimarisi farklıdır, modemin içindeki çip ve mikro işlemcinin de mimarisi farklıdır.

Modemlerde genellikle ROM dosyası görürsünüz güncellerken.

Çünkü işbu modem yazılımı, tıpkı bilgisayarlardaki BIOS yazılımı gibi ROM şeklinde flashla yazılan türevdir. Ve mimarileri farklıdır.

Bir yazılım yazıldığı zaman mimariye göre derlenir ve işletim sistemine göre derlenir.

X64, X86, AMD64 gibi gibi...

Haliyle... Bu virüs dosyası çalıştırıldığı zaman modeme anca telnet ve benzeri bir arayüzle bağlanıp virüs bulaştırmayı deneyebilir.

Modemi sıfırlayın, bilgisayarlarda virüsleri temizleyin. Formatlayın ya da imaj yükleyin.

Bütün ağınız eskisi gibi çalışmaya başlar.

modem yazılımınızın güncelini bulup modemi güncelleştirin.

Güvenlik açıkları dolayısıyla yeni modem dosyaları paylaşılmakta olup, ayrıca üretici uyarılarda ve kısıtlamalara gitmektedir.

Öyle bir modeminiz varsa üreticiden gerekli bilgileri alıp modeme uygulayın.

@telefonunugoster ama telefonda hala virüs olabilir modeme reset attıktan sonra tekrar bulaşma ihtimali yok mu?

@telefonunugoster ama telefonda hala virüs olabilir modeme reset attıktan sonra tekrar bulaşma ihtimali yok mu?

Virüsler öyle komplike değillerdir . Telefona bulaşan virüs oradan atlayacak bilgisayarınıza diye bir kaide yok .

Birisi de yazdığım cevaba beğenmiyorum demiş .

Yardımcı olmaya gerek yok o zaman .

mimari farkı , işletim sistemi farkı , op-code bile mimarilere göre tasarlanır işlemci mimarisine göre bu yüzden bir sıkıntı yok .

güvenli bilgisayar kullanımı hakkında gereken bilgilere vakıf olun sorunla karşılamazsınız .

Virüsler öyle komplike değillerdir. Telefona bulaşan virüs oradan atlayacak bilgisayarınıza diye bir kaide yok.

Birisi de yazdığım cevaba beğenmiyorum demiş.

Yardımcı olmaya gerek yok o zaman.

Mimari farkı, işletim sistemi farkı, op-code bile mimarilere göre tasarlanır işlemci mimarisine göre bu yüzden bir sıkıntı yok.

Güvenli bilgisayar kullanımı hakkında gereken bilgilere vakıf olun sorunla karşılamazsınız.

Yani bir sorun yok tamam gerçekten çok teşekkür ederim.

Yani bir sorun yok tamam gerçekten çok teşekkür ederim.

Teşekkür ederim , anlayışlı olduğun için . Burada art niyetli ve tartışma için dolanan insanlar var sürekli saldırıyorlar . Onlardan falan da sakın öneri bir şey almaya kalkma ....

OP-CODE dediğim OPERATİON CODE yani makine kodudur . Hani bu HEX editor yani HEXADEMİCAL editor ya da böyle not defteri ile açsan rastgele karakter tanınmaz karakterle doldururda , aslında görürsün 010101011010100 diye bu OP-CODE denir ikili sistem

Ve bunlar belli başlı mimarilere göre yazılırlar ... Önce ASSEMBLY kodlarına çevrilir sonra bunlara yazılım derlenirken .

Keza zararlı yazılım tespitinde bazen işbu OP-CODE blokları incelenir ve eğer zararlı olarak işaretlenmiş bir imzaya sahipse hemen karantinaya alınır silinir .

işte bunlar da op-code belli başlı mimarilere göre yazılır .

Bu mimarilere : ARM , x64 , AMDx64 , X86 , İA ve benzeri daha sayamadığımız örnek gösterilir .

Telefonda ARM misal , ya da masaüstünde dizüstünde AMD64 gibi .

Haliyle birinde çalışan da birinde çalışmaz , Telefona örneğin masaüstü uygulaması kurabiliyor muyuz ?

EXE dediğimiz EXECUTABLE çalıştırılabilir demek , bir uygulama uzantısı .exe diye

Bunun linux DA .sh var .bin var

Bu yüzden virüsler hususunda , abartı şundan kaynaklanır .

MEDYANIN VE SOSYAL MEDYANIN CAHİLLİĞİ , SÜREKLİ YALAN YANLIŞ HABERLER VE BİLGİLERLE İNSANI KANDIRMASI .

Senin için çok önce izlediğim bir videoyu gönderiyorum lütfen izle .

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı