Hocam araştırdığım kadarıyla 'Cool İn Quiet' teknolojisi sistem boştayken CPU frekanslarını düşürüp ısı ve enerjiden tasarruf edilmesini sağlıyor. Bu ayar bende açık idi. Ben bu ayarı dün kapattım. Frekans FX6300 base değeri olan 3.5 GHZ' de sabitlendi. (3499.5-3499.6-3499.7-3499.8-3499.9-3500-3500.1-3500.2 MHZ hızlarında dolanıyor) 'CPU Çarpanı' da 17.5x' te sabit duruyor. Güç seçenekleri ayarı da, (Yüksek Performans) modunda. Dengeli ayarındaydı. Oyundayken kitlenmeler sebebi araştırdığımda 'Yüksek Performans' moduna almıştım. O ayarda da takılma devam edince sitede FX serisi işlemci olupta bu tarz sorunu yaşayan herkesin konularını az çok okudum. Format atmadan deneme maksatlı BIOS ekranından 'Cool İn Quiet' teknolojisini 'Disabled' yaptım. Şuan sabit ortalama 3.5 GHZ hızında çalıştığı için 50-51 derece civarlarında CPU sıcaklığı var.
OC yaparak sizinle beraber frekansı arttırmayı düşünüyordum. Otomatik kendi OC Genie 2 teknolojisi hız aşırtma yapıyormuş sanırım. Fakat ilk baştan beri 'Standart' olarak kullanmaktayım. Zaten size danışmadan hiçbir ayarı değiştirmedim. Değiştirmem de.
Ayrıca araştırma yaparken,
AMD FX 8350 Voltaj Sorunu burada arkadaş BIOS OC bölümünden girip 'Cpu Smart Protection' ayarını 'Disabled' yaparak ısı artışı nedeniyle ani frekans düşüşlerini engellemek mümkünmüş.
Bir başka arkadaşta, 'Power' => 'Hardware Monitör' => ' Cpu Q Fan Mode' manuel yapıp, 'Cpu Upper Temperature' kısmını 80 derece yaparak 80 dereceye kadar işlemci frekans düşüşlerini engellemiş.
Bu arada dün sabah 'Cool İn Quiet' teknolojisi 'Disabled' yapıp CPU 3.5 GHZ sabitlediğimden beri bilgisayar oyundayken hiç kitlenmedi. Yukarıdaki 2 ayar ile ilgili herhangi bir işlem yapmadım. Heniz BIOS girip seçeneklerde hangi ayarlar aktif size sormadığım için bakmadımda. 'Cpu Smart Protection' ve 'Cpu Upper Temperature' kısımlarına bakıp, sizce herhangi bir işlem yapmama gerek var mı?
Şuan için FPS drop sorunum var sadece. Bu FPS drobu da bir şekilde nasıl giderebiliriz? Bu arada
Bilgisayarcıya gidip elindeki son benim işlemcime uygun olan 990 Chipsetli MSI anakartın tam modelini öğrenip, 'Eğer derseniz ki, alman her türlü faydana olur.' şimdiki anakartı geri verip üstüne 100 TL daha verip 990 Chipsetli MSI anakartı alacağım. Çünkü sizde daha önce söylediniz. 990 Chipsetli anakart şuanki işlemcime takabileceğim en iyi ve güçlü anakart. 100 TL falan hiç önemli değil. Yeterki şu bilgisayar adam gibi performans versin. Sorun çıkartmasın. Tek derdim bu.
Win 7' ye de henüz geçmedim. Sebebi de yukarıdaki bilgiler sorunumu çözmeme yetecekse sizi daha çok uğraştırmak istememem. Şuan 17 sayfa açılı CPU sıcaklığı 50-51 derece civarlarında. Sebebi hem CPU frekansı 3.5 GHZ sabitlemem, tahmimine göre bir de benim CPU fanı biraz küçük. Elinden bu kadarı geliyor.
Hocam ek olarak FPS sorununu da muhtemelen çözdüm. Mesajı dün hazırladım. Fakat bugünde araştırmadığım yer kalmadı. Ve FPS düşüş anlarında 'Görev Yöneticisi' kaynak görüntüleyicisiden CPU frekansını kontrol ettiğimde şuan sabit 3.5 GHZ yapmıştım. ( Cool İn Quiet teknolojisini kapatınca) Ve AIDA64' ten sıcaklık kontrolü yaptığımda genelde 55 dereceyi geçince 60 derecelere yakın CPU frekans düşürüyor. Bu FPS droplarının çok aşırı dalgalanmalarının sebebinin bu olduğunu düşünüyorum. ( GÜNCEL )
Değerli fikir ve görüşlerinizi bekliyorum.
Saygılar @Murat5038 hocam.
Hocam bir de eklemeyi unutmuşum. Sürücü güncellemesi mevcut dedi. Bende yükselti seçtim. %100 dedi. Sonra bu ekran geldi.